MENU

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει πλέον χειροπιαστές αποδείξεις. Το ίδιο και η ΕΕΑ που πλέον αισθάνεται δικαιωμένη για την απόφαση για το πρόστιμο μαμούθ που επιβλήθηκε σε Ολυμπιακό και Μαρινάκη.

Η δικαιοσύνη είναι δεδομένο πως από εδώ και πέρα θα τρέξει τις διαδικασίες μετά την παραβίαση περιοριστικού όρου που φαίνεται πως συνέβη το Σαββάτο το βράδυ από τον Μαρινάκη. Να υπενθυμίσουμε τους όρους που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο: «Οπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, κ. Βαρλάμης, στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης».

Ο Κοντονής λοιπόν έριξε σε παγίδα τον Μαρινάκη, τον… παρέσυρε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο απαντώντας στην κλήση που του έκανε το Σάββατο και χθες τον «έδωσε» φόρα - παρτίδα σε Πανελλήνια μετάδοση. Είπε στο ραδιόφωνο με την φωνή του ο υπουργός πως μίλησε με τον… περιορισμένο την ώρα που ήταν στον αέρα η διεξαγωγή του ντέρμπι του Σαββάτου που τελικά δεν άρχισε ποτέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα πει, εκτός αν τα βάλει με τον… Μητσικώστα, εάν κληθεί από τον κύριο Ανδρεάδη που πιθανότατα θα διερευνήσει την πιθανή παραβίαση περιοριστικού όρου. Για να δούμε τι θα προκύψει από αυτή την ιστορία.

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε και σε ποιο όνομα είναι το κινητό από το οποίο μίλησαν ο υπουργός με τον περιορισμένο. Γιατί όπως έχει δείξει και η δικογραφία της υπόθεσης διαφθοράς στο ποδόσφαιρο πολλές φορές ο περιορισμένος δανείζεται κινητά αλλοδαπών προφανώς επειδή την κρίσιμη στιγμή είχαν καλύτερο… σήμα.

Και μια και είπαμε για υπουργούς έφτασε επιτέλους η μέρα ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την περιβαντολογική μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με μια κυβέρνηση που ο προηγούμενος υπουργός, και πρώην μέλος του κόμματος βέβαια, κ. Λαφαζάνης, κράτησε τον φάκελο 8 μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο μέχρι να τον στείλει για διαβούλευση και που η εκλεκτή του γενική γραμματέας έδωσε παράταση ρεκόρ στην διαβούλευση της περιβαντολογικής μελέτης το να λέμε με σιγουριά πως η άδεια θα έχει εκδοθεί τον Μάρτιο του 2016 τραβώντας το γραφειοκρατικό όριο στα… άκρα ακούγεται υπεραισιόδοξο. Ολες άλλωστε οι ημερομηνίες χρονοδιαγραμμάτων έχουν πέσει εντελώς έξω χωρίς η ΑΕΚ να φταίει ΠΟΤΕ.

Εκτός αν είναι ευθύνη της ΑΕΚ οι προσφυγές στο ΣΤΕ ή το ότι ο Λαφαζάνης κράταγε τον φάκελο της άδεια στο συρτάρι του. Η ΑΕΚ ότι έπρεπε να κάνει το έκανε. Εκεί που χρειάστηκε να παρέμβει το έκανε με θριαμβευτικό τρόπο με την απόφαση του ΣΤΕ που ουσιαστικά είναι το θεμέλιο της Αγιά Σοφιάς και η λύση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από εκείνη την ημέρα και μετά. Για να δούμε τι άλλο θα βρουν για να εμποδίσουν την ΑΕΚ. Ελπίζω μέσα στην γενική αλλαγή πολιτικής του Κοντωνή να μην διαβάσουμε καμιά δήλωση που θα προβάλουν οι νέοι του… φίλοι και θα διαψεύδει τις προηγούμενες. Δεν το πιστεύω.

Παγίδευσε τον Μαρινάκη ο Κοντονής