MENU

Σε... διαδικτυακό «πόλεμο» έχουν επιδοθεί από το βράδυ της Τετάρτης ο άλλοτε γκολκίπερ της Ένωσης και προπονητής πλέον των Ακαδημιών της, με τον πρόεδρο του Αστέρα, αλλά και της Σούπερ Λιγκ. Αφορμή; Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, καθώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έκανε ένα καυστικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τον Γιώργο Μποροβήλο, γράφοντας ότι: «Ένα είναι σίγουρο με Μποροβήλο διαιτητή η πρόκριση θα είχε τελειώσει για τον ΟΣΦΠ... Τώρα όλα παίζονται...».

Τα όσα ανέφερε ωστόσο ο Ατματσίδης δεν έμειναν αναπάντητα από τον πρώην διαιτητή, ο οποίος έσπευσε να ανταποδώσει με ακόμα πιο αιχμηρό τρόπο, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, «βλάκα» τον πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ. «Δεν είναι απαραίτητα κακό να είναι κανείς βλάκας... Αρκεί βέβαια, να μην ανοίγει το στόμα του γιατί τότε δεν αφήνει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το ότι κάποιος ξεχασμένος, που τον έχει ξεβράσει το ποδόσφαιρο ως αποτυχημένο, προσπαθεί βλακωδώς να αποκτήσει μια σταγόνα δημοσιότητας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πολλοί βέβαια θα αναρωτήθηκαν για τον λόγο που αποφάσισε να επιτεθεί στον Μποροβήλο ο Ατματσίδης. Αρκεί να ανατρέξουν σχεδόν 18,5 χρόνια πριν και θα βρουν την αιτία του... κακού. Συγκεκριμένα επρόκειτο για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ τον Μάριο του 1997, όπου οι Πειραιώτες νίκησαν με 2-0. Με τη νίκη αυτή μάλιστα έσπασαν ένα σερί 3,5 ετών ανομβρίας κόντρα στην Ένωση (3-4-0 υπέρ της ΑΕΚ). Το δεύτερο γκολ ωστόσο των «ερυθρολεύκων» είχε σημειωθεί με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Μποροβήλος σε «βουτιά» του Καραπιάλη, μετά την έξοδο του Ατματσίδης.

Μάλιστα ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου αποβλήθηκε κιόλας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται δύο και τρία άτομα για να τον συγκρατήσουν στη συνέχεια, καθώς πήγε... μαινόμενος στον ρέφερι της συνάντησης. Βέβαια ουσιαστικό αντίκρισμα δεν είχε εκείνη η νίκη, μιας κι ο Ολυμπιακός απλώς χρειαζόταν να επισφραγιστεί και μαθηματικά ο τίτλος του, κάτι που τελικά έγινε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο και μία διαιτητική απόφαση που μνημονεύεται ακόμα.

Θυμηθείτε την επίμαχη φάση που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων:

Το πέναλτι-μαϊμού του Μποροβήλου που δεν ξέχασε ο Ατματσίδης (vid)