MENU

Να ξεκινήσουμε από σήμερα φίλοι μου την συλλογή υπογραφών. Αν μαζέψουμε πάνω από δυο εκατομμύρια μπορεί να πειστεί ο Διονύσης Τσακνής να πάρει τον Σάββα με μεταγραφή απ’ τη Nova στην ΕΡΤ για να κάνει δική του τρίωρη εκπομπή να σκάσει λίγο το χειλάκι μας. Γιατί μέσα στην οικονομική κρίση και την κατήφεια, τρεις μόνο απολαύσεις έχουν απομείνει στον Έλληνα. Το κράξιμο, το πιτόγυρο και ο Σάββας.

Φανταστείτε μια κυριακάτικη εκπομπή, κάτι ανάμεσα σε «Κυριακή στο χωριό» με την Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και «Σπορ Ιστορίες» με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Θα λέγεται «Θρυλικές ιστορίες στο χωριό» και θα δείχνει τον Σάββα να ταξιδεύει σε όλα τα χωριά της Ελλάδας (πάνω σε μια καμήλα σαν τους τρεις μάγους) για να κάνει μάθημα οπαδικής αγωγής στους φίλους του Ολυμπιακού.

Από μια τέτοια εκπομπή όλοι μπορούν να βγουν ωφελημένοι φίλοι μου γιατί θα μάθουν πράγματα που δεν ήξεραν. Ο Σάββας συνηθίζει να ανοίγει τα μάτια του κόσμου. Όπως προχθές που αντίθετα με ό,τι πίστευαν 11 εκατομμύρια Έλληνες αποκάλυψε τον πραγματικό όμιλο του Ολυμπιακού. Στο οποίο δεν ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπως νομίζαμε, αλλά η Ντιναμό Κιέβου.

Μιλώντας στη Nova ο Σάββας έκανε και άλλες αποκαλύψεις. Είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των οπαδών και τις αποδοκιμασίες γι’ αυτό και προτίθεται να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες. Κύκλοι του τονίζουν ότι ετοιμάζει «οδηγό καλής συμπεριφοράς των οπαδών» που θα μοιράζεται στα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού. Σ’ αυτόν θα εξηγεί στους φίλους του Θρύλου τους 7 κανόνες που πρέπει να ακολουθούν για να είναι χαρούμενος ο ίδιος και ο πρόεδρος:

1. Δυο ώρες πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού οι οπαδοί θα πηγαίνουν στην εκκλησία, όπου ο Άγιος Πειραιώς θα τους διαβάζει τα 12 φιλανθρωπικά Ευαγγέλια του προέδρου. Θα ασπάζονται την θαυματουργή εικόνα του Κώστα­Τσέλσι, ενώ στο διπλανό καμαράκι ο πάτερ Ντάμιεν Κάρρας θα κάνει εξορκισμό σε όσους δαιμονισμένους είδαν πάνω στο ζάπινγκ 2 λεπτά ΣΚΑΪ ή άκουσαν ΣΠΟΡ FM.

2. Μία ώρα πριν τον αγώνα οι οπαδοί πρέπει να κάνουν πορεία, που θα καταλήγει στο Δημαρχείο Πειραιά. Εκεί, θα παίρνουν ψηφοδέλτια της παράταξης «Πειραιάς νικητής» και θα σταυρώνουν 5 ονόματα +1 Τζόκερ για να δείξουν ότι το δικό τους Τζόκερ δεν είναι το τυχερό παίγνιο, αλλά η Δημοτική Αρχή που έχει κάνει τον Πειραιά Μανχάταν.

3. Κατά την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί εμψυχώνουν τους παίκτες και τον πρόεδρο τραγουδώντας τον σωστό ύμνο: «Βαγγέλη των γηπέδων, Ολυμπιακέ, δαφνοστεφανωμένε μεγάλε Κρητικέ, έχεις δύναμή σου, πρόεδρε τρελέ, τον πύρινό σου κόσμο που δεν γιουχάρει ποτέ».

4. Στο πρώτο δεκάλεπτο πρέπει να τηλεφωνήσουν σε φίλους και γνωστούς για να τους ενημερώσουν ότι στο στάδιο Καραϊσκάκη βρίσκονται 35.000 φίλαθλοι μέσα και άλλοι 15.000 έξω, αλλά δεν φαίνονται στη μετάδοση γιατί ο τηλεοπτικός φακός βάζει πέντε κιλά και βγάζει 15.000 άτομα, ενώ και ο σκηνοθέτης δείχνει πλάνα αρχείου γιατί είναι συγγενής του Αλέξη Σπυρόπουλου και «πλάνα τραβάει, εκδίκηση ζητάει».

5. Σε όσα μηνύματα τους έρθουν στο κινητό από φίλους ή εχθρούς στα πρώτα 60 λεπτά της αναμέτρησης οφείλουν να δώσουν την ίδια απάντηση: «Ήτανε».

6. Αν το θέαμα δεν ικανοποιεί τους οπαδούς τότε μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας ένα απ’ τα παρακάτω: Α: Dislike στο Facebook (όταν βγει) Β: Unfollow στον λογαριασμό του Ολυμπιακού στο Twitter Γ: Αποστολή Emoticons με θλιμμένες φατσούλες στο προφίλ του Κώστα­Τσέλσι Δ: Το σταυρό τους που δεν είναι Παναθηναϊκοί για να βλέπουν Μπούρμπο και Καλτσά.

7. Στο τέλος του αγώνα ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα και τα πέναλτι που θα ‘χει κερδίσει ο Ολυμπιακός οι οπαδοί οφείλουν να αποθεώνουν την ομάδα όπως ο Αλέφαντος τον Κόκκαλη και να φωνάζουν το όνομα όλων των παικτών (όχι των δανεικών, γιατί θα μας πάρουν τα μεσάνυχτα και δεν θα προλάβουν τα τρένα). Μετά το τριαντάλεπτο standing ovation θα ακολουθεί περιφορά της εικόνας του προέδρου στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι οπαδοί θα κάνουν γονατιστοί το γύρο του θριάμβου πριν την ασπαστούν.

Ταυτόχρονα στην περιοχή που είχε κάνει το πρώτο του τάκλιν ο Σαντάνα (Σαντάνα ντι Τρέβι) οι οπαδοί θα πρέπει να πετάνε κέρματα και να κάνουν μια ευχή (ο Θεός να κόβει μούσια απ’ τον Σιόβα και να δίνει πρωταθλήματα στον πρόεδρο). Και έτσι, θα ζήσουμε εμείς καλά και ο Σάββας καλύτερα.

Ο Σάββας βγάζει οδηγό καλής συμπεριφοράς οπαδού (vid)