MENU

Με τα «αν» δεν γράφεις ιστορία. Ωστόσο, η ιστορία της ΑΕΚ και πιθανώς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ενδεχομένως να ήταν γραμμένη διαφορετική, αν ο Σταύρος Αδαμίδης επέμενε λίγο περισσότερο στις συνομιλίες που είχε ξεκινήσει με τον «Τσόλο» Σιμεόνε, προκειμένου ο Αργεντινός τεχνικός να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα τέλη Οκτωβρίου του 2010!

Το ρολόι γυρνάει πίσω μερικά χρόνια και οι Αδαμίδης και Γκρέταρσον, που «τρέχουν» τότε την Ένωση καταλήγουν σε τέσσερα ονόματα πιθανών αντικαταστατών του Ντούσαν Μπάγεβιτς που είναι οι: Πολ Λε Γκουέν, Πάουλο Σόουζα, Μανόλο Χιμένεθ, και… Ντιέγκο Σιμεόνε!

Μάλιστα, ο Στάυρος Αδαμίδης συνομιλεί με τον «Τσόλο», ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Απερτούρα με την Εστουδιάντες (2006) κι ένα Κλαουζούρα με την Ρίβερ Πλέιτ (2008), όμως είναι χωρίς δουλειά αφού έχει απολυθεί από την Σαν Λορέντζο, όπου δεν κατάφερε να πιάσει.

Από εκεί και μετά ο θρύλος λέει δύο διαφορετικές ιστορίες. Η πρώτη ερμηνεία θέλει τον Αδαμίδη να… απορρίπτει τον Σιμεόνε, διότι ήταν μία επιλογή με μεγάλο ρίσκο, αφού ο Αργεντινός δεν είχε προπονήσει ξανά ομάδα στην Ευρώπη!

Η δεύτερη θέλει τον «Τσόλο» να αρνείται ευγενικά την πρόταση, λέγοντας πως θέλει να περιμένει μέχρι η κατάλληλη πρόταση από ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος να κάνει την εμφάνιση της!

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ μετά από λίγες ημέρες κατέληξε στην λύση του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ ο Σιμεόνε μετά από μερικούς μήνες (για την ακρίβεια τον Ιανουάριο του 2011) ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του προπονητική περιοδεία από την ιταλική Κατάνια, στην οποία όμως έμεινε μόλις μερικούς μήνες (μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς), έχοντας βοηθήσει την ομάδα της Σικελίας να σώσει την κατηγορία.

Πάντως ο λόγος που δεν έγινε ο γάμος του Ντιέγκο Σιμεόνε με την ΑΕΚ δεν ήταν το οικονομικό, αφού σύμφωνα με τις συνθήκες της τότε εποχής η Ένωση είχε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κασέ του «Τσόλο», που δεν ήταν δα και πάρα πολύ υψηλό τότε.

Όταν η ΑΕΚ έριξε «χυλόπιτα» στον Σιμεόνε!