MENU

Το χρονικό του διαζυγίου, το... τελεσίγραφο του ΠΑΟΚ για τον Βλάνταν Ίβιτς, η σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και οι δηλώσεις του Ιγκόρ Τούντορ που προκάλεσαν δυσαρέσκεια. Έχοντας αποχωρήσει από την Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Λέκο γυρνάει το χρόνο πίσω και ξετυλίγει το κουβάρι της απομάκρυνσής τους από τον Δικέφαλο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του πρώτου μέρους της συνέντευξης του Ιβάν Λέκο στο PAOK24

-Που σας βρίσκει η μετά - ΠΑΟΚ εποχή;

Είμαι στο Βέλγιο, στο σπίτι μου. Επιστρέφω μετά από εννέα μήνες, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, έχοντας -φυσικά- ένα περίεργο συναίσθημα, το οποίο είναι φυσιολογικό όταν σταματάς να δουλεύεις αλλά και πάλι είμαι χαρούμενος για το διάστημα που βρέθηκα στον ΠΑΟΚ.

-Ας περάσουμε στα του... διαζυγίου με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ξαφνικό, σας εξέπληξε;

Στο ποδόσφαιρο μετά από τόσα χρόνια έχω μάθει να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Ειδικά ένας προπονητής πρέπει να ξέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να παρθεί σε μια ημέρα. Επίσης, γνωρίζαμε ότι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν πολλές αλλαγές στην θέση του προπονητή, του αθλητική διευθυντή, του προέδρου, οπότε μάθαμε να ζούμε με αυτήν την πίεση, άρα τίποτα δεν με εκπλήσσει. Ίσως η στιγμή που σταματήσαμε να εργαζόμαστε για τον ΠΑΟΚ να ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς, αλλά γνωρίζαμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

- Πότε ενημερωθήκατε ότι η συνεργασία σας με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε;

Την Τετάρτη μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, πριν την προπόνηση. Εμείς από την Δευτέρα και την Τρίτη είχαμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς (σ.σ. Παναιτωλικό) και ξαφνικά πριν την προπόνηση μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και των διευθυντών ήταν να σταματήσουμε να εργαζόμαστε.

- Ο κ. Τούντορ δήλωσε ότι κατόπιν επιθυμίας του Ιβάν Σαββίδη, θα έπρεπε να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο ο Βλάνταν Ίβιτς. Τι συνέβη ακριβώς;

Ο Τούντορ είπε την αλήθεια. Ο κ. Σαββίδης ήθελε τον Ίβιτς ως μέλος του επιτελείου και είπε ότι τον ήθελε την Τετάρτη στην προπόνηση. Εμείς το συζητήσαμε και αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ.Ίβιτς, ο οποίος είναι πολύ καλός άνθρωπος και πιθανόν καλός προπονητής, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Ένας προπονητής δουλεύει με το επιτελείο του και δεν γίνονται αλλαγές σε αυτό. Είσαι ικανοποιημένος ή δεν είσαι. Οπότε αποφασίσαμε να μην το αποδεχθούμε και αυτό ήταν... πολύ για τον κ. Σαββίδη που αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα στο PAOK24

Λέκο: «Έτσι ήρθε το τέλος μας στον ΠΑΟΚ!»