MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Καυτανζόγλειο», Novasports 1
Ηρακλής
ΗΡΑΚΛΗΣ
0 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν άνετα την μπάλα στην κατοχή τους εμφανίζοντας σε ένα ακόμη ματς την παραδοσιακά καλή και γρήγορη κυκλοφορία τους. Αντίθετα, ο Ηρακλής δεν απειλούσε, ενώ είχε και σοβαρά προβλήματα στη μεσαία γραμμή με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, τα οποία γινόντουσαν ακόμη περισσότερα μετά το έντονο, ομαδικό πρέσινγκ της ομάδας του Σίλβα.

Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει μεν να διασπάσει την «κυανόλευκη» άμυνα, αλλά το κατάφερε στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε, χάρη σε μια στημένη φάση. Ο Φορτουνης κέρδισε φάουλ στο 11' λίγο έξω από την περιοχή, ο Ντουρμάζ το εκτέλεσε απευθείας ένα λεπτό μετά και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Περνίς ο οποίος αν δεν είχε κάνει αντίθετη κίνηση από την πορεία της μπάλας, λογικά θα είχε καταφέρει να την διώξει.

Μετά το 0-1, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, ο οποίος όμως δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και αντίστοιχα λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 19' ένα σουτ του Φουστέρ μετά από κόρνερ του Ντουρμάζ πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Σουηδού τρία λεπτά μετά. Ο Ηρακλής αντίστοιχα βρήκε τις πρώτες του ευκαιρίες γύρω στο μισάωρο, με δύο σουτ εκτός περιοχής από τους Καρασαλίδη και Κυριακίδη, τα οποία όμως δεν απείλησαν τον Ρομπέρτο.

Ο «Γηραιός» θα μπορούσε όμως να απειλήσει στο 30' σε μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων. Ο Βέλλιος προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Ρομπέρτο μετά από λάθος των Πειραιωτών στη μεσαία γραμμή, όμως ανακόπηκε με σκληρό φάουλ από τον Μποτία. Ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη στον Ισπανό, ο οποίος όμως θα έπρεπε να είχε δει την κόκκινη, αφού ο επιθετικός των γηπεδούχων βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη του διαιτητή ήταν διαφορετική, ο Ρομάνο εκτέλεσε το φάουλ και ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 0-1.

Στο 37' ο Βέλλιος προσπάθησε να πλασάρει, όμως ο Μποτία του έβαλε την κόντρα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Περνίς μπλόκαρε την κεφαλιά του Φουστέρ στην απέναντι εστία. Ο γκολκίπερ του Ηρακλή μπλόκαρε και το σουτ του Φορτούνη στο 40', όμως οι φιλοξενούμενοι τελικώς θα έκλειναν το πρώτο ημίχρονο με ένα ακόμη γκολ για να καθαρίσουν έτσι το ματς. Ήταν η φάση του 44' όταν ο Ντουρμάζ πάσαρε κάθετα για τον Φορτούνη, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο πλήρως αμαρκάριστος Ιντέγε νίκησε εύκολα τον Περνίς από το ύψος της μικρής περιοχής με «καρφωτή» κεφαλιά. Διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ηρακλή και για αυτή τη φάση, αφού φάνηκε ότι κατά τη σέντρα του Φορτούνη, η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή.

Μετά το 0-2, όλα φάνηκαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός διατήρησε με άνεση το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο το ματς ήταν πλέον κακό, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 47' υπήρξε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Μοντέιρο όμως να σουτάρει άουτ. Για τους «ερυθρόλευκους» υπήρξε ένα γύρισμα του Μαζουακού στο 56' που πέρασε από όλους, αλλά και ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 57' το οποίο κόντραρε στον Μπουκουβάλα.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν σε ακόμη πιο αργούς ρυθμούς. Μια κεφαλιά του Ρομάνο στο 60' πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 74' ο Ηρακλής σπατάλησε την καλύτερή του ευκαιρία στο ματς όταν ο Μοντέιρο αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Αντίστοιχα, για τον Ολυμπιακό υπήρξαν ως το φινάλε δυο κεφαλιές από Ιντέγε και Ντα Κόστα χωρίς όμως να βρουν στόχο, ενώ με τη συμπλήρωση των 90' ο Ρομπέρτο έσωσε την κεφαλιά του Περόνε. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ηρακλής είχε φωνάξει δικαιολογημένα για ένα χέρι του Ντα Κόστα μέσα στην περιοχή, όμως και πάλι ο Αρετόπουλος έδειξε «παίζετε». Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει με άνεση σε ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα, την 26η φετινή.

Δείτε εδώ τα highlights και τα γκολ του αγώνα

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Μια διαφαινόμενη άνετη νίκη του Ολυμπιακού έγινε ακόμη ευκολότερη χάρη στα λάθη του Αρετόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σε ολόκληρο το 90λεπτο και έφτασαν στην 26η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Ντουρμάζ. Αυτός που άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αυτός που ξεκίνησε τη φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Περνίς και Μοντέιρο. Ο πρώτος επί της ουσίας ευθύνεται για το 1-0 του Ολυμπιακού, ενώ ο δεύτερος σπατάλησε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του Ηρακλή.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Τα σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν έλειψαν σε ένα ακόμη φετινό ματς του Ολυμπιακού. Ο Μποτία στο 30' πρέπει να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη, όμως βλέπει την κίτρινη του Τρικαλινού ρέφερι, στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή όμως ο βοηθός δεν υπέδειξε άουτ, ενώ στο φινάλε του αγώνα υπάρχει και περίπτωση πέναλτι για απλωμένο χέρι του Ντα Κόστα το οποίο ουδέποτε καταλογίστηκε.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Το 4-2-3-1 ήταν η επιλογή του Νίκου Παπαδόπουλου για τον Ηρακλή. Ο Ντούσαν Περνίς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Μπουκουβάλας με τον Κυριακίδη στα άκρα της άμυνας μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τους Ζιαμπάρη και Στάμου να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Ιντζόγλου και Καρασαλίδης ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Ρομάνο επιτελικός, ο Μοντέιρο δεξιά, ο Πασάς αριστερά και ο Βέλλιος στην «κορυφή» της επίθεσης.

Το επίσης σταθερό 4-2-3-1 ήταν και η επιλογή του Μάρκο Σίλβα για τον Ολυμπιακό. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Ρομπέρτο, Σαλίνο δεξιά και Μαζουακού αριστερά στην άμυνα, με τους Ντα Κόστα και Μποτία το δίδυμο των κεντρικών. Μιλιβόγεβιτς και Ζντιέλαρ ξεκίνησαν στα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης, αριστερό εξτρέμ ο Φουστέρ, δεξί ο Ντουρμάζ και σέντερ φορ ο Ιντέγε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Ζιάμπαρης, Ρομάνο (81’ Λεοζίνιο), Στάμου (78’ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Πασάς (62’ Περόνε), Μοντέιρο, Βέλλιος.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Ζντιέλαρ (59’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (77’ Ντουρμάζ), Φουστέρ (70’ Φουστέρ), Ιντέγε.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτ/νίας)

Τέταρτος: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Ηρακλής - Ολυμπιακός 0-2