MENU

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League ανακοίνωσε την απόφασή της για τα επεισόδια στο Περιστέρι και τιμώρησε την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο με αφαίρεση βαθμών. Η Ένωση για δεύτερη διαδοχική χρονιά έχασε βαθμούς στα... δικαστήρια και ανέβασε στους 17 το σύνολο των βαθμών που έχουν αφαιρεθεί από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ την τελευταία διετία. Ένας αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ αν θυμηθούμε (και) την ποινή του δικεφάλου του βορρά τη σεζόν 2013/14. Μία ποινή που εφαρμόστηκε στα πλέι οφ!

Ήταν στις 26 Φεβρουαρίου του 2015, όταν η πειθαρχική επιτροπή της Super League ανακοίνωνε την απόφασή της για την ποινή του Παναθηναϊκού λόγω των επεισοδίων που προηγήθηκαν του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και η ποινή της ήταν η βαρύτερη που προβλεπόταν, καθώς το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000.

Τα επεισόδια στην Λεωφόρο εκτυλίχθηκαν περίπου 1,5 ώρα πριν τη σέντρα του ντέρμπι των «αιωνίων», στο οποίο ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1. Με την αφαίρεση των τριών βαθμών οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -6 από τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά έλαβε τέλος η διεκδίκηση του τίτλου.

«Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 108/24-2-2015 κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7495/2015 έγγραφο του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ’ αυτήν»: Συνεκδικάζει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 108/24-2-15 κλήση προς απολογία της Α΄ βάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και την από 25-2-15 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, κατά πλειοψηφία ως προς την ποινή αφαίρεσης των τριών (3) βαθμών».

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε ξανά με αφαίρεση βαθμών στην τρέχουσα σεζόν και πάλι λόγω επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι, βέβαια, που δεν έμελλε καν να ξεκινήσει.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο τιμώρησε τους «πράσινους» με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ και κατακύρωσε τον αγώνα στον Ολυμπιακό. Στο «τριφύλλι», μάλιστα, προστέθηκε και η ποινή του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έκλεισε τη Θύρα 13.

«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».

Η ΑΕΚ ήρθε αντιμέτωπη με την ποινή αφαίρεσης βαθμών την προηγούμενη σεζόν λόγων των όσων έγιναν στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, όταν μετά το γκολ του Χάρα κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Τότε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την Ένωση με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα (της Football League), δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 17.000 ευρώ.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτή πράξεις και επιβάλλει:

α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

γ) Για την 3η πράξη (ρήψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.

ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.

Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ (15.000+500+500+1.000=17.000)».

Η ΑΕΚ για δεύτερη διαδοχική χρονιά βλέπει να τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών, μετά την σημερινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League. Αυτήν τη φορά για επεισόδια που έγιναν σε αγώνα πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στην Ένωση επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 70.550 ευρώ.

Όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, έτσι και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε στην τρέχουσα σεζόν με αφαίρεση βαθμών. Και, μάλιστα, στον δικέφαλο του βορρά αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί! Εκκρεμεί, βέβαια, η έφεση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, αλλά η ουσία είναι πως του επιβλήθηκε «καμπάνα».

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον τιμώρησε με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επιπρόσθετα, μάλιστα, του επέβαλλε ακόμα δύο αγωνιστικές (σύνολο πέντε) για τα παιχνίδια με την Καλλονή και τον Πανιώνιο (επίσης για το Κύπελλο Ελλάδας).

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει,

β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ τις παρεπόμενες ποινές της αφαίρεσης βαθμών από τον οικείο πίνακα βαθμολογίας, επιβάλλοντας συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει (αριθμός απόφασης 89)».

Η προηγούμενη σεζόν κύλησε «αναίμακτα» για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο «δικέφαλος του βορρά» τιμωρήθηκε σκληρά την αγωνιστική περίοδο 2013/14 για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό, πάλι για το Κύπελλο Ελλάδας. Τότε ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ! Βέβαια, οι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ αφαιρέθηκαν στα πλέι οφ κάνοντας την ποινή εξοντωτική και καταδικαστική!

-17 σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό την τελευταία διετία!