MENU

Το Καυτανζόγλειο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί την ιστορική έδρα του Ηρακλή, ωστόσο οι "κυανόλευκοι" μόνο οφέλη δεν έχουν από την χρήση του σε αντίθεση με το Εθνικό στάδιο που κάθε χρόνο εισπράττει πολλά χρήματα από τον Ηρακλή, κάτι που το βοηθάει σε σημαντικό βαθμό να συντηρείται και να παραμένει στο προσκήνιο.

Οι σκέψεις της αποχώρησης του Ηρακλή από το συγκεκριμένο γήπεδο, μπήκαν στο μυαλό του Σπύρου Παπαθανασάκη, από την περσινή ακόμα χρονιά, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας ήρθε στην Ελλάδα και απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Ωστόσο, για πολλούς και διαφόρους λόγους η επιθυμία του αυτή δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να παραμείνει στο Καυτανζόγλειο και να υπογράψει νέα μίσθωση του σταδίου, η οποία μόνο ευνοϊκή δεν είναι για τον Ηρακλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Ηρακλής τη φετινή χρονιά έχει δαπανήσει ένα ποσό που αγγίζει τις 170.000 για την ενοικίαση του γηπέδου, ενώ αν μέσα σε αυτά βάλει κανείς τα επιπρόσθετα έργα που έγιναν (σ.σ. προστατευτικό δίχτυ στο πέταλο), αλλά και το ποσοστό που εισπράττει το γήπεδο από την πώληση των εισιτηρίων, τότε το ποσό μεγαλώνει και αγγίζει τις 200.000 ευρώ(!).

Ενα ποσό ιδιαίτερο μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως οι "κυανόλευκοι" χρησιμοποιούν το γήπεδο μόνο για τους επίσημους αγώνες τους, αλλά και για μία προπόνηση την εβδομάδα. Επίσης, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως λόγω του ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον Ηρακλή, αλλά στην Πολιτεία, οι "κυανόλευκοι" δεν έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται άλλους εμπορικούς χώρους του γηπέδου, όπως κυλικεία κλπ.

Η λύση της Ευκαρπίας

Ετσι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας όλα αυτά μόνο προβλήματα δημιουργούν στους "κυανόλευκους", που πλέον "εξετάζουν" πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισής τους στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Το συγκεκριμένο γήπεδο ο Ηρακλής το είχε αναμορφώσει το 2000, τότε που στο Καυτανζόγλειο είχαν ξεκινήσει τα έργα ανακαίνισης λόγω της Ολυμπιάδας του 2004. Εκ τότε, το γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του η ομάδα του Μακεδονικού, παραμένει ανεκμετάλλευτο, με τον Ηρακλή να βρίσκεται σε συζητήσεις, για την ενοικίασή του για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Τα έργα και το κόστος της δαπάνης

Μάλιστα, ο Σπύρος Παπαθανασάκης, έχει ξεκινήσει με ειδική τεχνική εταιρεία μελέτες, προκειμένου να γνωρίζει το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί προκειμένου αυτό να μπορέσει να πάρει άδεια λειτουργίας. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, στο συγκεκριμένο γήπεδο χωρητικότητας 6.000 θέσεων, θα πρέπει να γίνουν έργα στατικότητας των κερκίδων σε όλες τις θύρες του, θα πρέπει να γίνουν νέα αποδυτήρια, να τοποθετηθούν καρεκλάκια, χλοοτάπητας, αλλά και να ανακαινιστούν τα δημοσιογραφικά μπουθ. Το κόστος όλων αυτών των εργασιών δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει γίνει μελέτη και για την άμεση αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, στις 12.000 θέσεις.

Με δεδομένο πάντως πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ο Σπύρος Παπαθανασάκης, αναμένεται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να επιλεχθεί η λύση της Ευκαρπίας, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, προκειμένου το γήπεδο να είναι έτοιμο, στα μέσα Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Ετοιμο σχέδιο για αλλαγή έδρας και μετακόμιση του Ηρακλή στην Ευκαρπία!