MENU

Μια χρήσιμη εισαγωγή. Η δημοκρατία επιτρέπει την καταγραφή απόψεων από όλες τις πλευρές. Οι άγραφοι κανόνες της ηθικής όμως, επιβάλλουν κάποιοι να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα. Αυτοί που πρωτοστάστησαν στην ολοκληρωτική διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου ας καθίσουν στην άκρη. Αυτοί που ξέσκισαν τις σάρκες του και δεν άφησαν τίποτα όρθιο, αυτοί αποτελούν τις αληθινές αιτίες για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα. Όχι μόνο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου, αλλά και στο ΟΑΚΑ, και πέρυσι στη Λεωφόρο και πιο πριν στην Τούμπα. Η ανομία φέρνει αλητεία.

Και δυστυχώς για την κυβέρνηση, συνεχίζει να εθελοτυφλεί. Συνεχίζει να πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι η βία. Όσο το πιστεύει, τόσο θα έρχονται ηλίθιοι να πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν εκείνοι το δικό τους νόμο. Να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Η επίδειξη αλητείας στη Λεωφόρο είναι μια αληθινή απόδειξη βλακείας. Η Θύρα 13 αποφάσισε ότι θα τιμωρήσει εκείνη τον Ολυμπιακό εφόσον δεν τον τιμωρεί η Πολιτεία ή η δικαιοσύνη. Περίφημα. Οι καμμένοι εγκέφαλοι νίκησαν ξανά. Απέδωσαν ακριβώς τη δικαιοσύνη που περίμενε ο Παππάς. Κι αφού το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε περίπου δύο ώρες, βγήκε και είπε ότι παιχνίδι τέλος. Για ό,τι ακολούθησε είναι ο μοναδικός υπεύθυνος μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή. Διότι ο εγκέφαλος που σκέφτηκε την οριστική διακοπή γνώριζε τι θα συμβεί, το επιδίωξε και το πέτυχε.

Η ΚΕΔ επέλεξε τον Παππά έχοντας δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Στην πρώτη φωτοβολίδα ευθείας βολής το διακόπτεις. Τις εκτέλεσε στον απόλυτο βαθμό.

Για ό,τι προηγήθηκε όμως ποιος φταίει; Αν σε καλούσα φίλε αναγνώστη, να δώσεις μόνο έναν υπεύθυνο, μπορείς να τον κατονομάσεις; Φταίει ο Αλαφούζος; Ασφαλώς φταίει. Διότι αν σε τρίτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός μηδενίζεται ή του αφαιρούνται βαθμοί, αυτόματα σημαίνει πως αδυνατεί να ελέγξει το σκληροπυρηνικό κομμάτι. Θα μου πεις: Εσύ θα μπορούσες να τους κάνεις καλά; Όχι! Οφείλει να το πράξει με τον τρόπο που το έχει κάνει ο Μαρινάκης; Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε το πώς. Αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Ποιος φταίει λοιπόν; Η Θύρα 13 δεν γνώριζε ότι ο Παππάς έχει πάει με συγκεκριμένες εντολές; Το ήξερε. Και πώς πέρασε μέσα στιλό που έριχνε φωτοβολίδες ευθείας βολής ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο τακτικός δικαστής έριξε ποινή μίας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό για δύο φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο;

Ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση εργασίας: Ο Αλαφούζος, που φταίει επειδή δε μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των οργανωμένων, φεύγει από τον Παναθηναϊκό. Κι οι οργανωμένοι αποφασίζουν να δώσουν τόπο στην οργή τους (είπαμε, υπόθεση κάνουμε). Το πρόβλημα λύθηκε; Είναι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου η βία;

Η βία μπορεί να περιοριστεί. Ήδη για παράδειγμα, μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική διακοπή από τον διαιτητή, τα όσα είχαν συμβεί στη Λεωφόρο ήταν περίπου το 10% των όσων συνέβησαν πέρυσι. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών δράσεων, από την τοποθέτηση τακτικών δικαστών μέχρι τις αυστηρές ποινές που επιβλήθηκαν.

Πρέπει να επιβληθούν κι άλλες. Ακόμα βαρύτερες.

Διότι η μοναδική λύση για το τέλος της ανομίας είναι όχι να επιβληθούν ποινές αλλά να κοπούν κεφάλια. Απονομή δικαιοσύνης επιτέλους. Δεκαπέντε αγωνιστικές και -10 βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Ό,τι προβλέπεται μέχρι εσχάτων. Διακοπή αγώνα επειδή κάποιος έφτυσε από την κερκίδα ή έβρισε τη μάνα αθλητή. Ό,τι πιο υπερβολικό μπορεί να υπάρχει. Μέχρι να γίνουμε άνθρωποι. Μέχρι να συμπεριφερθούμε όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας.

Παράλληλα όμως, διαπλεκόμενες κοτάρες της κυβέρνησης βάλτε μια τάξη σε αυτό το μπουρδέλο. Όχι με τον αναβλητικό ρυθμό που σας βολεύει και σε στυλ μαραθωνίου. Τώρα. Ειδικά δικαστήρια για ό,τι συνέβη την τελευταία 20ετία. Ξεφτιλισμένα πολιτικά κοπρόσκυλα, εσείς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είστε οι μοναδικοί αληθινά υπεύθυνοι. Εσείς που κυβερνήσατε και κυβερνάτε είστε οι πραγματικές αιτίες για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα, για την οργή του κόσμου, για την ασυδοσία των Μέσων Ενημέρωσης που λειτουργούν σαν εκτελεστές συμβολαίων.

Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη, αν δεν υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους βίασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα Σαββατοκύριακα των Ελλήνων φιλάθλων, τότε θα οδηγηθούμε με μαθηματικό τρόπο και σε θανάτους. Επειδή απλά κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι εις το όνομα κάποιας δικής τους «θρησκείας» έχουν αποφασίσει σαν άλλοι τζιχαντιστές ότι πρέπει εκείνοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Και μέσα στα γήπεδα και έξω από αυτά.

Όποιος τους δικαιολογεί είναι κρετίνος. Όποιος επιτρέπει όμως, καθεστώς ασυδοσίας και διαφθοράς μπροστά στη μούρη εκατομμυρίων ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, όταν γυρίζει σπίτι του ας ρίχνει μια ροχάλα στον καθρέφτη του για να έχει τουλάχιστον ήσυχη την συνείδησή του.

ΥΓ1. Με την κάρτα φιλάθλου δεν θα κουνιέται φύλλο στα γήπεδα! Αν μάλιστα καλεί και τους παλαίμαχους ο υπουργός, μπορεί να γίνουμε και el clasico…

ΥΓ2. Απορία: Πώς ο Αλαφούζος παραιτείται και παράλληλα εισηγείται την απόσυρση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα; Θα έπρεπε να ισχύει ή το ένα ή το άλλο…

Ξεφτιλισμένες κότες, εσείς φταίτε!