MENU

Ηταν η -μέχρι στιγμής- πλέον πολυσυζητημένη φάση της αγωνιστικής. Το «ερυθρόλευκο» εξπρές πέρασε και από τη Μυτιλήνη, με τη 15η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια όμως για τους πρωταθλητές, να προκαλεί εκ νέου αρκετή συζήτηση για τη διαιτησία. Με δύο πέναλτι ήρθε το διπλό επί της Καλλονής για τους Πειραιώτες κι αν για το πρώτο δεν τίθεται θέμα για το χέρι που έγινε, το δεύτερο σήκωσε -αναμενόμενα- πολλή συζήτηση.

Πρωταγωνιστής της φάσης ήταν ο πορτιέρο των γηπεδούχων, Κώστας Δαύκος, που μίλησε στο SDNA για το τι ακριβώς έγινε κι αν θεωρεί πως ήταν σωστή η απόφαση του Μάνταλου να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο 27χρονος γκολκίπερ που αποβλήθηκε κιόλας για το πέναλτι που του χρεώθηκε, δίνει το δικό του στίγμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τι πρέπει να κάνει η Καλλονή για να σωθεί, αποκαλύπτει ποια είναι η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετώπισε φέτος ενώ δίνει και τα... προγνωστικά του για τη 2η θέση.

«Με βρήκε στα πλευρά ο Φορτούνης, αλλά...»

Υπάρχει σίγουρα η τηλεοπτική εικόνα που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να κρίνει αν ήταν ή όχι πέναλτι. Τι λέει όμως για την επίμαχη φάση ο... δράστης της φάσης που ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι για την Καλλονή;

https://vid.me/e/ICAH?stats=1&tools=1

«Έχω ενστάσεις για το πέναλτι που δόθηκε σε αυτή τη φάση. Ο Φορτούνης πέταξε τη μπάλα μπροστά, πήγε να με ντριμπλάρει κι όταν εγώ είδα ότι δεν την έφτανα (σ.σ. τη μπάλα), μάζεψα τα χέρια μου για να μην τον βρω. Εκείνος τελικά ήρθε σε επαφή μαζί μου, με βρήκε στα πλευρά, αλλά εκτιμώ ότι μπορούσε να μην το δώσει. Δεν είναι κάθε επαφή πέναλτι στο ποδόσφαιρο και ειδικά όπως έγινε η συγκεκριμένη φάση. Πιστεύω ότι κάνει περισσότερο προσπάθεια για να το κερδίσει, αλλά δεν να γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις...».

«Παλέψαμε, αλλά με δέκα παίκτες ήταν πολύ δύσκολο»

Κι όταν βέβαια έχεις στην πλάτη σου το 0-2 και παίζεις με αριθμητικό μειονέκτημα κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, τότε προφανώς είναι ελάχιστα, ουσιαστικά μηδαμινά, τα πράγματα που μπορείς να ζητήσεις.

«Παλέψαμε, κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά το θέμα είναι ότι γνωρίσαμε ακόμα μία ήττα. Με τέτοιες συνθήκες κι αυτόν τον αντίπαλο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να “επιστρέψεις” στο ματς. Θεωρώ όμως ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και το γεγονός ότι κρατήσαμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο παρ' ό,τι αγωνιστήκαμε με παίκτη λιγότερο, είναι θετικό στοιχείο, αλλά...».

«Κάθε ματς “τελικός”, δεν είναι μη αναστρέψιμα».

Δύσκολα, αλλά όχι και μη αναστρέψιμα χαρακτηρίζει τα πράγματα για τη συνέχεια της Καλλονής ο 27χρονος τερματοφύλακας, παρ' ό,τι το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει την ομάδα του εννιά βαθμούς μακριά από τη γραμμή σωτηρίας.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα από εδώ και πέρα. Εχουμε όμως μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και δε γίνεται να ρίξουμε λευκή πετσέτα. Δεν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση, είναι στο χέρι μας να το γυρίσουμε, χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η ψυχολογία. Υπάρχει ένα δύσκολο πρόγραμμα βέβαια το επόμενο διάστημα (σ.σ. Ηρακλής, ΠΑΟ, Αστέρας), αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το ποιον αντίπαλο έχουμε απέναντί μας, μόνο ότι θα πρέπει να κυνηγάμε τους βαθμούς σε κάθε παιχνίδι μας, ειδικά σε αυτά που δίνουμε εντός έδρας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στο επόμενο με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, πρέπει πάση θυσία να πάρουμε κάτι για να βοηθηθεί και ψυχολογικά η ομάδα. Κάθε ματς πρέπει να το δούμε σαν “τελικό”».

«Καλύτερα Έλληνας προπονητής»

Η χθεσινή ήττα πάντως της Καλλονής σήμανε κι εξελίξεις, καθώς ο Θαλής Θεοδωρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το τιμόνι της και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού. Έλληνας ή ξένος είναι η ιδανική επιλογή;

«Υπάρχουν σίγουρα και πολύ καλοί ξένοι προπονητές, αλλά θεωρώ ότι όπως είναι τώρα η ομάδα, το καλύτερο θα ήταν ένας Έλληνας που θα γνώριζε τα πράγματα και θα μπορούσε να προσαρμοστεί πιο γρήγορα».

Ενώ για το αν χρειαζόταν αυτό το ταρακούνημα η Καλλονή για να «ξυπνήσει»:

«Οτι χρειαζόταν ένα “ηλεκτροσόκ”, συμφωνώ. Οποιοδήποτε κι αν ήταν αυτό. Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως έπρεπε να φύγει ο προπονητής για να “ταρακουνηθούμε”, αλλά χρειαζόταν να γίνει κάτι».

Ενα γεγονός πάντως είναι κι ότι η δική του παρουσία στο βασικό σχήμα της Καλλονής, προήλθε λόγω του παραγκωνισμού του μέχρι πρότινος -σημειωτέον διεθνούς με τη Μάλτα- Χογκ.

«Αυτή είναι η μοίρα του τερματοφύλακα. Οταν δεν είσαι βασικός, πρέπει κάθε στιγμής να είσαι σε ετοιμότητα για να μπεις και να παίξεις. Κυρίως σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, αν είσαι εκεί, θα είσαι και σωματικά. Εγώ δεν σταμάτησαν να δουλεύω όλο αυτό το διάστημα κι εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε».

«Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα που παίξαμε»

Αφήνοντας τα... της Καλλονής, ρωτήσαμε τον πορτιέρο της ομάδας της Μυτιλήνης ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισε φέτος και δίνει «ψήφο» στους Πειραιώτες.

«Ε πιστεύω πως ήταν ο Ολυμπιακός. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Με τον Παναθηναϊκό όταν παίξαμε και δεχτήκαμε τέσσερα γκολ (4-0) ήταν ακόμα αρχή της σεζόν και δεν είχαμε προλάβει να δέσουμε. Με την ΑΕΚ δεν μας βγήκε τίποτα. Τον ΠΑΟΚ καταφέραμε να τον δυσκολέψουμε, αλλά δεν μπορέσαμε επίσης να πάρουμε κάτι».

Όσο για τη μάχη της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω πως Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Είτε αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είτε μέσω των πλέι οφ. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο εκτιμώ πως θα παιχτεί η 2η θέση».

Δαύκος: «Ο Φορτούνης προσπάθησε να κερδίσει το πέναλτι»