MENU

Όπως συμβαίνει πάντα, μπροστά στον υφυπουργό Αθλητισμού οι παράγοντες των ομάδων είναι… Παναγίτσες!

Έτσι έγινε και την Παρασκευή (22/1) στη ΓΓΑ, όπου ο Σταύρος Κοντονής είχε απέναντί του σύσσωμο το Δ.Σ. της Super League (εκτός Παναθηναϊκού), οι οποίοι και τον άκουσαν να τους προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που επαναληφθούν φαινόμενα ανισονομίας από τους διαιτητές που δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν διακόπτουν τα παιχνίδια (όπως στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός) τότε θα διακόψει το πρωτάθλημα.

Απέναντι στα λόγια του υφυπουργού που ήταν ιδιαίτερα δυναμικός και επαναλάμβανε συνεχώς τη λέξη «ισονομία», οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Βρέντζος, Αγραφιώτης) δεν είπαν ούτε λέξη, κι ας γνώρισαν ότι ουσιαστικά η αφορμή για αυτή τη συνάντηση ήταν τα όσα έγιναν στο παιχνίδι στα Περιβόλια. Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού σιώπησαν, ακόμα και όταν ο Κοντονής παρότρυνε πιεστικά τις ομάδες να παρέμβουν προς στην ΕΠΟ ώστε οι διαιτητές να εφαρμόζουν τους κανονισμούς!

Κάποια στιγμή, πάντως, ο Γιάννης Βρέντζος είπε: «Αντικειμενικά φέτος η βία έχει μειωθεί. Έγιναν 5 ντέρμπι και μόνο σε ένα υπήρξαν προβλήματα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες, τόνισε σε εκείνο το σημείο: «Όντως η βία έχει μειωθεί και αυτό οφείλεται στο νόμο και στο ότι οι ομάδες έχουν κάνει καλή δουλειά».

Παράλληλα, όμως, ο κ. Δέδες έκανε και μιας σπουδαίας σημασίας παρέμβαση που αποτελεί σημείο αναφοράς και περιγράφει φυσικά όλη την αλήθεια. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό, ο παράγοντας της ΑΕΚ, ανέφερε:

«Κύριε Κοντονή, πρέπει να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο και στα θέματα της διαφθοράς. Η διαφθορά είναι το μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να ακολουθήσετε την τακτική της FIFA και της UEFA σε αυτά τα θέματα, που πέταξαν εκτός ποδοσφαίρου τον Μπλάτερ και τον Πλατινί για μια απλή εμπλοκή σε σκάνδαλο, χωρίς να κατηγορούνται απ’ τη δικαιοσύνη»!

Κατά τ’ άλλα, ουδείς εκ των εκπροσώπων των ΠΑΕ αμφισβήτησε την χρησιμότητα των τακτικών δικαστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, ο Σταύρος Κοντονής πέταξε και μια σπόντα ότι… «μέχρι και ξύλο έχει πέσει στις συνεδριάσεις σας»! Φυσικά, ούτε σε εκείνο το σημείο αντέδρασε κάποιος από τις ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League που ακολούθησε και στην οποία μετείχαν και οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από πλευράς «τριφυλλιού» επικράτησε σιωπή, και δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για τα τελευταία γεγονότα, ήτοι την ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα κατά του Μπροοβήλου, τα γεγονότα στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός, τη επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών περί διακοπής αγώνων από τους διαιτητές, το λουκέτο της θύρας 13 από τον Κοντονή κλπ.

3% από το στοίχημα ζητεί η λίγκα!

Προτάσεις ανεδαφικές που δεν πρόκειται να συζητηθούν ποτέ στα σοβαρά, υπέβαλλε η Super League προς την πολιτεία εν όψει της διαμόρφωσης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Είναι να γελάει κανείς, αλλά ο συνεταιρισμός ζητάει να θεσμοθετηθεί απόδοση (προς τη λίγκα) ποσοστού 3% (επί του εξ αθλητικού στοιχηματισμού μικτού κέρδους) από κάθε εταιρία που διοργανώνει νόμιμα στοίχημα στην Ελλάδα και βάζει στα κουπόνια της αγώνες του πρωταθλήματος! Πρόταση που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ, ακόμα και αν το αίτημα για ποσοστό πέσει κάτω από το 1%.

Κατά τ’ άλλα, η Super League ζητεί την κατάργηση: του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου, της εισφοράς 10% εκ των τηλεοπτικών εσόδων της υπέρ της αστυνομίας και της επιβολής προστίμων και κυρώσεων από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Η παρέμβαση Δέδε περί διαφθοράς και η σιωπή από ΟΣΦΠ, ΠΑΟ!