MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
TV: NovaSports2
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
4 0
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι «πράσινοι» πήραν απόλυτα δίκαια τη νίκη και… ξέσπασαν πάνω στους Γιαννιώτες, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 21ο λεπτό με την αποβολή του Πασχαλάκη, ενώ πέραν του «τρελού Σουηδού» εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Ο Σάμπα ήταν επίσης κυρίαρχος στον αέρα και επιβλητικός στις μονομαχίες του, ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Λούκας Βιγιαφάνιες, η είσοδος του οποίου στο ματς αύξησε τη φαντασία και την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν υποτονικό για τις δύο ομάδες που είχαν να αντιμετωπίσουν και την υπερβολική ζέστη ελέω τις ώρας έναρξης του ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να απειλεί στο ξεκίνημα μόνο από στημένες φάσεις και τον εντυπωσιακό στον αέρα Σάμπα.

Η πρώτη καλή στιγμή για το Τριφύλλι δημιουργήθηκε στο 7’ όταν ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία τη σέντρα με το αριστερό αλλά η κεφαλιά του Λέτο πέρασε άουτ.

Η απάντηση του ΠΑΣ στις ευκαιρίες ήρθε στο 18’ όταν ο Κοζορώνης σέντραρε από δεξιά αλλά ο Μαμπουλού δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι όπως θα ήθελε, πιεζόμενος από τον Μολέδο.

Τρία λεπτά αργότερα (21’) ο Πασχαλάκης έκανε τη «γκάφα» να μπλοκάρει τη μπάλα (καθαρά) έξω από την περιοχή του σε βαθιά μπαλιά του Ζέκα, με συνέπεια να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα και να αλλάξουν έτσι οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να εντείνει την πίεσή του, με άξονα τον (εξαιρετικό στο ντεμπούτο του) Κουλιμπαλί, αλλά και τον Βιγιαφάνιες που πέρασε στο ματς στο 34’ και έδωσε ταχύτητα και φαντασία στη δημιουργία. Στο 35’ ο «Βίγια» έστρωσε στον Λουντ που σούταρε στα σώματα, αλλά στο 38’ ο Μπεργκ «τιμώρησε» την άμυνα του ΠΑΣ με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά «ψαράκι» μετά από συστημένη σέντρα του Κουλιμπαλί (1-0).

Οι «πράσινοι» λύθηκαν με το γκολ του Σουηδού και έχασαν σωρεία ευκαιριών με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπεργκ στο 42’, το σουτ του Λέτο που πέρασε άουτ στο 45’ και το πλασέ του Μπεργκ στις καθυστερήσεις που έσωσε πριν τη γραμμή ο Μπέριος. Το 2-0 ωστόσο έγινε στο 54’ όταν ο Μπεργκ με φανταστική μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Λουντ με τον τερματοφύλακα και το μονοκόμματο πλασέ του Φινλανδού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ από το 68’ αναγκάστηκαν να συνεχίσουν το ματς με εννέα παίκτες μετά τον τραυματισμό του Ακόστα που δεν μπορούσε να συνεχίσει και η ομάδα του είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Στο 72’ ο Εμποκού ελίχθηκε από αριστερά και σούταρε με δύναμη αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε, ωστόσο στο 76’ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στον έξοχο συνδυασμό του Μπεργκ με τον Λέτο και την ασίστ του Αργεντινού στον Σουηδό άσο που διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 80’ ο Κουλιμπαλί έπιασε εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ από σέντρα του Χουλτ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα απ’ το δοκάρι και στο 81’ ο Βιγιαφάνιες με τον Ρινάλντι συνδυάστηκαν ωραία αλλά το σουτ του Ρινάλντι πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΣ στο 84’ έφτασε κοντά στο γκολ της τιμής μετά από κεφαλιά προς τα πίσω του Μολέδο σε φάουλ του Κοζορώνη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στιλ. Στο 88’ ο Χουλτ εκτέλεσε φάουλ και ο Λέτο με σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 4-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ - Μολέδο, Σάμπα, Ιβανόφ (34’ Βιγιαφάνιες) - Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ (57’ Εμποκού), Χουλτ - Μπεργκ (78’ Ρινάλντι), Λέτο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης - Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Κούτρης - Κοζορώνης, Γιάκος (46’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες - Μαμπουλού (26’ Περιστερίδης), Κόντε.

Διαιτητής: Σ. Σελίμος (Λακωνίας)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός έκανε το... καθήκον του και επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με μηδέν παθητικό, πολλές ευκαιρίες και αρκετά γκολ. Μετά την ήττα από τον Αγιαξ οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησαν απόλυτα τον κόσμο τους.

GREXIT: Ο γκολκίπερ Πασχαλάκης έκανε τη «γκάφα» του αγώνα καθώς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας πιάνοντάς την έξω από την περιοχή του, με συνέπεια να αποβληθεί και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς στο ματς (21’).

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Σελίμος από τη Λακωνία ήταν κοντά στις φάσεις και η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη παρά το γεγονός ότι έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο όπως η κίτρινη κάρτα που έπρεπε να δείξει στον Μπεργκ και η λανθασμένη που έδειξε στον Σουηδό αργότερα. Δεν ήταν ξεκάθαρη η φάση του «γκρεμίσματος» του Λέτο από τον Κοζορώνη για να δοθεί με βεβαιότητα πέναλτι, ενώ οι βοηθοί του δεν έκαναν λάθη στις υποδείξεις τους.

ATM: Το Τριφύλλι επιζητούσε τη νίκη ει δυνατόν με πειστικό τρόπο και ο στόχος επετεύχθη σε απόλυτο βαθμό. Η ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου επέστρεψε στα… προ Αγιαξ επίπεδα γεγονός επίσης σημαντικό για τη συνέχεια της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (Κουλιμπαλί, Σάμπα και Λέτο) σε σχέση με το ματς απέναντι στον Αγιαξ και επέλεξε ως σχηματισμό 3-5-2.

Κάτω απ’ τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, τριάδα στο κέντρο των μετόπισθεν οι Σάμπα, Μολέδο και Ιβανόφ, φουλ μπακ από δεξιά ο Κουλιμπαλί και από αριστερά ο Χουλτ, οι Ζέκα, Λεντέσμα και Λουντ ήταν οι κεντρικοί μέσοι και ο Μπεργκ με τον Λέτο η αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Μετά την είσοδο στο ματς του Βιγιαφάνιες αντί του Ιβανόφ στο 34’ ο σχηματισμός έγινε 4-3-1-2 (ρόμβος) ενώ έδωσε χρόνο και στους Εμποκού και Ρινάλντι που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, όπως και οι Κουλιμπαλί και Σάμπα.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον προσφιλές του 5-3-2 που χρησιμοποιεί από τα μέσα της περυσινής σεζόν. Ο Πασχαλάκης ήταν ο τερματοφύλακας, ο Καρανίκας δεξί μπακ, οι Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα κεντρικοί αμυντικοί, ο Κούτρης αριστερό μπακ, οι Κοζορώνης, Γιάκος, Ναδάλες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Μαμπουλού και Κόντε επιθετικό δίδυμο.

Μετά την αποβολή του Πασχαλάκη και την αντικατάσταση του Μαμπουλού από τον Περιστερίδη, η διάταξη του ΠΑΣ έγινε 5-3-1, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Γαρουφαλιάς πήρε τη θέση του Γιάκου.

ΕURO GROUP: Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς με τα δύο του γκολ, τη μία ασίστ στον Λουντ αλλά και το δοκάρι που είχε στο πρώτο ημίχρονο, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την τεράστια κλάση του.

Εξαιρετικό ήταν τοι ντεμπούτο του Κουλιμπαλί που ειδικά στο επιθετικό τρίτο επιβεβαίωσε πτυχές του ταλέντου του, ενώ πολύ καλή ήταν η απόδοση του Βιγιαφάνιες αλλά και του Σάμπα που κυριάρχησε στα μετόπισθεν παρότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0