MENU

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ηρακλή, Μάκης Σαρλής, μιλώντας για το θέμα των εισιτηρίων στο ματς Ηρακλής-ΠΑΟΚ. Η πλευρά του Ηρακλή είναι θετική στο να δοθούν 7000 εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αρκεί να συμβεί το ίδιο και στον αγώνα.

Παρέμβαση έκανε και ο υπέυθυνος ασφαλείας του Δικεφάλου, Σπύρος Μηλιωρίδης, ο οποίος συμφώνησε για την μετακίνηση των οπαδών στα δύο ματς και την Δευτέρα στη σύσκεψη θα κριθεί αν τελικά η επιθυμία όλων γίνει πραγματικότητα.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ηρακλή: «Δεν έγινε κάτι με τα εισιτήρια και δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Ο ΠΑΟΚ ξέρετε τι ζήτησε; Έχω αρχείο όλα τα έγγραφα, ο ΠΑΟΚ 16/9 ζητούσε μέσω του Χρυσόστομου Γκαγκάτση το 5% των εισιτηρίων, δηλαδή περίπου 1.300 εισιτήρια. Την επόμενη μέρα το πρωί μου έρχεται άλλο φαξ με μισή σειρά ακόμα ότι ζητά όσα περισσότερα εισιτήρια γίνεται, δεν υπήρχε τότε το 5%.

Αφού όλη τη μέρα είχαμε σύσκεψη με τον κ. Παπαδόπουλο και επειδή θέλαμε να δώσουμε εισιτήρια του στείλαμε, μετά από επικοινωνία και με τον πρόεδρο, ένα κείμενο που έλεγε το εξής:

Εμείς θέλουμε να σας δώσουμε όλο το πέταλο αλλά και να πάρουμε τις θύρες 7-8, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει συμφωνία και για τα δύο ματς. Θα έπρεπε μετά να το εγκρίνει και η αστυνομία. Ο ΠΑΟΚ από τότε δεν απάντησε ποτέ και σήμερα μου έστειλε ένα χαρτί.

Η πρόταση μου ήταν να κάνουμε πέταλο με πέταλο, να δώσουμε πέταλο και να πάρουμε πέταλο. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι ψέματα.

Αφού συμφωνούσαμε έπρεπε να πείσουμε μετά την ελληνική αστυνομία. Έπρεπε να διασφαλιστώ ότι στο δεύτερο θα είχαμε κόσμο, αν τυχόν στο πρώτο ματς γινόταν επεισόδια και μας έκοβε η αστυνομία. Θα έπρεπε να υπάρξει ποινική ρήτρα ότι αυτούς που θα φέρεις στο Καυτανζόγλειο θα είναι πειθαρχημένοι.

Δεν γινόταν στο πρώτο ματς να δώσουμε και στο δεύτερο η αστυνομία να έχει άλλη άποψη. Ένα φαξ έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μια σειρά, ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα. Εγώ ζήτησα κάποιον από τον ΠΑΟΚ αν διάβασε το φαξ που έστειλα και πέρασαν 20 μέρες και δεν πήρε κανείς τηλέφωνο.

Ο ΠΑΟΚ περνά με τους δημοσιογράφους του ό,τι θέλει. Το νούμερο 7.000 βγήκε από την ΠΑΕ Ηρακλής που το πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ δεν απάντησε ποτέ.

Εμείς θέλουμε να δώσουμε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, εγώ προσωπικά θέλω. Ιδιαιτέρως τώρα που υπάρχει Αυτόνομη Θύρα 10 που πάει παντού. Και στο Καραϊσκάκη θα ζητήσουμε εισιτήρια. Τα εισιτήρια πρέπει να είναι μετρημένα. Όσα δώσεις, τόσα πρέπει να πάρεις.

Ο Ραπτόπουλος στην εκπομπή του έχει αναγάγει το θέμα με την άσχημη του πλευρά και φανατίζει τρελά και δεν ξέρει και τίποτα. Τον ακούει κόσμος και ό,τι πετάει πρέπει να το πιάνουμε. Εκεί ενοχλήθηκε ο πρόεδρος και μπορεί να γίνει και αγωγή, γιατί έλεγε ότι πήγε ο Παπαναθασάκης να ζητήσει λεφτά από τον Σαββίδη.

Ήταν αλητεία αυτό που ειπώθηκε. Εγώ έκανα παρέμβαση στην εκπομπή του. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και ξέραμε ότι θα βγει ο Θόδωρος στον αέρα.

Επειδή η αστυνομία είναι δεδομένο ότι θα το κόψει γιατί δεν πάμε οι δύο ΠΑΕ με ένα πλάνο, να ζητήσουμε βοήθεια να γίνουν τα ματς με κόσμο και των δυο. Ο ΠΑΟΚ θέλει εισιτήρια με το μυαλό τους. Δεν έκαναν τίποτα.

Εμείς θέλαμε να το κάνουμε σωστά, να μοιράσουμε τον κόσμο. Είναι αδικία αυτό που γίνεται να γράφουν ότι ο Ηρακλής δε δίνει εισιτήρια, το είπε με τον δικό του τρόπο. Εγώ θέλω να δώσουμε εισιτήρια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι όμως για να συννεοηθούμε; Δεν είδε κανέναν από τον ΠΑΟΚ να μιλήσει.

Πάντα δίναμε και ο αντιπρόεδρος έδινε εισιτήρια. Το ζητούμενο είναι ότι δεν υπήρχε ΠΑΟΚ για να συζητήσουμε για αυτό, δεν μας πήρε ποτέ πίσω. Δεν με πλησίασε ποτέ κανείς από τον ΠΑΟΚ, ενώ έστειλε η ΠΑΕ μου ανακοίνωση.

Αυτοί ζητήσανε αρχικά 5%, λες και είμαστε χωριό. Το τρένο χάθηκε, αυτό εννοούσε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, από τη στιγμή που δεν έγινε συνάντηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο κ. Γκαγκάτσης δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Ο Ηρακλής έστειλε ένα χαρτί για να βρούμε έναν τρόπο να «νικήσουμε» την αστυνομία. Ο ΠΑΟΚ κάνει επικοινωνιακό κομμάτι και παρερμηνεύτηκε η ατυχή δήλωση του Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Ίσως σε αυτό το κομμάτι να έχει μια απειρία, αλλά επειδή τον γνωρίζω, μια χαρά ήθελε να δώσουμε εισιτήρια. Ο Ηρακλής δίνει εισιτήρια. Τη Δευτέρα αν θέλουμε να τα βάλουμε κάτω, δίνουμε εισιτήρια. Θα ήταν ένα στοίχημα για τους οπαδούς να πάνε στα δύο ματς.

Κάποτε θυμάμαι ότι ο Άρης έδινε τη γωνίτσα και ο ΠΑΟΚ δεν τα έπαιρνε. Ο ΠΑΟΚ εμένα μου έστειλε αρχικά το 5%, εγώ τους είπα πάρτε 7.000 και αυτοί δεν ήρθαν τα πάρουν. Εμείς γράφουμε στο χαρτί 7.000, αλλά θέλουμε την 7 και 8. Απάντηση όμως δεν πήραμε ποτέ. Έπρεπε να βρεθούμε 10 μέρες πριν και να τα πούμε.

Έχω αμφιβολίες για το αν μπορούμε να έχουμε οπαδούς και στα δύο ματς, αλλά την προσπάθεια πρέπει να την κάνουμε. Η χαρά του οπαδού είναι να πάει στα εκτός έδρας και για αυτό δίνουμε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν τα ζήτησε σοβαρά τα εισιτήρια».

Ακολούθησε η τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρου Μηλιωρίδη και δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος διάλογος:

Μηλιωρίδης: «Εμείς κάναμε σήμερα σύσκεψη και δίνουμε και τις 7-8, δεν είμαστε αρνητικοί. Θα μεταφέρουμε τον κόσμο που έχει διαρκείας σε άλλη θύρα.

Σαρλής: «Χαίρομαι για αυτά που ακούω, μαζί να πολεμήσουμε και να πείσουμε την αστυνομία να ανταλλάξουμε τα 7.000 εισιτήρια».

Μηλιωρίδης: Συμφωνούμε στην πρόταση του Ηρακλή να δώσουμε 7.000 εισιτήρια στο δεύτερο γύρο. Έχουμε βρει τον τρόπο. Είμαστε έτοιμοι.

Σαρλής: «Τέλεια».

Μηλιωρίδης: «Είχαμε δύο σημαντικά παιχνίδια και ο φόρτος εργασίας ήταν τεράστιος, τώρα θα δουλέψουμε για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Είχαμε να φιλοξενήσουμε οπαδούς της Ντόρτμουντ και δεν είχαμε χρόνο για κάτι άλλο».

Σαρλής: «Αν θέλετε αύριο να αλλάξουμε τηλέφωνα, να βρεθούμε και να κάνουμε μια κουβέντα να πραγματοποιήσουμε το όνειρο ετών των οπαδών».

Μηλιωρίδης: «Ποτέ η αστυνομία δεν λέει ναι στις μετακινήσεις. Η αστυνομία πάντα λέει ότι απαγορεύεται. Το κράτος αποφασίζει».

Σαρλής: «Πέρσι πήγαμε 2.500 στην Καλαμαριά. Δεν πρέπει να λέμε στο μικρόφωνο τι θα κάνουμε, πρέπει να βρεθούμε. Ο συνάδελφος στον ΠΑΟΚ κατανοεί πλέον ότι εμείς λέμε την αλήθεια, ότι ζητήσαμε 7 και δίνουμε 7.000 εισητήρια;».

Μηλιωρίδης: «Αλήθεια είναι αυτό που λέει για το έγγραφο ο κ. Σαρλής».

Σαρλής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που άκουσα από τον κ. Μηλιωρίδη, εύχομαι να μιλήσουμε σύντομα μήπως προλάβουμε».

Μηλιωρίδης: «Δεν πηγαίνω στις συσκέψεις αλλά θα κοιτάξω να έρθω τη Δευτέρα».

Σαρλής: «Το ζητούμενο είναι να βρεθούμε και πριν την σύσκεψη. Αυτή η διοίκηση Παπαθανασάκη θα δίνει και θα παίρνει εισιτήρια, ακόμα και στο Καραϊσκάκη θα ζητήσουμε. Είναι άδικο να λένε ότι ο Ηρακλής δεν δίνει εισιτήρια».

Όσον αφορά την πρόσφατη συνάντηση των Παπαθανασάκη-Σαββίδη, ο Μάκης Σαρλής σχολίασε: «Ο πρόεδρος που συναντήθηκε με τον Σαββίδη ήταν απλώς μία συνάντηση γνωριμίας, ανάξια λόγου. Δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε. Όταν πας στο ξενοδοχείο σε βλέπει τόσος κόσμος, πώς δεν θα μαθευόταν; Το ραντεβού πάντως έγινε σε κακό χρόνο. Είναι προσβλητικά να λένε πάντως πράγματα για έναν άνθρωπο που στον Ηρακλή πληρώνει τρεις ομάδες. Έχει δώσει 2-2,5 εκατομμύρια».

«Θέλουμε να δώσουμε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ»