MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΟΑΚΑ, Novasports 2
ΑΕΚ
ΑΕΚ
3 0
Καλλονή
ΚΑΛΛΟΝΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το χτίσιμο ενός σερί που... εδραιώνει την παρουσία της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας συνέχισε η ΑΕΚ, που πήρε ακόμη ένα εύκολο «τρίποντο» στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Καλλονή (3-0) και με την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα (κάτι που έκανε για πρώτη φορά φέτος), εκμεταλλεύτηκε τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, για να... ξεφύγει από τους διώκτες της.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ χρησιμοποίησε ξανά μαζί στην ίδια ενδεκάδα τους Τζιμπούρ και Αραβίδη, αυτή τη φορά σε ένα σχήμα που έμοιαζε περισσότερο με ένα... πιο ελεύθερο 4-4-2 στην ευθεία και θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητά των δύο επιθετικών του, αφού με δύο γκολ του Έλληνα επιθετικού και το πρώτο του Αλγερινού στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς που ήθελε για να αποσπαστεί σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τις άλλες ομάδες που βρίσκονται πίσω της.

«Καθάρισε» νωρίς...

Η εικόνα του αγώνα από τα πρώτα λεπτά δεν... ξέφυγε από τη συνηθισμένη στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πήρε εξ αρχής την κατοχή, η Καλλονή της έδωσε μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να κλείσει τους διαδρόμους προς το τέρμα του Χογκ. Το... σχέδιο όμως ναυάγησε γρήγορα, αφού με την συμπλήρωση μόλις πέντε λεπτών στο παιχνίδι, η Ένωση κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Μπουονανότε συνεργάστηκε όμορφα με τον Γιόχανσον, εκείνος απέφυγε δύο παίκτες, έβγαλε μια σέντρα από αριστερά και ο Τζιμπούρ πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής για να κάνει με κεφαλιά το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέβηκαν πιο ψηλά, προσπάθησαν να πιέσουν την ΑΕΚ, κέρδισαν κάποια στημένα, όμως η επόμενη ουσιαστική ευκαιρία ήταν και πάλι για τους Κιτρινόμαυρους, που κατάφεραν να κάνουν το 2-0.

Στο 19', ο Κολοβέτσιος (που είχε κουβαλήσει ψηλά τη μπάλα), έβγαλε μια κάθετη στον Ντίντακ, εκείνος γύρισε εξαιρετικά μέσα στην μικρή περιοχή και ο Αραβίδης με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αραβίδης έκανε κάθετη μπαλιά στον Μπουονανότε, εκείνος σκόραρε με φανταστικό πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ωστόσο, στο 31' ο ίδιος βοηθός (Δίπλαρης) έκοψε λανθασμένα τον Τζιμπούρ σε τετ α τετ. Στο 39' ο Αραβίδης βρήκε κάθετα τον Αλγερινό μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Χογκ μπλόκαρε. Έτσι, το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Το... τρίτωσε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται στο 49' για μη καταλογισμό πέναλτι. Ο Πλατέλλας έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Ντίντακ πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και βρήκε τον Τζιμπούρ στον άξονα, ο Αλγερινός προσπάθησε να κοντρολάρει, ο Τσαμπούρης φάνηκε να τον κρατά στιγμιαία από τον δεξιό ώμο, όμως ο Τζήλος εκτίμησε ότι δεν υπήρχε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 60' η Καλλονή έχασε διπλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ και... φάση διαρκείας, Μπαρόχα και Κολοβέτσιος συγκρούστηκαν, ο Κεϊτά έκανε ένα πλασέ και ο Ντίντακ κατάφερε να διώξει σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του, ο Αντέτζο πήρε μια κεφαλιά και ο Μπαρόχα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Αμέσως μετά από αυτό το δίλεπτο... ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Αραβίδης μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 με σκαστό σουτ, με τους παίκτες της Καλλονής να διαμαρτύρονται ότι υπήρχε πεσμένος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο (Αντέτζο) και δεν σταμάτησε το παιχνίδι.

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης

Το παιχνίδι... άναψε κι άλλο στα επόμενα λεπτά. Στο 64' ο Γιόχανσον έκανε ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 69' ο Γκάλο έκανε μια κούρσα, βρήκε τον Αραβίδη στο ύψος του πέναλτι, εκείνος έκανε το δυνατό πλασέ, αλλά ο Χογκ απέκρουσε. Στο 72' ο Μπαρόχα έκανε νέα άστοχη έξοδο σε κόρνερ, αλλά ο Γκάλο έκοψε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 74' ο Γεωργίου έκανε ένα καλό σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Στο 80' οι δύο αλλαγές της ΑΕΚ συνεργάστηκαν άψογα: ο Βάργκας βρήκε κάθετα τον Μάνταλο, εκείνος μπήκε στην περιοχή, πάτησε ωραία ξανά για τον Βάργκας, ο Βενεζουελάνος έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ούκα και πέρασε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του ο Άρθο πήρε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.

Στο 86' ο Μάνταλος βρέθηκε ξανά μέσα στην περιοχή, από δεξιά, έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 88' ο Μπαρόχα μπλόκαρε κεφαλιά του Μανούσου. Κάπως έτσι το 3-0 ήταν το τελικό σκορ, αφού και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα σουτ του Μπουονανότε από καλή θέση πέρασε έξω...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (76' Μάνταλος).

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (66' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Χιντασέλι (66' Ξυδάς), Σάμπα, Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Συνολικά η άμυνα της Καλλονής εκτέθηκε αρκετές φορές από τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, όμως ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων, Σάββας Τσαμπούρης πέρασε λίγο πιο δύσκολο βράδυ από τους υπόλοιπους, με τα δύο πρώτα γκολ της Ένωσης να μπαίνουν από την πλευρά του (στην οποία αντιμετώπισε συνολικά πολλά προβλήματα), ενώ θα είχε υποπέσει και σε πέναλτι, αν ο Τζήλος καταλόγιζε την παράβαση που έκανε με το τράβηγμα στον Τζιμπούρ ή το μαρκάρισμα στον Μπουονανότε.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Αθανάσιος Τζήλος εκνεύρισε το γήπεδο κυρίως στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου, όμως υπήρχαν και σοβαρές φάσεις που είδε λάθος είτε αυτός είτε οι βοηθοί του. Ένα γκολ του Μπουονανότε ακυρώθηκε σωστά, όμως ο ίδιος επόπτης, ο Δίπλαρης, έκοψε λανθασμένα ένα τετ α τετ του Τζιμπούρ αμέσως μετά («έχασε» και ένα οφσάιντ που δεν υπέδειξε στο δεύτερο μέρος, στον Μανούσο). Στο 50' ο Τζιμπούρ ζήτησε σωστά πέναλτι, καθώς ο Τσαμπούρης τον τράβηξε στα όρια της μικρής περιοχής από τον ώμο, ενώ από τα ριπλέι φάνηκε ότι παράβαση θα μπορούσε να δοθεί και λίγη ώρα αργότερα πάνω στον Μπουονανότε, πάλι σε μαρκάρισμα του Τσαμπούρη.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ δείχνει να αποκτά μια συνέπεια ως προς τα αποτελέσματα, καταφέροντας να φτάσει σε ακόμη μια εύκολη νίκη μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το γεγονός ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει το ματς πολύ νωρίς με το γκολ του Τζιμπούρ σίγουρα έπαιξε ρόλο, όμως ήταν καθοριστικό και το γεγονός ότι πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο πέτυχε και δεύτερο τέρμα, καθώς σε εκείνο το σημείο η Καλλονή έδειχνε διάθεση να πιέσει και να κυνηγήσει ότι μπορούσε στο ματς.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Δεδομένα οι Ράφικ Τζιμπούρ και Χρήστος Αραβίδης μπαίνουν σε... πρώτο πλάνο. Έπαιξαν μαζί απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο (Πανελευσινιακό) για το Κύπελλο, σήμερα αποτέλεσαν για πρώτη φορά το δίδυμο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι μεγαλύτερης δυσκολίας και πετυχαίνοντας ο πρώτος το παρθενικό του γκολ και ο δεύτερος δύο τέρματα... έκαναν τη δουλειά. Έχοντας, ωστόσο, σημαντική βοήθεια για την παραγωγή φάσεων τόσο από τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας τους, όσο και από τους δύο μπακ (Ντίντακ, Γκάλο), που ήταν σε... κέφια και επιθετικά.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Γκουστάβο Πογιέτ χρησιμοποίησε αυτή τη φορά το κλασικό 4-4-2 ως διάταξη της ομάδας του. Στο τέρμα ήταν ο Μπαρόχα, στην άμυνα οι Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, οι Γιόχανσον, Σιμόες αμυντικοί χαφ, οι Πλατέλλας, Μπουονανότε στα άκρα και οι Τζιμπούρ, Αραβίδης στην επίθεση.

Ο Θαλής Θεοδωρίδης από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Χογκ, στην άμυνα οι Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κεϊτά, Χιντασέλι και στην τριάδα πίσω από τον Μανούσο οι Σάμπα, Καλτσάς, Γεωργίου.

ΑΕΚ-Καλλονή 3-0 (vid)