MENU

Από το βράδυ της Πέμπτης το SDNA είχε αποκαλύψει σε όλο του το εύρος το παρασκήνιο που «παιζόταν» ενόψει της ψηφοφορίας που έγινε σήμερα Παρασκευή στη Super League, όπου εκλέχθηκαν τα τρία μέλη της λίγκας που θα εκπροσωπούν τον συνεταιρισμό στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν, εξελέγησαν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης με 12 ψήφους (τον ψήφισαν όλοι εκτός από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό), ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, Θοδωρής Παπαδόπουλος με 9 ψήφους (τον ψήφισαν οι Ηρακλής, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς) και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες με 8 ψήφους (τον ψήφισαν μονοκούκι οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός, καθώς και οι Ατρόμητος, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη).

Δεν εξελέγη ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας που έλαβε 7 ψήφους (τον ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής, Καλλονή, Λεβαδειακός και Πλατανιάς).

Ένα πρόχειρο συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί την ισχύ του στη Super League, ωστόσο εξέλεξε τους δύο από τους τρεις της «γραμμής» του (δηλαδή Αγραφιώτη, Παπαδόπουλο) και απέτυχε να εκλέξει τον Χρήστο Δάρα. Αντίθετα, στον μεγάλο του στόχο που ήταν να μην εκλεγεί για το Δ.Σ. της ΕΠΟ ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες, απέτυχε!

«Παιχνίδι» με Σπανό, Μ. Γκαγκάτση

Για να φτάσουμε στο εν λόγω αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός δοκίμασε διάφορα σχέδια. Εξασφάλισε την εκλογή Αγραφιώτη αλλά επιχείρησε να περάσει «γραμμή» για εκλογή του Γιώργου Σπανού του Ατρομήτου. Παράλληλα, υπήρξε διαρροή ότι στον Ολυμπιακό είναι διατεθειμένοι να «πριμοδοτήσουν» με ψήφους και μια πιθανή υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση του ΠΑΟΚ! Η τελευταία κίνηση βέβαια, είχε στόχο τον αντιπερισπασμό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια εντύπωση ότι υπάρχει ισχυρό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ!

Ωστόσο, ο Γιώργος Σπανός αρνήθηκε να είναι υποψήφιος, ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε δικός του εκπρόσωπος να μετάσχει στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Η λύση που βρέθηκε ήταν ο Θοδωρής Παπαδόπουλος του Ηρακλή και ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου…

Οι «γυριστές» και οι συσχετισμοί

Αναλύοντας το πώς μοιράστηκαν οι ψήφοι, διαπιστώνει κανείς τα εξής:

Η υποψηφιότητα Δέδε στηρίχτηκε μονοκούκι από την «μπετόν» αντιπολίτευση των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού. Τον ψήφισαν ακόμη οι Ατρόμητος, Ξάνθη που ψήφισαν και Αγραφιώτη αλλά όχι τους Παπαδόπουλο, Δάρρα (άρα εντελώς εκτός γραμμής). Τον ψήφισαν και οι ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια, που ψήφισαν και Αγραφιώτη, Παπαδόπουλο, αφήνοντας εκτός τον Δάρα (θέλοντας προφανέστατα να «παίξουν» σε διπλό ταμπλό).

Η υποψηφιότητα Δάρα στηρίχτηκε από τον «σκληρό πυρήνα» της «ερυθρόλευκης επιρροής», δηλαδή (εκτός του Ολυμπιακού) τον Αστέρα Τρίπολης, την Καλλονή, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά και τον Ηρακλή για τον οποίο θα πούμε παρακάτω.

Πανιώνιος και Ηρακλής

Όμως από μόνος του ο Πανιώνιος και η υποψηφιότητα Δάρα αποτελούν έκπληξη και καταγράφεται ως η μία από τις «κωλοτούμπες» που έγιναν. Ο Πανιώνιος είχε διαφορετική στάση φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό σε όλες σχεδόν τις ψηφοφορίες! Λέγεται πάντως, πως… κάποια άλλα πρόσωπα μέσα στον Πανιώνιο φέρονται ιδιαιτέρως δυσαρεστημένα για τη στάση και την πρωτοβουλία του Χρήστου Δάρα να θέσει υποψηφιότητα και να «ενταχθεί» στην «γραμμή» του Ολυμπιακού!

Και για τον Ηρακλή όμως, η στάση του ερμηνεύεται ως… «γυριστή»! Ο «γηραιός» δεν συμμετείχε καν στις περισσότερες συνεδριάσεις στη Super League και διατυμπάνιζε την ανεξαρτησία του! Όμως η ψηφοφορία κατέγραψε: Τελικά ψήφισε τον εαυτό του (Παπαδόπουλος) αλλά και τους Αγραφιώτη, Δάρα, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στην ΑΕΚ και ουσιαστικά και στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ! Πολλοί βέβαια λένε, ότι η στάση του είναι ευκαιριακή ή καιροσκοπική, προσδοκώντας ίσως κάποια οφέλη. Και πώς… αύριο μεθαύριο, μπορεί κάλλιστα να πάει από την άλλη πλευρά. Θα δείξει…

Ναι μεν, αλλά, ο Πανθρακικός…

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι ο Πανθρακικός, που ήταν η μοναδική ομάδα η οποία ψήφισε μονοκούκι τον Τάκη Αγραφιώτη του Ολυμπιακού. Κάποιος θα το ερμήνευε ότι η ομάδα της Κομοτηνής είναι… «ταλιμπάν» υπέρ των Πειραιωτών! Δεν είναι όμως έτσι. Μια ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο Πανθρακικός θέλησε να στείλει μήνυμα: Ότι ναι μεν στηρίζει τον Ολυμπιακό και δεν είναι απέναντι, αλλά την ίδια στιγμή εκφράζει τη δυσαρέσκειά του που είναι χωρίς «βοήθειες» τελευταίος στη βαθμολογία! Έτσι αγνόησε τη «γραμμή» για Παπαδόπουλο και Δάρα και δεν στήριξε τις επιλογές του «ερυθρόλευκου» μπλοκ.

Θα μπορούσε, μάλιστα, κάποιος να πει, ότι χάρη στον Πανθρακικό (που σε όλες τις ψηφοφορίες πάει με τον Ολυμπιακό), δεν εξελέγη ο Χρήστος Δάρας, αφού αν τον ψήφιζε, Δάρας και Δέδες θα ισοψηφούσαν!

Μάχη σε κάθε ψηφοφορία!

Εν κατακλείδι, να πούμε ότι την «γραμμή» του Ολυμπιακού για Αγραφιώτη, Παπαδόπουλο, Δάρα, ψήφισαν 7 ομάδες: Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Πλατανιάς. Μαζί τους, ως «μπλοκ», ας βάλουμε και τον Πανθρακικό. Οι υπόλοιπες 8 ομάδες είτε έχουν περάσει στην αντιπολίτευση, είτε (μια-δυο) από αυτές παίζουν προς το παρόν σε διπλό ταμπλό.

Κάτι που σημαίνει πως οι συσχετισμοί όχι απλώς αλλάζουν, αλλά διαφοροποιούνται σε τέτοιο βαθμό που κάθε ψηφοφορία ή εκλογική αναμέτρηση μετατρέπεται πλέον σε αληθινή μάχη.

Μετράει πληγές ο Ολυμπιακός στην ψηφοφορία της λίγκας