MENU

Το δώρο ένεκα των Χριστουγέννων το έκανε ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του, δίνοντας τους χαρά με τη νίκη επί της Κέρκυρας και όχι στον αντίπαλό του. Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να «πνίγεται» από το άγχος του για να διαφυλάξει τη νίκη ενόσω το σκορ παρέμενε στο εύθραυστο 1-0. Η Κέρκυρα δεν… ντράπηκε να παίξει ταμπουρωμένη με 11 παίκτες στην άμυνά της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα το Τριφύλλι στην παραγωγή φάσεων. 

Στην πραγματικότητα οι Πράσινοι απείλησαν μόλις δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, μία από στημένη φάση σε κεφαλιά του Δώνη και άλλη μία με ένα απίθανο σλάλομ του Ντίνα που προσπέρασε τρεις παίκτες και σούταρε. Και τις δύο φορές κράτησε το μηδέν ο Σέτκους. Η Κέρκυρα έχασε μια και μοναδική ευκαιρία στο 7’ και μετά από αυτό εγκατέλειψε τη σκέψη να επιτεθεί. Το σχέδιό της πήγαινε κατ’ ευχήν μέχρι που η τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκού, αφού τόσο το χρονικό σημείο (στο 45’) όσο και ο τρόπος (ο Καρέλης άλλαξε άθελά του πορεία στη μπάλα μετά από σουτ του Πράνιτς) που ήρθε το γκολ, άλλαξε όλη την ψυχολογία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα βγήκε κάπως από το καβούκι της, ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερο χώρο να κινηθεί και δημιούργησε προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Στο 50’ είχε δοκάρι σε σέντρα του Χουχούμη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μια ασυνεννοησία στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα εμπόδιζε το Τριφύλλι για το 2-0. Προϊόντος του χρόνου και ειδικά μετά το 70’ η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι σκέφτονταν μην γίνει κάτι και τους «στραβώσει» το παιχνίδι. Ο Αναστασίου ενίσχυσε το ανασταλτικό του κομμάτι, άλλαξε το σύστημα και ήλπιζε να μην έρθει πάλι κάποιο ατομικό λάθος στην άμυνα. Τελικά στο 86’ ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, ο Διαμαντής Χουχούμης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το παρθενικό του στο πρωτάθλημα, το οποίο θα το θυμάται για πάντα.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς (88’ Κλωναρίδης), Ντίνας (77’ Μπούι), Πέτριτς, Καρέλης (65’ Λαγός).

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Ντιόγκο, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Καρντόσο (53’ Κρητικός), Ναγιάρ (76’ Σάντσεθ), Χαβίτο, Ζορμπάς (46’ Κόντος), Καϊκούτ, Μαρκόφσκι. O MVP: Κάρλος Ζέκα. Το χρώσταγε αυτό το καλό παιχνίδι ο αρχηγός της ομάδας, ειδικά μετά την υποτονική παρουσία του στην Ξάνθη. Χρειάστηκαν τα κλεψίματα και τα κοψίματά του γιατί ανανέωσαν επιθέσεις του Παναθηναϊκού κρατώντας ψηλά προς την εστία της Κέρκυρας τους Πράσινους.Ο Σκληρός: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Προσέθεσε αρκετό δυναμισμό στα μαρκαρίσματα και στις διεκδικήσεις δίχως να γίνει αντιαθλητικός, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δραστηριότητα του Μαρκόφσκι.Ο Αόρατος: Παναγιώτης Ζορμπάς. Ένας από τους λιγοστούς παίκτες που μπορούν να οργανώσουν παιχνίδι για την Κέρκυρα δεν υπήρχε στο γήπεδο. Αμυντικά έχασε πολλές φορές τον Ζέκα.Ο Πεσμένος: Σάσα Καϊκούτ. Πολύ πιο κινητικός και απειλητικός συνήθως ο επιθετικός της Κέρκυρας, εξαφανίστηκε στο παιχνίδι αφού ούτε έκανε κινήσεις στο χώρο να πάρει τη μπάλα ούτε κατάφερε να σκοράρει στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.Η Γκέλα: Στο 7ο λεπτό ο Καϊκούτ δέχεται στρωμένη τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι με εξουδετερωμένη την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά καταφέρνει να πλασάρει μέτρα πάνω από το δοκάρι.Η Στιγμή: Το γκολ του Παναθηναϊκού στο 45ο λεπτό άλλαξε όλο το δεύτερο ημίχρονο, μια και ανάγκασε την Κέρκυρα να σκεφτεί λίγο πιο επιθετικά, αφήνοντας περισσότερους χώρους.Η Διαιτησία: Μεγάλα προβλήματα δεν αντιμετώπισε ο Λαμπρόπουλος. Τα έχασε, όμως, στον πειθαρχικό έλεγχο χάνοντας τρεις κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Κέρκυρας και μία για τον Παναθηναϊκό.Οι Στρατηγοί: Με 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου. Μπούρμπος και Χουχούμης δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Κουτρουμπής και Τριανταφυλλόπουλος στόπερ μπροστά από τον Στιλ, αμυντικό χαφ ο Δώνης, δεξιό εσωτερικό χαφ ο Ζέκα, αριστερό εσωτερικό χαφ ο Πράνιτς, επιτελικός ο Ντίνας και επιθετικοί οι Πέτριτς, Καρέλης. Μετά το 65’ και την αντικατάσταση του Καρέλη από τον Λαγό το σύστημα έγινε 4-3-2-1 με Πράνιτς και Ντίνα πίσω από τον Πέτριτς. 4-4-2 στην ευθεία για τον Γρηγορίου στην Κέρκυρα. Σέτκους τερματοφύλακας, Γκόμες και Ντιόγκο στα άκρα της άμυνας, Ντιμιτρόφσκι και Βενέτης στόπερ, Ναγιάρ και Καρντόσο αμυντικά χαφ, Χαβίτο και Ζορμπάς δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή, Καϊκούτ και Μαρκόφσκι επιθετικοί. Μετά το 30’ το σύστημα έγινε 4-1-4-1 με τον Καρντόσο μπροστά από τα στόπερ και τον Καϊκούτ να οπισθοχωρεί.Η Εξέδρα: Η μισή Λεωφόρος ήταν άδεια ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας βόλεϊ και να μπουν στη «13» πολλοί οργανωμένοι που ήταν στην Κυψέλη, ο παλμός δεν θύμιζε προηγούμενα παιχνίδια.

Δείτε ΕΔΩ την live περιγραφή του αγώνα

Στο γκρουπ των ισχυρών