MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
2 0
Ατρόμητος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Λάτιν ήταν ο Παναθηναϊκός απόψε στη Λεωφόρο κόντρα στον Ατρόμητο τον οποίο νίκησε με 2-0 επιστρέφοντας στις νίκες (πρώτη μετά από πέντε ματς στην ιστορική του έδρα) στη μεγάλη επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο στο "τριφύλλι".
Ο Αργεντινός άσος μαζί με τον συμπατριώτη του Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Βραζιλιάνο Ευανζελίστα (οι δύο τελευταίοι πέτυχαν τα δύο γκολ της αναμέτρησης), αλλά και τους Μολέδο και Ζέκα ήταν οι κορυφαίοι των "πράσινων", μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι των "αιωνίων" στο Φάληρο.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά στο ματς, με πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά, με συνέπεια να κάνει δύσκολη τη μετάβαση της μπάλας για τον Ατρόμητο προς το δεύτερο τρίτο του γηπέδου και να ελέγξει το ρυθμό.
Η τριπλέτα Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ευανζελίστα, συνεργάζονταν άρτια και ο Βραζιλιάνος μέσος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 8' μετά από φάουλ του Ζέκα, κεφαλιά του Μολέντο, ιδανική πάσα του "Βίγια" και ανάλογο τελείωμα από τον Ευανζελίστα, που έδωσε το προβάδισμα στο σκορ για τον Παναθηναϊκό (1-0).
Ο Ατρόμητος αντέδρασε στο 9' και έφτασε κοντά στην ισοφάριση ύστερα από ωραία ενέργεια του Κιβρακίδη και σέντρα προς τοπν Ματέι που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα.
Ο Παναθηναϊκός στο 12' βρέθηκε κοντά στο δεύτερό του γκολ μετά από διαγώνια μπαλιά του Ζέκα προς τον Βλαχοδήμο που βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα ο οποίος απέκρουσε σωτήρια, ενώ στο 16' ο Βιγιαφάνιες (μετά από ένα-δύο με τον Μπεργκ) πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς από πολύ πλάγια θέση και κοντά στη γραμμή του άουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το δοκάρι του Μπάρκα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί με τη σειρά τους μία μεγάλη φάση στο 29', πάλι από δεξιά με τον Λε Ταλέκ αυτή τη φορά δημιουργό και τον Γροντή να γυρίζει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει εκατοστά δίπλα απ' το δοκάρι. Η ευκαιρία αυτή έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Δέλλα που στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου πήραν τα ηνία στο χώρο του κέντρου δίχως ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο και έχασε καλή ευκαιρία μετά από σουτ του Γροντή (62') που πέρασε άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό σουτ από τον Ευανζελίστα πάνω απ' τα δοκάρια στο 66'.

Ενα λεπτό αργότερα ο Λέτο πέρασε στο ματς αντί του Βραζιλιάνου (ο Στραματσόνι άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με Λέτο-Μπεργκ στην επίθεση) και στο 70' ο Αργεντινός άσος μπήκε στην περιοχή από πάσα του Βιγιαφάνιες και σούταρε, ο Μπάρκας απέκρουσε ασταθώς και ο "Βίγια" με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 2-0.
Στο 75' ο Λέτο πήρε τη μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κι σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 79' συνδυάστηκε με τον Μπεργκ όμως το σουτ του Σουηδού πέρασε άουτ.
Στο 83' ο Μπεργκ έσωσε την εστία του Στιλ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του σε σουτ του Παπαδόπουλου εξ επαφής, ενώ στο 88' το σουτ του Μαμούτε μέσα από την περιοχή έβγαλε σωτήρια ο Μπάρκας. Σε αυτήν τη φάση ο Σουηδός θα έπρεπε να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να δοθεί πέναλτι υπέρ των Περιστεριωτών. Η αποβολή του Σουηδού θα σήμαινε, βέβαια ότι θα έχανε το ντέρμπι «αιωνίων» την επόμενη αγωνιστική, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα που πήρε για διαμαρτυρία ήρθε μετά από φάουλ εναντίον του που κακώς δεν δόθηκε!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μαρινάκης, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς- Κουτρουμπής, Ζέκα- Ευανζελίστα (67' Λέτο), Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος (46' Καλτσάς)- Μπεργκ (84' Μαμούτε).
Ατρόμητος (Τ. Δέλλας): Μπάρκας -Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73' Ουσέρο), Μπίτολο- Ούμπιντες, Γροντής- Μπρίτο, Σουμπίνιο, Ματέι (80' Παπαδόπουλος)- Λε Ταλέκ.
Διαιτητής: Δ. Στυλιαράς (Αιτ/νίας).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δίκαια στις νίκες παίζοντας κατά διαστήματα άμεσο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, είχε ωστόσο “νεκρά” διαστήματα στο ματς τα οποία πρέπει να τα διορθώσει το γρηγορότερο δυνατόν. Ο Ατρόμητος άφησε καλές εντυπώσει με τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά είχε σαφές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

GREXIT: Ο Λουίζ Μπρίτο ήταν εξαιρετικός στο ματς Κυπέλλου των δύο ομάδων στο Περιστέρι αλλά στο σημερινό παιχνίδι δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, ενώ σημαντικό είναι το λάθος που έκανε ο ταλαντούχος τερματοφύλακας Μπάρκας στην ασταθή απόδοσή του στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού. Από τους “πράσινους” σε μέτριο βράδυ βρέθηκε ο Βλαχοδήμος που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Στυλιαράς από την Αιτ/νία εκνεύρισε πολλάκις την εξέδρα με τον τρόπο που σφύριζε τα φάουλ στις δύο ομάδες αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα. Χωρίς λάθη οι βοηθοί του Κωστάρας και Λάμπρου.

ATM: Η επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο, η άκρως ικανοποιητική απόδοσή του, αλλά και η “αύρα” της παρουσίας του, “κλείδωσε” τη νίκη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού που είδε το 4-2-3-1 αλλά και το 4-4-2 να αποδίδουν στο χορτάρι. Πρόκειται άλλωστε για συστήματα που “χωρούν” οι περισσότεροι από τους πολλούς ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει.

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην 11άδα, ενώ επέλεξε ως αρχικό σχηματισμό του Παναθηναϊκού το 4-2-3-1. Ο Στιλ ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μαρινάκης ο δεξιός μπακ, οι Τελάντερ και Μολέδο οι στόπερ, ο Πράνιτς αριστερός μπακ, ο Κουτρουμπής με τον Ζέκα οι αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Ευανζελίστα, αροιστερά ο Βλαχοδήμος και ο Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπεργκ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά την είσοδο του Λέτο στο ματς το σύστημα μετατράπηκε 4-4-2, με Βιγιαφάνιες-Καλτσά στα άκρα και Μπεργκ (από το 84’ Μαμούτε), Λέτο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε για τον Ατρόμητο ως σύστημα το 4-3-2-1, με τον Μπάρκα κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κιβρακίδη δεξία στην άμυνα, τους Λαζαρίδη και Φυτανίδη στόπερ, τον Μπίτολο αριστερό μπακ, τους Ούμπιντες και Γροντή αμυντικούς μέσους, τον Μπρίτο δεξιά, τον Ματέι αριστερά και τον Σουμπίνιο επιτελικό μέσο, πίσω από τον Λε Ταλέκ.

ΕURO GROUP: Ο Βραζιλιάνος Μολέδο ήταν ογκόλιθος και δέσποζε στα μετόπισθεν, οι Ζέκα, Ευανζελίστα και Βιγιαφάνιες κρατούσαν την “μπαγκέτα” στη μεσαία γραμμή, ενώ άκρως ελπιδοφόρο ήταν το ντεμπούτο του Σεμπαστιάν Λέτο που μπήκε ως αλλαγή στο 67’ ως παρτενέρ του Μάρκους Μπεργκ σε σύστημα 4-4-2, το οποίο λειτούργησε πολύ καλά στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0