MENU

Είναι από τις ιστορίες που απλώς απολαμβάνεις να τις διαβάζεις. Δείτε παρακάτω τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο πατέρας δύο παιδιών που αντιμετώπιζαν ένα σπάνιο πρόβλημα υγείας το οποίο και ξεπέρασαν με την πολύτιμη συνδρομή και συνεισφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero fm 107,4":

Για το πώς ήρθε η βοήθεια από τον ΠΑΟΚ: "Τα δύο μικρότερα παιδιά μου είχαν ένα σπάνιο πρόβλημα υγείας που επηρέαζε την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους και θα έπρεπε να κάνουν μία εγχείρηση στο εξωτερικό. Χρειαζόμασταν κάποια χρήματα για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και να κάνουμε την επέμβαση. Ξεκίνησα από πολλούς φορείς που θέλουν να λέγονται φιλάνθρωποι. Βρήκα κλειστές πόρτες και δεν το περίμενα κιόλας. Και ειδικά σε περιπτώσεις που υπήρχαν λεφτά και δε μου έδιναν βοήθεια. Ένας φίλος μου, μου είπε έλα να χτυπήσουμε την πόρτα του ΠΑΟΚ. Πήγα και χτύπησα την πόρτα και μίλησα με την κ. Νάντια.

Είχα μαζί μου όλα τα χαρτιά στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Μετά από ακριβώς 22 ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το 10% από τα εισιτήρια του παιχνιδιού με τον Πλατανιά θα είναι δικό σου. Είχα ανέβει και τότε στο παιχνίδι και ήθελα να δω τον Ιβάν Σαββίδη να του πω ένα ευχαριστώ. Αλλά δεν ήταν εφικτό. Ο ΠΑΟΚ δεν μου το έκανε μόνο εύκολο, αλλά με βοήθησε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Σημασία δεν έχει το ποσό, αλλά η κίνηση ενός αγνώστου. Γιατί για την οικογένεια μου ο Σαββίδης ήταν ένας άγνωστος. Χάρη στην κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την κίνηση ραδιοφωνικών σταθμών κινητοποιήθηκε απλός κόσμος από το υστέρημα του και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια που έδωσαν για να μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό, να κινητοποιηθεί και η πολιτεία μέσα από αυτές τις προσπάθειες, μέχρι να βρεθεί η λύση και να πάνε τα παιδιά στο εξωτερικό. Σαν σήμερα πετάγαμε πριν 2 χρόνια για Γερμανία. Έγινε η επέμβαση και όλα πηγαίνουν δόξα τον Θεό καλά".

Για τη συνάντηση με τον Σαββίδη: "Προχτές, μετά τη τεράστια βοήθεια του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου μπόρεσα να έρθω σε επαφή με τον Σαββίδη. Είχε πάρα πολλές δουλειές ο Σαββίδης, είχε το ποντιακό συνέδριο, δουλειές του, ήταν τα παιχνίδια με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό και έχοντας κανονίσει με φίλους μου να ανέβω για το παιχνίδι. Βρέθηκα και στα Τέμπη, στο μνημόσυνο των παιδιών που χάθηκαν άδικα. Ήρθε ο άνθρωπος της ΠΑΕ, ήρθε και ο Σαββίδης και πήγαμε για να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για λίγο στο περιθώριο του μνημόσυνου. Ήμουν εγώ ο Σαββίδης και ο μεταφραστής του. Ενημέρωσα τον μεταφραστή του για ό,τι έγινε και του μετέφερε όλα όσα ήθελα να του πω.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απάντηση του γιατί δεν έχω συναντήσει ξανά έναν τόσο ισχυρό άνθρωπο. Αυτό που μου είπε είναι ότι το μόνο που έχει σημασία είναι ότι τα παιδιά έγιναν καλά. Ένιωσα σα να μιλούσα στον πατέρα μου και σε έναν κολλητό μου. Η χαρά του ήταν ειλικρινής. Δεν έγινε καμία δήλωση μπροστά σε κάμερες φωτογραφίες. Ήμασταν εγώ, αυτός και ο μεταφραστής του. Αυθόρμητα και ο γιος μου αγκάλιασε τον Σαββίδη, καταλαβαίνοντας ότι αυτός ήταν αυτός που τον βοήθησε.

Για μένα ο ΠΑΟΚ εκείνη τη στιγμή τα πήρε όλα. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο οι τίτλοι, δεν είναι κάτι απρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου και τα αδέρφια μου γιατί έδωσε ζωή στην οικογένεια μου. Το σύνθημα «Εμείς μαζί για μια ζωή», ο ΠΑΟΚ μου το έδωσε ως οικογένεια στην οικογένεια μου. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας που με βοήθησαν. Τα παιδιά μου ήταν τα πρώτα παιδιά που βοήθησε ο ΠΑΟΚ μετά τον μικρό Παντελή. Το πιο σημαντικό και πιο δυνατό και ωραίο είναι ότι ο Σαββίδης βοηθάει χωρίς διαφήμιση. Όταν πετάτε ένα κέρμα και την άλλη Κυριακή δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο να ξέρετε ότι δε θα μπορέσετε να συμβάλλετε στη βοήθεια μίας οικογένειας που έχει ανάγκη. Όταν στο γήπεδο, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδα ότι βοηθάνε κι άλλη οικογένεια, δεν μπορείς να φανταστείς πόση ικανοποίηση ένιωσα που βοήθησα κι εγώ με το εισιτήριο μου".

Μία καταπληκτική ανθρώπινη ιστορία...