MENU

Σε ένα συγκλονιστικό ματς με διπλή ανατροπή στο σκορ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 αφού νίκησε τον ΟΦΗ, τον κακό του εαυτό και τον ανεκδιήγητο διαιτητή Δημητρόπουλο. Με ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι πήρε τα πάνω του στο δεύτερο ημίχρονο μετά από τις αλλαγές του Γιάννη Αναστασίου και εκμεταλλευόμενος την κούραση του ΟΦΗ, κατόρθωσε να αποδράσει από το Γεντί Κουλέ.

Ουδείς στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε μετά το 2ο λεπτό όταν οι Πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του ΟΦΗ. Ο Μπεργκ κινήθηκε ως αριστερό εξτρέμ, σέντραρε συρτά, στην περιοχή ο Πέτριτς σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Δαμιανάκη και στρώθηκε στον αφύλαχτο Καρέλη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε μπλακ άουτ για το Τριφύλλι. Ανεξήγητο!Ανατροπή από ΟΦΗ με χείρα βοηθείας

Ο ΟΦΗ πήρε τα πάνω του, κυκλοφόρησε τη μπάλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα αφού ο Παναθηναϊκός του έδωσε πάρα πολύ χώρο οπισθοχωρώντας στο δικό του μισό. Οι Κρητικοί απείλησαν πρώτη φορά στο 10’ με φάουλ του Μονιάκη που μπλόκαρε ο Στιλ, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 18’ κεφαλιά του Μακρή. Στο 26ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τον ΟΦΗ με τον Μονιάκη να εκτελεί υπέροχα ένα φάουλ περίπου 25 μέτρα έξω από την περιοχή, περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος και στέλνοντας τη στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και έπειτα να σκάσει εμφανώς μέσα από τη γραμμή.

Αντί να αφυπνιστεί ο Παναθηναϊκός διατήρησε το ίδιο τέμπο. Δεν ξύπνησε ούτε από τις αποφάσεις του Δημητρόπουλου, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αδικήσει το Τριφύλλι. Στο 35’ αρχικά ο Στιλ μπλόκαρε σουτ του Κουτσιανικούλη και στην εξέλιξη της φάσης ο Ζέκα σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Φαζό και αιφνιδίασε τον Μπεργκ ο οποίος σχεδόν από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με εκπληκτικό συνδυασμό των Χουχούμη, Πέτριτς, Καρέλη που έφερε τον Χουχούμη σε θέση βολής από αριστερά αλλά ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Παναθηναϊκός το πέτυχε ο… Δημητρόπουλος. Στο 44’ σε μια από τις πτώσεις του Τζορτζ μέσα στην περιοχή από φύσημα του Τριανταφυλλόπουλου, καταλόγισε πέναλτι! Ο Μερεμπασβίλι δεν αστόχησε παρά την προσπάθεια του Στιλ. Το 2-1 και η ανατροπή σημάδεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.Με Νίνη, Ατζαγκούν «έδεσε» τον άξονα

Η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά από το 60ό λεπτό και μετά όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν και απέκτησε ρυθμό ο Νίνης. Προηγήθηκε βέβαια η ισοφάριση στο 49’ με δόση τύχης όταν στο μακρινό σουτ του Πράνιτς η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μακρή και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Λόρια. Ο ΟΦΗ έδειχνε σταδιακά να οπισθοχωρεί, αναζητώντας τον ταχύτατο Τζορτζ που κατόρθωσε τρεις φορές (46’, 52’, 63’) να φύγει από δεξιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά ο Στιλ τον σταμάτησε και τις τρεις.

Το Τριφύλλι ελέγχοντας πλέον την κυκλοφορία της μπάλας, έψαξε πιο ορθολογική ανάπτυξη και με κάθετες πάσες. Στο 59’ μια τέτοια του Πέτριτς έβγαλε τον Καρέλη απέναντι στον Λόρια αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού σημάδεψε οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε ομοβροντία ευκαιριών για τους Πράσινους. Στο 66’ ο Πράνιςτ από το ίδιο σημείο που σκόραρε, σούταρε δυνατά, η μπάλα και πάλι κόντραρε για να αποκρούσει με δυσκολία ο Λόρια σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ατζαγκούν μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και πήρε περίεργο φάλτσο για να διώξει στη γραμμή ο Μπολάκης. Στο 69’ ο Νίνης πέρασε κάθετη πάσα στον Μπεργκ που έφυγε τετ α τετ με τον Λόρια αλλά το κακό πλασέ του Σουηδού απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ. Λύτρωση και διαχείριση

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 75’ με ωραίο συνδυασμό του Μπεργκ που άνοιξε στα αριστερά στον Χουχούμη και αυτός σέντραρε χαμηλά για να βρεθεί ο Καρέλης μέσα στην περιοχή και να σουτάρει με τη μία διαγώνια στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Το γκολ ήταν αρκετό για να ρίξει την ψυχολογία του ΟΦΗ και να βάλει μυαλό στους Πράσινους για να διαχειριστούν καλά το υπόλοιπο του αγώνα. Το Τριφύλλι ήλεγξε την κατάσταση χωρίς μεγάλο πρόβλημα με εξαίρεση μια στιγμή στο 88’ όταν ο Ζέκα με τάκλιν αυτοθυσίας πρόλαβε τον Περογαμβράκη που έβγαινε απέναντι από τον Στιλ.ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μονιάκης (31’ Ροβίθης), Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς (78’ Περογαμβράκης), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Καρέλης (86’ Κουτρουμπής), Μαυρίας (46’ Νίνης), Πέτριτς (62’ Ατζαγκούν), Μπεργκ. O MVP: Ο Νίκος Καρέλης ως γεννημένος μαχητής έκανε τη διαφορά στο γήπεδο και κυρίως σε επίπεδο αποτελεσματικότητας αφού πέτυχε δύο γκολ στις τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στην ουσία σήκωσε μόνος του το βάρος της γραμμής κρούσης του Παναθηναϊκού και τα κατάφερε στην επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες σε ματς πρωταθλήματος.Ο Σκληρός: Ο Κάρλος Ζέκα αν και χρεώθηκε από νωρίς με κίτρινη κάρτα, διατήρησε τη μαχητικότητά του, δεν «μάσησε» από το δυναμικό παιχνίδι των αντιπάλων και πήρε πάλι πολύ καλό βαθμό ως δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού. Ο Αόρατος: Ο Μλάντεν Πέτριτς έκανε πολύ κακή εμφάνιση. Οι επαφές του με τη μπάλα πιθανώς να μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα των χεριών. Φάνηκε εγκλωβισμένος.Ο Πεσμένος: Ο Μάρκους Μπεργκ πρόσθεσε ακόμα μια κακή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα. Ο Σουηδός επιθετικός συμμετείχε στα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού βοηθώντας στην επίτευξή τους, όμως ήταν εκτός αγώνα σχεδόν όσες φορές χρειάστηκε να τελειώσει.Η Γκέλα: Το πέναλτι που καταλόγισε στο 44ο λεπτό ο Δημητρόπουλος σε δήθεν ανατροπή του Τζορτζ από τον Τριανταφυλλόπουλο ήταν το άκρων άωτον της κάκιστης διαιτησίας του ρέφερι.Η Στιγμή: Στο 88ο λεπτό ο Μερεμπασβίλι πέρασε κάθετη πάσα στον Περογαμβράκη, αυτός όπλισε απέναντι από τον Στιλ αλλά ο Ζέκα με υποδειγματικό τάκλιν του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.Η Διαιτησία: Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Δημητρόπουλο; Έδωσε πέντε κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, με τις τρεις να είναι εφεύρεση. Ασφαλώς υπήρχε το πέναλτι αλλά και αρκετά φάουλ που σφύριξε υπέρ του ΟΦΗ που δεν ήταν. Οι Στρατηγοί: Ο ΟΦΗ παίζει με 4-2-3-1. Στο τέρμα βρίσκεται ο Λόρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης. Αμυντικά χαφ οι Μακρής, Κάλαϊτζιτς, εσωτερικά χαφ οι Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, ο Μερεμπασβίλι ελεύθερος και ο Τζορτζ στην επίθεση.

4-2-3-1 επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Στιλ έπαιξε τερματοφύλακας, ο Ζέκα δεξί μπακ, ο Χουχούμης αριστερό μπακ, οι Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος στόπερ, ο Λαγός με τον Πράνιτς αμυντικά χαφ, ο Μαυρίας δεξιό εξτρέμ, ο Καρέλης αριστερό εξτρέμ, ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ. Η Εξέδρα: Κοντά στις 7.000 οπαδοί του ΟΦΗ έδωσαν το παρών στις εξέδρες του «Θ. Βαρδινογιάννης» δημιουργώντας ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Πολλά πανό και συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού και ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Το 1-0 του Παναθηναϊκού

https://vine.co/v/OP0UiEOBmbx/embed/simple

Η ισοφάριση (1-1) του ΟΦΗ

https://vine.co/v/OP0Lb9K2Jwz/embed/simple

Το 2-1 των Κρητικών

https://vine.co/v/OPEzpITbMxP/embed/simple

Το 2-2 του Παναθηναϊκού

https://vine.co/v/OPEMtxL0QbU/embed/simple

Το 3-2 του Παναθηναϊκού

https://vine.co/v/OPErDWnLe0I/embed/simple

Το πέναλτι φάντασμα που έδωσε ο Αρετόπουλος υπέρ του ΟΦΗ

https://vine.co/v/OPEWTqpeM21/embed/simple
Live Blog LIVE ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
//wwwssl.coveritlive.com/embed.html?altcastCode=fa4a772f7b&srcdom=www.coveritlive.com&srcdomsec=wwwssl.coveritlive.com&height=700&entryLoc=top&commentLoc=top&titlePage=off&replayContentOrder=chronological&embedType=stream&titleImage=http://cdnmo.coveritlive.com/media/image/201502/phpnK8vIUofi-pao.jpghttps://vine.co/v/OPEzpITbMxP/embed/simplehttp://ls.betradar.com/ls/livescore/?/sdnagr/el/page/sportcenter16_responsive2#matchid_5774372
Απόδραση κόντρα σε όλους! (vids)