MENU

Δυο μέρες τώρα παρακαλάω τη διεύθυνση του site φίλοι μου, να το κλείσουμε και να ασχοληθούμε με το κυνήγι άγριας πάπιας ή το ψάρεμα μπακαλιάρου γιατί δεν έχουμε πλέον λόγο ύπαρξης. Από τη στιγμή που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο Κώστας Νικολακόπουλος ασχολήθηκε με το SDNA έχουμε φτάσει στον κολοφώνα της δόξας μας. Πιο ψηλά δεν έχει (Ο «Νικολακό» είναι δυο σύννεφα πάνω απ’ τον Θεό).

Ο Ασβεστάς, στο άρθρο του οποίου απάντησε ο Κώστας, ήδη περιφέρεται στους διαδρόμους του SDNA φορώντας και δεύτερο καπέλο (τον παρασημοφορήσαμε), ενώ μας ζήτησε λιμουζίνα και μια μεζονέτα στο Ψυχικό (για εξοχικό. Το κανονικό του σπίτι θα είναι στο Μανχάταν). Ανέβηκε επίπεδο μετά την αναφορά του Νικολακόπουλου στο gazzetta.gr:

«Διάβασα μετά προσοχής ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τις αμοιβές των διαιτητών και πιο ειδικά του Αθηναίου Παππά. Παίρνει, λέει, κάθε διαιτητής που παίζει παιχνίδι Α΄ Εθνικής 1560 Ευρώ ανά ματς. Πολύ καλό "μεροκάματο", όντως. Αντίθετα, ο 4ος στην Α΄ Εθνική, αλλά κι ο διαιτητής που παίζει ως πρώτος στο Κύπελλο έχουν όχι κακές, αλλά πολύ λιγότερες απολαβές, από 150 έως 350 Ευρώ, πάντα ανά ματς. Έβγαλαν, λοιπόν, ότι ο Παππάς από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που δεν έγινε ποτέ, έχει έσοδα από τις διαιτησίες του περίπου 4.700 Ευρώ, γιατί ορίζεται συνεχώς».

Και το έκαναν θέμα οι αλήτες, επειδή ο Παππάς μέσα σε 25 μέρες έβγαλε 4700 δουλεύοντας δυο ολόκληρες μέρες την εβδομάδα. Σιγά τα λεφτά. Αν διοριζόταν στο δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ, θα έβγαζε τα ίδια χωρίς να δουλεύει ούτε μισή μέρα.

«Κι έχασε και 800 Ευρώ, ας σημειώσω εγώ, επειδή δεν έγινε το ντέρμπι, με δική του απόφαση, βέβαια». Και δικαιώθηκε γι’ αυτή του την απόφαση ο θαρραλέος Παππάς. Γιατί μπορεί να μην έπιασε το Τζόκερ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά μετά ήταν ο μεγάλος νικητής του πενταπλού τζακ ποτ. Μόνο στο Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός δεν ορίστηκε.

«Αν καταλαβαίνω μάλιστα καλά, που μπορεί και να μην καταλαβαίνω οπότε πάω πάσο, το ρεπορτάζ υπονοεί ότι ο Παππάς παίρνει ορισμούς επειδή δεν έκανε το ντέρμπι». Σε καμία περίπτωση. Το ρεπορτάζ υπονοεί ότι ο Παππάς παίρνει ορισμούς επειδή είναι κορυφαίος διαιτητής, ακριβοδίκαιος, όμορφος ταλαντούχος και τα σφυρίγματά του στάζουν έρωτα. Μετά από κάθε διαιτησία του ανάβεις τσιγάρο.

«Άραγε, με αυτό το σκεπτικό, ο Δελφάκης (με τον οποίο δεν έχω τίποτα, ούτε του προσάπτω τίποτα, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας) γιατί παίρνει ορισμούς;». Είναι σχέδιο της ΚΕΔ για να κάνει οικονομία.

Παίρνει ορισμούς για να γράψει και γι’ αυτόν ο Ασβεστάς, ώστε να αναλάβει και τη δική του υπεράσπιση ο Νικολακόπουλος και να γλιτώσει τα έξοδα της νομικής υποστήριξης. Τι να τον κάνεις τον Κούγια όταν έχεις τον Κώστα στο πλευρό σου;

«Παρεμπιπτόντως, από τους 10 πρώτους σε ορισμούς, άρα από τους 10 πρώτους σε "μεροκάματο", τον Ολυμπιακό τον έχουν σφυρίξει οι μισοί. Δύο φορές ο Παπαδόπουλος, δύο ο Λαμπρόπουλος κι από μία οι Δημητρόπουλος, Παππάς και Δελφάκης».

Το κάνει αυτό η ΚΕΔ γιατί δεν θέλει να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και διαιτητή. Επειδή ξέρει ότι πάνω από δυο (πέναλτι) θεωρείται σχέση.

«Έτσι για να το βλέπουμε λίγο πιο… σφαιρικά και με πιο καθαρή ματιά το πράγμα». Αυτή ήταν η χαριστική βολή του Νικολακόπουλου στον Ασβεστά. Γιατί δυο άνθρωποι στην Ελλάδα βλέπουν τόσο σφαιρικά και με τόση καθαρή ματιά τα πράγματα. Ο Νικολακόπουλος και ο Σάββας.

Ο Κώστας δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Είχε να κάνει και ένα βαρυσήμαντο σχόλιο για το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό.

«Και κάτι τελευταίο: ήταν όντως οφσάιντ το γκολ του Φουστέρ, με υπόδειξη του επόπτη Γεωργαράκου». Τα παραλέει ο «Νικολακό», αφού η φάση ήταν οριακή. Μόνο δυο μέτρα μπροστά ήταν ο Φουστέρ. Στα όρια του στατιστικού λάθος (των exit polls).

«Μόνο που 10 λεπτά πριν, υπήρχε πέναλτι υπέρ του Φουστέρ σε ανατροπή του από τον Βαλεριάνο στη γωνία της περιοχής του Απόλλωνα. Και δευτερόλεπτα αργότερα υπήρχε αποβολή (απευθείας κόκκινη) του Βαλεριάνου, για εν ψυχρώ πάτημα του Ντουρμάζ στον αστράγαλο».

Αυτός είναι και ο λόγος που παραιτήθηκε ο Μπάμπης ο Τεννές, μόλις διάβασε το blog του Νικολακόπουλου. Δεν μπόρεσε να αντέξει τη ρετσινιά ότι δεν κατάφερε να νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό, με διαιτησία 100-0 υπέρ του Απόλλωνα.

Το δώρο του Νικολακόπουλου για τα γενέθλια του SDNA