MENU

Το «αιώνιο» ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου 2015 δεν διεξήχθη ποτέ, αλλά είχε νικητή! Τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο όχι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις δικαστικές αίθουσες έπειτα από παρέμβαση που έκαναν στην ένσταση του Παναθηναϊκού.

0-3 σε ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League αποφάσισε πως ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής με 3-0 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έστω και αν δεν παίχτηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο ποδοσφαίρου.

Το στιλό – φωτοβολίδα που βρήκε στον Φινμπόγκανσον και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής του αγώνα από τον διαιτητή Ανδρέα Παππά είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει το ματς στα χαρτιά, να τιμωρηθεί με -3, να παίξει χωρίς κόσμο για τέσσερις αγωνιστικές και να πληρώσει 190.000 ευρώ πρόστιμο.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κερδίζει ένα ματς στα χαρτιά, αφού μέχρι και πρωτάθλημα έχει κατακτήσει με αυτό το τρόπο.

Ο τίτλος με την υπόθεση Βάλνερ

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2008 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στο Καυτατζόγλειο από την Καλαμαριά και βρέθηκε αρκετά πίσω στη βαθμολογία από την ΑΕΚ. Ομως, ο Ολυμπιακός κυνήγησε νομικά το θέμα λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Βάλνερ, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί και να πάρει το ματς που έχασε στα χαρτιά με 0-3. Αυτοί οι τρεις βαθμοί έδωσαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, καθώς τερμάτισε δύο βαθμούς μπροστά από την Ένωση, η οποία τον είχε νικήσει με 4-0.

Ο Βάλνερ εκείνη τη μέρα είχε κάνει το ντεμπούτο του στον Απόλλωνα ως αλλαγή, αλλά ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με την υπόθεση να φτάνει στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνη (CAS) το οποίο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς για ασφαλιστικά μέτρα στην υπόθεση Βάλνερ.

Αυτό συνέβη το 2008 επί Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρία του Ολυμπιακού, όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ερυθρόλευκοι του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν κερδίσει τέσσερα ματς στις δικαστικές αίθουσες.

Γκολ Αμπντούν, εισβολή και -5

Στις 18 Μαρτίου 2012, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με τους ερυθρόλευκους να είναι μπροστά στο σκορ με 0-1 χάρη σε γκολ του Αμπντούν πριν διακοπεί οριστικά ο αγώνας.

Στο 83' της αναμέτρησης οι φίλοι του τριφυλλιού έκαναν ντου στον περιβάλλοντα χώρο και πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες προς πάσα κατεύθυνση. Ο διαιτητής Τάσος Κάκος διέκοψε οριστικά το ματς και ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε αρχικά με -3 από το πρωτάθλημα που ήταν σε εξέλιξη, -2 από το επόμενο πρωτάθλημα, έχασε το ματς στα χαρτιά με 3-0, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 252.000 ευρώ πρόστιμο. Οι πράσινοι έκαναν έφεση και η Επιτροπή Εφέσεων του μείωσε την ποινή της έδρα από τέσσερις σε τρεις αγωνιστικές και το αρχικό πρόστιμο των 252.000 έπεσε σε 212.000 ευρώ.

Επεισόδια στην Πάτρα και 0-3 για τον Ολυμπιακό

Την ίδια σεζόν (19 Δεκεμβρίου 2012), ο Ολυμπιακός έπαιξε τη ρεβάνς με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος με το ματς να διακόπτεται οριστικά στο 87' και ενώ το σκορ ήταν 1-1.

Η αναμέτρηση είχε πολλές διακοπές μιας και οι Πατρινοί φίλαθλοι ήταν έξαλλοι με την διαιτησία του Δημητρόπουλου

Σύμφωνα με την αρχική έκθεση του παρατηρητή συνεπλάκησαν 15 οπαδοί των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στη συμπληρωματική έκθεση γράφτηκε πως δεν φορούσαν διακριτικά με τον διαιτητή Αλέξανδρο Δημητρόπουλο να γράφει στο φύλλο αγώνα πως τραυματίστηκε από ρίψη αντικειμένων ο βοηθός Σπύρος Γουργιώτης. Αποτέλεσμα; Ο αγώνας κατακυρώθηκε με 0-3 στον Ολυμπιακό και η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς από το πρωτάθλημα της Football League και πρόστιμο 15.000 πρόστιμο.

http://www.youtube.com/embed/zG-ogh82edo

Αμφισβητούμενο γκολ, «ντου» και ερυθρόλευκη πρόκριση

Πολύ επεισοδιακό ήταν και η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου πέρσι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στις 11 Μαρτίου του 2015, η Ενωση είχε πάρει την ισοπαλία (1-1) στο «Καραϊσκάκης» και τον υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για μια θέση στον τελικό του θεσμού.

Ομως, στο 89΄ το γκολ του Χάρα που αμφισβητείται για χέρι έκανε τους οπαδούς της ΑΕΚ να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος πήρε αυτή την απόφαση λόγω εισβολής οπαδών, ρίψης φωτοβολίδων και τραυματισμό αστυνομικού.

Η ΑΕΚ έχασε το ματς στα χαρτιά με 3-0 (λόγω ότι διακόπηκε το παιχνίδι με δική της υπαιτιότητα) και της επεβλήθη ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ.

http://www.youtube.com/embed/NcztxE0Y0cI

Οι επιστήμονες του Ολυμπιακού

Πάντως, υπάρχει και ένας αγώνας, το μακρινό 1991, που ο Ολυμπιακός το έχασε στα χαρτιά. Στις 10 Φεβρουαρίου του 1991, οι Πειραιώτες φιλοξένησαν τον Αθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» και ενώ προηγήθηκαν με 2-0 (53' Προτάσοφ, 71' Αναστόπουλος), τελικά δέχθηκαν δύο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών (73', 77' Δημόπουλος Χ.) με τον Χρήστο Δημόπουλο να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους φίλους του Ολυμπιακού.

Τότε οι ερυθρόλευκοι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο 88' κυνηγώντας τον διαιτητή Ναούμ, αλλά και παίκτες του Αθηναϊκού (χτυπήθηκε στα πλευρά ο σκόρερ) με το ματς να διακόπτεται οριστικά. Ο αγώνας κατακυρώθηκε 0-2 στον Αθηναϊκό και στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε -2 βαθμοί και 5 αγωνιστικές εξορία.

Τότε, ήταν που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Αργύρης Σαλιαρέλης είχε χαρακτηρίσει τους φίλαθλους της ομάδας του «επιστήμονες»!

Πέντε ματς και ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά ο Ολυμπιακός! (vids)