MENU

Έτσι απλά και εύκολα, χαλαρά, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα με το 0-2 και απέδειξε ποιος είναι το αφεντινό και για την φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήξερε πώς να το πάρει και κυρίως είχε τα «όπλα» για να το πετύχει.

Με πλάνο εφαρμοσμένο πάνω στα μειονεκτήματα του αντιπάλου ο Ολυμπιακός πέρασε σαν…σίφουνας από την Τούμπα σε ένα πρώτο ημίχρονο που βρήκε όλες τις απαντήσεις. Ο Ολυμπιακός μπήκε για να κερδίσει, έκοψε τον «τσαμπουκά» της Τούμπας, πίεσε από νωρίς, έδειξε πως τον ενδιαφέρει μόνο το «τρίποντο» και το πήρε με εμφατικό τρόπο.

Ο Φορτούνης έκανε και πάλι τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα, ο Ιντέγε έκανε το γκολ που έψαχνε, ο Ντουρμάζ έκανε «πλάκα» στο πρώτο 45λεπτο, ο Κασάμι «όργωσε» την Τούμπα, ο Μποτία ήταν ανίκητος, ο Ρομπέρτο «κατέβασε τα ρολλά» ότα χρειάστηκε και συνολικά όλη η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που προφανώς και ήθελε αλλά είδε πως η διαφορά του με τους «ερυθρόλευκους» παραμένει μεγάλη.

Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα (και αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο συν για το ελληνικό ποδόσφαιρο) ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το πώς θα μπορέσει να πάρει την νίκη.

Είχε βεβαίως απέναντι του έναν διαιτητή που βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά και με τις αποφάσεις του τον αδίκησε. Όπως άλλωστε είχε κάνει και πέρσι στο ίδιο γήπεδο με τις ίδιες ομάδες όταν δεν είχε δει το πέναλτι του Αθανασιάδη στον Σαντάνα στο φινάλε του αγώνα. Τώρα δεν είδε το πέναλτι του Κόστα με το αγκάλιασμα στο Σεμπά, όμως στο κόρνερ που ακολούθησε ο Μιλιβόγεβιτς ευστόχησε από την…βούλα, απλά με κεφαλιά! Άφησε το σκληρό παιχνίδι από συγκεκριμένους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Βίτορ να είναι επιτυχία που τελείωσε το ματς και δεν αποβλήθηκε. Και αυτό οφείλεται μόνο στον Γιάχο.

Αλλά ας τον αφήσουμε τον Γιάχο στην άκρη που εν τέλει με τα λάθη του δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός απλά πιστοποίησε ότι είναι καλύτερος από όλους και έκανε σε όλους και σε όσους αρνούνταν να το καταλάβουν πως είναι απλησίαστος! Το 6Χ6 βεβαίως λέει πολλά αλλά μπορεί να μην λέει και τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και για αυτό οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να παίζουν κάθε αγωνιστική όπως στο «Εμιρειτς» και στην Τούμπα. Έχουν το υλικό, έχουν και έναν πολύ καλό προπονητή που ξέρει πώς να το εκμεταλλευτεί.

Χαλαρά…