Συνήθως σε περιόδους κρίσεις ποδοσφαιρικών ομάδων, οι παίκτες βολεύονται από την κριτική που ασκείται στον προπονητή. Είναι η μεγάλη ευκαιρία τους να βγάλουν την ουρά τους απ έξω. Αλήθεια, στον ΠΑΟΚ του Ιγκόρ Τούντορ τι ακριβώς συμβαίνει μετά την ολοκλήρωση της εβδομάδας των παθών;
Δύο ήττες σε Τρίπολη και Κράσνονταρ. Μία ισοπαλία με τον ουραγό Πανθρακικό στη Τούμπα. Τρία σερί κάκιστα αποτελέσματα και τεράστια μουρμούρα στα πέριξ της Τούμπας.
Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι αυτός που βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, λόγω κυρίως της αλλαγής πλάνου και των επιλογών του στα τελευταία παιχνίδια. Οι πρώτοι πάντως που τον υπερασπίζονται, είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του.
Και δημοσίως και στα αποδυτήρια και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις.
Δημοσίως, μετά την ήττα από την Κράσνονταρ, αυτός που αισθάνθηκε την ανάγκη να βάλει πλάτη στον προπονητή του.
«Ξέρω πολύ τα καλά του ΠΑΟΚ και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να έχουμε, είναι υπομονή. Όταν κάτι χτίζεται σε σταθερές βάσεις αξίζει την υπομονή όλων. Την πρώτη χρονιά του Σάντος υπήρχε γκρίνια, έξω και γύρω από την ομάδα αλλά τα επόμενα δύο χρόνια είδατε τι ποδόσφαιρο έπαιξε η ομάδα εκείνη και ακόμα λέμε για αυτή. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά, που κάνουμε. Χρειάζεται υπομονή και λίγο τύχη που τη στερηθήκαμε σε κάποια παιχνίδια. Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά».
Ο Μαλεζάς προσπάθησε να εξηγήσει πως το επίπεδο της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ είναι υψηλό και κάτι ανάλογο έκαναν οι Τζαβέλλας και Αθανασιάδης στην επίσκεψη της συντονιστικής των οργανωμένων.
«Μεταξύ μας είμαστε πολύ καλά, είναι γεγονός πως ψάχνουμε τη χημεία μας. Και μεταξύ μας και με τον προπονητή. Είναι λογικό να μη παίζουμε τη μπάλα που παίζαμε στην αρχή, ξέρουμε πως θα έρθουν κι άλλες δύσκολες βραδιές, όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τα λύσουμε όλα» είπε ο Αθανασιάδης στους οργανωμένους, ο οποίος μάλιστα δεν χαίρει ιδιαίτερης συμπεριφοράς από τον προπονητή του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Τζαβέλλα. «Ο προπονητής είναι καλός, δουλεύουμε σωστά είχαμε μία κακή εβδομάδα και θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Ήμασταν αστείοι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σοβαρευτούμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργούν και οι παίκτες στις ιδιωτικές τους κουβέντες. Δεν υπάρχει δυσφορία προς το πρόσωπό του κυρίως γιατί αναγνωρίζουν όλοι πως δουλεύει πάρα πολύ καλά στη καθημερινότητα της ομάδας.
Γνωρίζουν πως είναι καλά γυμνασμένοι, γνωρίζουν τα νούμερα από τα προγράμματα που τους ελέγχουν, γνωρίζουν πως είναι λογικό ως έναν βαθμό ο προπονητής να κάνει κάποιους πειραματισμούς στη φάση που βρίσκεται η ομάδα.
Είναι από τις λίγες φορές στο ποδόσφαιρο που οι παίκτες δεν ψάχνουν άλλοθι στον προπονητή, κάτι που θα πρέπει να κάνει περήφανο τον Τούντορ.
- Likes0
- Dislikes0