MENU

Η σουηδική αγορά τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο (κυρίως με τον Μάρκους Μπεργκ) σε αυτή επιμένει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, που έχουν πηγή την Σουηδία, έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον 29χρονο φορ της Γιουνγκ Μπόις, Αλεξάντερ Γκερντ.

Ο Σουηδός επιθετικός, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ελβετική Γιουνγκ Μπόις μέχρι το τέλος της σεζόν, θα μείνει το καλοκαίρι και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει αυτή τη στιγμή προτάσεις στα χέρια του από τον Παναθηναϊκό, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την τουρκική Καϊσερίσπορ.

Η πρόταση του «τριφυλλιού» δεν αφορά άμεση συνεργασία, αλλά για το καλοκαίρι, όμως ο παίκτης έχει από την 1η Ιανουαρίου το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του και εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του.

Ο Γκερντ είναι 10 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας (2 γκολ) και φέτος μετρά 8 γκολ σε 14 επίσημα ματς της Γιουνγκ Μπόις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στον ελβετικό σύλλογο ανήκει από το 2013 και προηγουμένως είχε φορέσει την φανέλα της ολλανδικής Ουτρέχτης, όπως και αυτές των Χέλσινγκμποργκ, Γκέφλε, Σίριους, ΑΙΚ Στοκχόλμης και Βίσμπι.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πρόκειται για ένα σέντερ - φορ περιοχής, πολύ καλό στο ψηλό παιχνίδι (1,85), με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ο οποίος ξέρει να παίρνει καλές θέσεις και να τελειώνει φάσεις με μία επαφή. Στοιχεία που αυτή τη στιγμή λείπουν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν είχε τον ψηλό φορ εντός περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γκερντ θα αποχωρήσει δεδομένα από την Γιουνγκ Μπόις το προσεχές καλοκαίρι και η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν τον αφήνει καθόλου αδιάφορο, μιας και έχει πάρει τις καλύτερες συστάσεις από τον Μάρκους Μπεργκ. Μάλιστα έχει δηλώσει ότι δεν θέλει η υπόθεση του να γίνει σίριαλ και φέρεται να είναι αποφασισμένος να δώσει την τελική του απάντηση ίσως και πριν το τέλος του μήνα.

Πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Γκερντ δεν αφορά άμεση συνεργασία, αλλά συμβόλαιο από το καλοκαίρι και μετά διάρκειας τριών ετών.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και γκολ του Σουηδού επιθετικού που θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός.

//www.dailymotion.com/embed/video/x3bitqj
Goal Alexander Gerndt Young Boys 1 vs 1... από hervesonkeng88
//www.dailymotion.com/embed/video/x3mlsui
Alexander Gerndt Goal, Hamburger SV 0-1 BSC... από HereWeBet
//www.dailymotion.com/embed/video/x37mssy
Alexander Gerndt Goal - Young Boys 4-2 Basel... από footballgoalslive
//www.dailymotion.com/embed/video/x3f0r1k
Alexander Gerndt Goal - Young Boys 1 - 0 Sion από football-live1
Επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού σε Γκερντ! (vids)