MENU

Στην Ελλάδα είθισται το δεδομένο να θεωρείται ως ζητούμενο. Το τελευταίο διάστημα και μετά τα όσα έγιναν στα ελληνικά γήπεδα τα οποία και έφεραν την αναστολή του πρωταθλήματος, άνοιξε και πάλι η κουβέντα γύρω από τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν οι ομάδες για την πάταξη της βίας.

Ένα εξ’ αυτών ήταν και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα. Κάτι για το οποίο πριν μερικά χρόνια, η Πολιτεία είχε ξοδέψει χρήματα για την τοποθέτηση των τουρνικέ στις θύρες των γηπέδων. Βέβαια, όπως αποδεικνύεται και στη πράξη τα χρήματα αυτά, μόνο τόπο δεν έπιασαν.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που από το 2009, είχε πάρει τα μέτρα του. Στον Δικέφαλο, χρηματοδότησαν μόνοι τους, την  τοποθέτηση τουρνικέ και την εγκατάστασή τους, με το ηλεκτρονικό εισιτήρια να λειτουργεί σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, στην Τούμπα,  από τότε.

Ένα μέτρο, που έφερε αύξηση των εσόδων στην ΠΑΕ, καθώς σταμάτησαν να μπαίνουν στο γήπεδο άτομα δίχως εισιτήριο. Επίσης, η ΠΑΕ έχει τον απόλυτο έλεγχο των εσόδων της από το συγκεκριμένο κομμάτι των εισιτηρίων.  

Το πιο σημαντικό όλων ωστόσο είναι πως το στον ΠΑΟΚ έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούν καλύτερα τον κόσμο της ομάδα, κάνοντας την διάθεση των εισιτηρίων του εκάστοτε παιχνιδιού, πιο προσιτή, αφού πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσει ο οποιοσδήποτε την είσοδό του στο γήπεδο (αγορά από εκδοτήρια και συνεργαζόμενα καταστήματα, από το διαδίκτυο, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου).

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ πουλάει τα εισιτήρια του σε πάνω από 500 φυσικά σημεία πώλησης πανελλαδικά.

Επίσης, ο κάθε φίλαθλος έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση της τεχνολογίας «print at home», εκτυπώνοντας ο ίδιος στο σπίτι του το απόκομμα του εισιτηρίου του. 

Πέρα από τις παροχές όμως που δίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους φιλάθλους, δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να μειώσει το κόστος λειτουργικών της εξόδων (λιγότερο προσωπικό).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας είναι από του χρόνου να υπάρχει η δυνατότητα εισόδου του καθενός στο γήπεδο, μέσω της χρήσης mobile. Δηλαδή, θα εισέρχονται ακόμη και με το κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης «online» είναι και το σύστημα ελέγχου πρόσβασης στην εγκατάσταση μέσα από το οποίο στον ΠΑΟΚ, έχουν την ακριβή πληροφορία για το ποιοί εισήλθαν στην εγκατάσταση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε αρχή την επιθυμεί ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, με βάση όλα αυτά τα συστήματα, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να προβάλλει περισσότερο τους χορηγούς του. Κάτι που δίνει την δυνατότητα, η ΠΑΕ να πετυχαίνει καλύτερες συμφωνίες. 

Σε ευρωπαϊκά πρότυπα από το 2009!