MENU

O Νίκος Γεωργαράκος ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης στη Ριζούπολη, όπου ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ για να καταβάλει την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πέρα από τις λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ κατά των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, η πλέον αμφιλεγόμενη φάση για την οποία ελέγχεται ο Αθηναίος επόπτης, είναι το γκολ του Φουστέρ το οποίο κι άφησε να μετρήσει, ενώ ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος. Ολα αυτά στο 85ο λεπτό της συνάντησης, με τους Πειραιώτες να επικρατούν τελικά με 2-1.

«Τρελάθηκε» ο Σπανός

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βοηθός διαιτητή βρίσκεται -για αρνητικό λόγο- στο προσκήνιο. Αξιοσημείωτη σύμπτωση ότι και στο έτερο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν όπου είχε οριστεί, δέχτηκε την... οργή του Γιώργου Σπανού στο Περιστέρι (όπως και οι άλλοι δύο της διαιτητικής τριάδας) για τις υποδείξεις του, με τον Ατρόμητο να έχει πολύ μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. «Γαμ@@ τα παντελόνια που φοράτε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το αφεντικό των Περιστεριωτών. Μεταξύ άλλων ο Ατρόμητος φώναζε και για το πρώτο γκολ θεωρώντας ότι δεν υπήρχε κόρνερ.

Στο Κύπελλο δε, το χθεσινό ήταν το πρώτο παιχνίδι όπου μπαίνει στους ορισμούς κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο...

Το 1/3 με Ολυμπιακό!

Η πιο εντυπωσιακή ωστόσο σύμπτωση που αφορά τον Γεωργαράκο τη βρίσκει κανείς αν παρατηρήσει τους περσινούς ορισμούς στη Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό γιατί ο Γεωργαράκος έπαιξε στα 15 από τα 33 παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά τα περισσότερα το 1/3 εξ αυτών, ήτοι στα πέντε, ήταν σε αγώνες του Ολυμπιακού. Οχι μόνο αυτό, αλλά οι τρεις από τους τέσσερις πρώτους ορισμούς του αφορούσαν αναμετρήσεις των Πειραιωτών και οι δύο μάλιστα σε ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη».

*Για... του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω​

Κι αν για κάτι... μνημονεύεται ο Αθηναίος διαιτητής, είναι για το οφ σάιντ με το οποίο έκοψε το γκολ του Τζανδάρη στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (1-2), με το οποίο θα μπορούσε να κάνει το 1-3 ο Δικέαφαλος στο φινάλε του αγώνα. Αυτό βέβαια ουδόλως φαίνεται ότι απασχόλησε την ΚΕΔ, καθώς αφού έμεινε για δύο αγωνιστικές εκτός δράσης (κάτι φυσιολογικό βάσει ροτέισον), επέστρεψε ξανά στις επάλξεις για το Βέροια-Νίκη Βόλου.

Δείτε μετά το 2:35

Ξανά αντάμωμα με ΠΑΟΚ και... 4 αγωνιστικές εκτός

Οσο για το ακριβώς επόμενο παιχνίδι του μετά από εκείνο στην πόλη της Ημαθίας, ήταν ξανά με τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στην επεισοδιακή νίκη του Δικεφάλου στη Λιβαδειά, όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Ο επόμενος όμως ορισμός του... καθυστέρησε κάπως να έρθει, μιας και είχε το μεγαλύτερο «ρεπό» του μέσα στη σεζόν, μένοντας εκτός για τέσσερις αγωνιστικές. Κι όταν επέστρεψε ήταν σε ένα επίσης αρκετά επεισοδιακό παιχνίδι, στο Βέροια-Ολυμπιακός όπου ο Μπαλάφας αποβλήθηκε με το... καλημέρα και οι Πειραιώτες έπαιξαν για 80 λεπτά με παίκτη παραπάνω (έμεινε και με εννιά στη συνέχεια η Βέροια), επικρατώντας τελικά με 2-0.

Εχει και παρελθόν...

Πριν από όλα αυτά πάντως, ο συγκεκριμένος επόπτης έχει προκαλέσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν με τις υποδείξεις του. Μία από αυτές που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν σε μία αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναιτωλικού πριν μία τριετία (2-0). Κι αυτό γιατί το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών από τον Ραφίκ Τζιμπούρ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, μιας κι ο Αλγερινός ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ. Στο ίδιο παιχνίδι βέβαια είχε υποδείξει κακώς σε θέση οφ σάιντ στο πρώτο μέρος τους Χαριστέρα και Καμαρά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μπει στο «ψυγείο».

Οι Αγρινιώτες «έβραζαν» μετά το τέλος του αγώνα, με την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θυμηθείτε τα σφυρίγματα του Παππά στον αγώνα με την Πρέβεζα στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Ανθρώπινο λάθος το καταφανέστατο τράβηγμα του Αβραάμ στον Χαριστέα? Ανθρώπινο λάθος το ανύπαρκτο off side του Καμαρά? Ανθρώπινο λάθος τα 5 μέτρα off side του Τζεμπούρ? Ανθρώπινο λάθος η κόκκινη κάρτα στον Ρότσα?

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ξανά τέτοιες διαιτησίες , ζητάμε όμως από τον κ. Τεννέ να μάθει στους παίκτες μας το τεχνικό off side με 4 back και 2 επόπτες!!... * Μην διανοηθείτε να μας ορίσετε ξανά Παππάδες και Εξαπτέρυγα»!

Τα... κολλημένα χέρια με τον Αστέρα

Ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο είχε συζητηθεί πάντως η παρουσία του Γεωργαράκου, ήταν ξανά με τον Ολυμπιακό κι αυτή τη φορά τον Αστέρα Τρίπολης απέναντί του. Τελικό σκορ 1-0, αλλά οι Αρκάδες φώναζαν δικαίως για αρκετές λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ, ορισμένες εκ των οποίων ήταν και στη δική του ευθύνη.

Πέρασε... νύχτα τα τεστ!

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά τον Νίκο Γεωργαράκο, είχε αποκαλυφθεί πριν λίγο καιρό. Ο Αθηναίος επόπτης βρισκόταν ανάμεσα στους κομμένους διαιτητές και φήμες ήθελαν στη συνέχεια να μην έχουν γίνει τεστ φυσικής κατάστασης για τους συγκεκριμένους. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει, καθώς πραγματοποιήθηκαν κανονικά, μόνο που έγιναν... νύχτα! Μαζί με τον Γεωργαράκο ήταν και οι Τσολάκης, Δόσης, Φαντόπουλος, Κασαβέτης, Δόσκουρης. Από τα συγκεκριμένα τεστ περνούν όσοι αντιμετωπίζουν συνήθως δυσκολίες με τα αγωνίσματα κι έμελλε τελικά να επιτύχουν όλοι.

Αναλυτικά τα περσινά παιχνίδια του Γεωργαράκου (σε παρένθεση το αν ήταν α' ή β' βοηθός).:

2η: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (1ος)

3η: -

4η: -

5η: -

6η: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ – (2ος)

7η: Πανιώνιος-ΠΑΣ - 1ος

8η: Ολυμπιακός-Παναθηναικος – (2ος)

9η: -

10η: Κερκυρα-Παναιτωλικός - (1ος)

11η: Πανθρακικός-Ατρόμητος - (1ος)

12η:ΠΑΣ-ΟΦΗ (1ος)

13η: -

14η: -

15η: Βέροια-Νίκη Β. - (1ος)

16η: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ - (2ος)

17η: -

18η: -

19η: -

20η: -

21η: Βέροια-Ολυμπιακός – 2ος (0-2)

22η: -

23η: -

24η: -

25η: Καλλονή-ΠΑΣ - (2ος)

26η: -

27η: Παναιτωλικός-Κέρκυρα - (1ος)

28η: Ολυμπιακός-Ξάνθη – (1ος)

29η: Αστέρας-Εργοτέλης - (1ος)

30η: -

31η: -

32η: -

33η: Βέροια-Πανθρακικός - (2ος)

Οσο για τη φετινή σεζόν, ορίστηκε στα εξής παιχνίδια:

3η: Ηρακλής-Λεβαδειακός - (1ος)

4η: -

5η: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (1ος)

6η: -

7η: -

8η: Ατρόμητος-Ολυμπιακός (1ος)

9η: -

10η: Καλλονή-Ξάνθη (2ος)

11η: -

12η: -

13η: -

14η: Πλατανιάς-ΠΑΣ (2ος)

Κύπελλο: Απόλλων-Ολυμπιακός

Βίος και Πολιτεία του επόπτη Γεωργαράκου! (vids)