MENU

O Σεμπαστιάν Λέτο λύτρωσε τον Παναθηναϊκό απόψε στη Λεωφόρο και με δύο προσωπικά γκολ (το δεύτερο στο 93') έφερε την ανατροπή και χάρισε τη νίκη στο "τριφύλλι" με 3-2.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε υπνωτισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με μία ενδεκάδα που είναι απίθανο να την ξαναδούμε, αλλά και με αρκετά λάθη και αργό ρυθμό στην ανάπτυξή του. Ο Αργεντινός άσος ωστόσο κόρδωσε το στήθος και βροντοφώναξε "παρών" ξυπνώντας τους συμπαίκτες του από το λήθαργο, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Πέτριτς που μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 61' και βοήθησε σημαντικά τον Παναθηναϊκό.

Το "τριφύλλι" εμφανίστηκε υποτονικό στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ (15') στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Καντιμοίρη.

Ο Μέστο με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Ζέκα που μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Μαμούτε. Η μπάλα όμως κόντραρε στην προβολή που επιχείρησε ο Μαραγκός και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Η Βέροια που ήταν καλά στημένη στο γήπεδο, είχε πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και δεν δίστασε να πιέσει ψηλά σε αρκετά σημεία του αγώνα, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 18' όταν ο Μαγέφσκι σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε στο 25'.

Ο Μαλόν έδιωξε στην άμυνα, ο Τελάντερ έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον Βλαχοδήμο και ο Ναζλίδης που καραδοκούσε την πήρε στην κατοχή του και με άψογη "λόμπα" έκανε το 1-1. Στο 34' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά σε ένα ακόμη γκολ όταν ο Ανάκογλου βρήκε μόνος με τον Βλαχοδήμο από θέση οφ σάιντ που δεν καταλογίστηκε από τον βοηθό Καρσιώτη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα απ' το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, διατηρώντας τον ίδιο ράθυμο τρόπο ανάπτυξης και έχοντας σαφές πρόβλημα τόσο στο αμυντικό του τρανζίσιον όσο και στην επιθετική του λειτουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς πιο αποφασιστικά και μετά από δύο άστοχα σουτ του Μπουμάλ (47') και του Λέτο (48'), ο Κλωναρίδης έδωσε στον Ευανζελίστα ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σωτήρια (49').

Στο 59' ωστόσο και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Σάντσεθ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Τελάντερ και ο Βλαχοδήμος αδράνησαν στο ύψος της περιοχής και ο Μελικιώτης τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι και εν συνεχεία την έσπρωξε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα (1-2).

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 65' μετά από έξοχο συνδυασμό τον Ζέκα, Πέτριτς και τελικό αποδέκτη τον Λέτο που πέτυχε το παρθενικό του γκολ γνωρίζοντας την αποθέωση (2-2), ενώ στο 70' ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα σε γύρισμα του Ευανζελίστα από δεξιά. Εννιά λεπτά αργότερα το "τριφύλλι" έχασε καλή ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου με τον Πέτριτς να δίνει στον Κλωναρίδη και αυτός ξανά στον Κροάτη το πλασέ του οποίου απομάκρυνε ο Γιαννούλης.

Η Βέροια απείλησε στο 87' με τον Ναζλίδη να βρίσκει κάθετα τον Μάνο μόνο με τον Βλαχοδήμο από πλάγια, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, αλλά στο 93' από κόρνερ του Νάνο, ο Τελάντερ πήρε την κεφαλιά και ο Λέτο με προβολή έκανε το 3-2 χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Βλαχοδήμος - Μέστο, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο - Μπουμάλ (61' Πέτριτς), Ζέκα, Λουντ (72' Αμπέντ), Ευανζελίστα - Λέτο, Μαμούτε (46' Κλωναρίδης).

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης - Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Γιαννούλης - Aρτσε (88' Καρακώστας), Μπαλάφας (72' Νέτο)- Ανάκογλου, Μαγέφσκι - Ναζλίδης, Μελικιώτης (63' Μάνος).

Διαιτητής: Σ. Σελίμος (Λακωνίας).

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και κυρίως η νοοτροπία του στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική του ηγεσία παρά τη νίκη επί της Βέροιας. Οι “πράσινοι” είχαν την εντύπωση ότι θα κατακτήσουν χωρίς να ιδρώσουν τη νίκη και χρειάστηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Λέτο για να κατακτήσουν το τρίποντο με το γκολ του Αργεντινού άσου στις καθυστερήσεις.

GREXIT: Ο Ράσμους Τελάντερ θα πρέπει να διαγράψει το ταχύτερο δυνατό την αποψινή του εμφάνιση από τη μνήμη του. Ο Δανός στόπερ επηρεάστηκε από το λάθος του στο γκολ του Ναζλίδη και έκτοτε ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την ομάδα του, όντας φάντασμα του καλού εαυτού του.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Σελίμος από τη Λακωνία δεν έκανε το μεγάλο λάθος και πέρασε απαρατήρητος. Κακώς δεν υπέδειξε οφ σάιντ τον Ανακογλου στο 34’ ο βοηθό Καρσιώτης (Κορινθίας), ενώ ο Γρεβένης (Χαλκιδικής) είχε σωστές υποδείξεις.

ATM: Ο Παναθηναϊκός νίκησε χάρη στη μεγάλη προσωπικότητα και τη μαχητικότητα του Σεμπαστιάν Λέτο που άνοιξε λογαριασμό και ήταν ο καταλύτης της επικράτησης, ενώ στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας έπαιξαν οι αλλαγές από τον Στραμτσόνι και δη η είσοδος στο ματς του Πέτρις και η αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2 με ρόμβο. Η Βέροια άφησε πολύ καλές εντυπώσεις παρά την ήττα της καθώς προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο και όχι “ταμπούρι”.

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι έχρισε για πρώτη φορά βασικό τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, επανέφερε τον Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας και τον Μπουμάλ στα άκρα, ενώ διατήρησε τον Νάνο στη θέση του αριστερού μπακ. Ως σχηματισμό επέλεξε το 4-4-2 στην ευθεία. Αναλυτικά, ο Βλαχοδήμος ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μέστο δεξιός μπακ, οι Σάντσεθ και Τελάντερ οι στόπερ, ο Νάνο αριστερός μπακ, ο Μπουμάλ δεξιά, οι Ζέκα και Λουντ αμυντικοί μέσοι, ο Ευανζελίστα αριστερά και ο Λέτο με τον Μαμούτε επιθετικό δίδυμο. Μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Ευανζελίστα στον άξονα και τραβώντας τον Μαμουτε αριστερά, δίχως επιτυχία. Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο στο ματς του Πέτριτς το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2 με ρόμβο και τον Κροάτη πίσω από Κλωναρίδη-Λέτο.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τη Βέροια με 4-4-2, δίνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί ως βασικός ο νεαρός επιθετικός Μελικιώτη. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Καντιμοίρη, τον Μαλόν δεξιά στην άμυνα, τους Πούγγουρα και Μαραγκό στόπερ, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, τους Αρτσε και Μπαλάφα κεντρικούς μέσους, τον Ανάκογλου δεξιά, τον Μαγέφσκι αριστερά και τον Ναζλίδη με τον Μελικιώτη στην επίθεση.

ΕURO GROUP: Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν δίχως αμφιβολία ο Λέτο με τα δύο γκολ που πέτυχε και την αγωνιστική του παρουσία, ενώ καλά επίπεδα απόδοσης έπιασε ο Ζέκα και οι Πέτριτς και Ευανζελίστα. Από τη Βέροια μακράν ο καλύτερος ήταν ο Ναζλίδης που πέτυχε ένα γκολ και αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού εκθέτοντας τον Τελάντερ.

Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2