MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΑΕΚ
ΑΕΚ
6 0
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Με... επιβλητικό τρόπο «καθάρισε» η ΑΕΚ την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Γνωρίζοντας ήδη την νίκη της Λάρισας απέναντι στην Ξάνθη (1-0), η Ένωση κέρδισε εύκολα και άνετα στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό με το χορταστικό 6-0, εξασφάλισε το εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού και πλέον απομένει να τελειώσει και την πρώτη θέση του ομίλου της στο τελευταίο παιχνίδι, με τους Θεσσαλούς.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε προαναγγείλει στην κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους στα Σπάτα, την παραμονή του αγώνα, ότι σκόπευε να δοκιμάσει... κάτι με δυο επιθετικούς, κάτι που δημιούργησε την εντύπωση ότι σκόπευε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 στην ευθεία ή σε ρόμβο. Ωστόσο, η διάταξη των ποδοσφαιριστών του στο γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με ένα 4-3-3 που... έγερνε.

Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, ο Κορδέρο ήταν αμυντικός χαφ, οι Γιόχανσον και Μπουονανότε εσωτερικοί χαφ και στην επίθεση οι Αραβίδης, Τζιμπούρ, Πλατέλλας, με τον τελευταίο να μένει περισσότερο κοντά στη γραμμή και λίγο πιο πίσω και τον Αραβίδη να παίζει πιο κοντά στον Τζιμπούρ (και συχνά να αλλάζουν θέσεις), την ίδια στιγμή που έπαιρνε κάποια μέτρα στο γήπεδο (και) ο Σοϊλέδης για να είναι πιο συμπαγές το σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρουσιάστηκαν σοβαροί (όπως είχε ζητήσει ο προπονητής τους), αυτό το σχήμα δούλεψε, με την Ένωση να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα, αλλά και να έχει και πολλούς ποιοτικούς παίκτες, με ικανότητα να απειλήσουν το αντίπαλο τέρμα, κοντά και μέσα στην περιοχή του Πανελευσινιακού. Κι από τη στιγμή που βγήκαν και οι συνεργασίες μεταξύ τους, οι Κιτρινόμαυροι δε δυσκολεύτηκαν να βγάλουν -πολλές- φάσεις, να πετύχουν γκολ και να φτάσουν σε μια ευρεία επικράτηση...

Τέσσερα από ημίχρονο...

Η ΑΕΚ μπήκε κεφάτη στο ματς και... ξεκίνησε από νωρίς. Στο 8', έπειτα από φάση διαρκείας και προσωρινή απομάκρυνση, ο Πλατέλλας έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 17' Πλατέλλας, Γιόχανσον και Αραβίδης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έκανε μια σκαφτή σέντρα, ο Μπουονανότε βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά(!) έχασε τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο γκολ για την Ένωση, ωστόσο, δεν άργησε. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γιόχανσον να βρεθεί με τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, ο Μανιάτης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε ξανά στον Σουηδό που έκανε δεύτερο σουτ στα σώματα, όμως πήρε και πάλι το... ριμπάουντ, προχώρησε λίγο και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (31'), ο Μπουονανότε πήρε... το αίμα του πίσω για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε, προσφέροντας μια στιγμή μαγείας. Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με εκπληκτικές ντρίπλες άδειασε τρεις αντιπάλους και με δεξί πλασέ την έστειλε στο δοκάρι και στα δίχτυα (3-0). Στο 36' ο Αραβίδης έκανε ένα πολύ καλό -πλασαριστό- σουτ, με τη μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι και να περνά έξω.

Πέντε λεπτά μετά, ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε και δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά αυτή τη φορά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και πρώτη κεφαλιά του Γιόχανσον. Στο 45' ο Τζιμπούρ απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ, ενώ στις καθυστερήσεις η Ένωση πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Σοϊλέδη να κάνει ένα... ξερό μακρινό σουτ, τη μπάλα να κοντράρει στον Ταμπάκη και να καταλήγει στα δίχτυα.

Σταμάτησε στα έξι...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από άποψη παραγωγής ευκαιριών, ωστόσο η ΑΕΚ εξακολούθησε να έχει την κατοχή της μπάλας, να πιέζει και να κερδίζει πολλά στημένα (κόρνερ και φάουλ) κοντά στο... πεδίο δράσης του Μανιάτη. Η πρώτη της καλή στιγμή ήταν στο 72', όταν ο Μπουονανότε μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα έγινε τελικά το 5-0, με τον Αραβίδη να υποδέχεται μια μπαλιά μέσα στην περιοχή και με συρτό πλασέ να τη στέλνει στην δεξιά γωνία του Μανιάτη. Η... συνέχεια παίχτηκε στο 81'. Ο Φαγιέ έκανε μια κάθετη μπαλιά στον Αραβίδη, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Μπουονανότε... πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε ένα κοντρόλ και με πλασέ έγραψε το 6-0.

Στο 84' ο Μπουονανότε έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Κρισάντους στην καρδιά της περιοχής έκανε μια σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Μανιάτης κατάφερε να αποκρούσει. Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Κορδέρο στο 90' (η μπάλα πέρασε λίγο έξω), όμως το 6-0 ήταν το τελικό σκορ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (32' Σβάρνας), Σοϊλέδης, Πλατέλλας (69' Κρισάντους), Κορδέρο, Γιόχανσον (46' Φαγιέ), Μπουονανότε, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης (60' Νικολάου), Κακαράς, Λίτσος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Παληγεώργος (52' Κασνέτση), Πούρνος, Μπλάνκο, Ναούμ (70' Γιαννιτσάνης).

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Γκουστάβο Πογιέτ διατήρησε τελικά ως διάταξη της ομάδας του το 4-3-3. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης στην άμυνα, ο Κορδέρο είχε ρόλο «κόφτη», οι Γιόχανσον, Μπουονανότε ήταν εσωτερικοί μέσοι και στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Αραβίδης, Τζιμπούρ, Πλατέλλας.

Ο Θανάσης Δημόπουλος από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μανιάτης, στην άμυνα οι Ταμπάκης, Λίτσος, Κάκαρας, Τσολακίδης, στα αμυντικά χαφ οι Μποτωνάκης, Παληγεώργος, στην τριάδα μπροστά τους οι Ναούμ, Γκεμίδης, Πούρνος και στην κορυφή ο Μπλάνκο.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Το εύκολο θα ήταν να πει κανείς ότι ένας τερματοφύλακας που έχει δεχθεί έξι γκολ, είναι… ισχυρός υποψήφιος. Ωστόσο, ο Μανιάτης «έσωσε» σχεδόν άλλα τόσα για την ομάδα του, που γενικά ήταν πολύ κακή, όμως η άμυνα της θα πρέπει να πάρει επάξια τον… τίτλο.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί του κλήθηκαν απλά να… διεκπεραιώσουν ένα εύκολο παιχνίδι και το έκαναν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης αγωνιστικής κριτικής, όπως και… διαιτητικής.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Ήταν ο… αγώνας Κυπέλλου που ονειρεύεται κάθε προπονητής. Ο Γκουστάβο Πογιέτ έδωσε ευκαιρίες (σε άλλους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής, σε κάποιους να βρουν ρυθμό), εκείνοι τις εκμεταλλεύτηκαν, έδειξαν σοβαρότητα και διάθεση, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, έφτιαξαν φάσεις με το… τσουβάλι και τελικά προσέφεραν στον κόσμο μια μεγάλη σε έκταση νίκη, που κλείδωσε και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην μεσοεπιθετική γραμμή πήγαν πολύ καλά (οι υπόλοιποι απλά… τους έβλεπαν, αφού δεν δέχθηκαν πίεση). Ο Μπουονανότε ως εσωτερικός χαφ πέτυχε δύο γκολ, το ένα με μαγική προσπάθεια, ο Πλατέλλας σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο Γιόχανσον για τρίτο(!), ο Αραβίδης βρήκε ξανά δίχτυα, ενώ και ο Τζιμπούρ που δεν σκόραρε, ήταν μέσα στις φάσεις και κατέγραψε το πρώτο του 90λεπτο μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του έχοντας θετική απόδοση.

Τελείωσε την πρόκριση με «εξάρα»! (vid)