MENU

Μοιάζει περίεργο και μη αναμενόμενο, αλλά είναι γεγονός. Αντίθετα με ό,τι πράττουν οι περισσότεροι στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται πως έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, από τις 18 Ιουνίου οπότε και απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς, ουδέποτε κατέθεσε αίτηση άρσης των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, δηλαδή της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της υποχρεωτικής παρουσίας δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Γεγονός που σημαίνει πως είτε αποδέχεται τους εν λόγω περιοριστικούς όρους και δεν τον ενοχλούν, είτε οι δικηγόροι του θεωρούν πως ένα τέτοιο αίτημα την παρούσα χρονική στιγμή δεν θα είχε τύχη.

Πάντως, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα υποβάλει αίτημα άρσης περιοριστικών όρων στο μέλλον. Αν δεν το κάνει, οι περιοριστικοί όροι θα ισχύουν μέχρι τη δίκη, αν και όποτε αυτή γίνει.

Εξάλλου, επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κάνει… βόλτες σε αγωνιστικούς χώρους και τάζει πριμ στους ποδοσφαιριστές, πρέπει να τονίσουμε πως για τις δικαστικές αρχές δεν υφίσταται παραβίαση περιοριστικών όρων! Δεν θεωρείται δηλαδή πως αυτές οι πράξεις συνιστούν «άσκηση διοίκησης εν τοις πράγμασι»!

Από εκεί και πέρα, δικαστικές πηγές υποστηρίζουν πως το τι θα πράξει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα σε σχέση με το ποινικό κομμάτι. Η Επιτροπή δηλαδή, μπορεί να ερμηνεύσει ότι βάσει νόμου και σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού και να τον υποχρεώσει σε παραίτηση. Το ποινικό μέρος δεν «ενδιαφέρεται» για τον τίτλο που θα φέρει ο κατηγορούμενος παρά μόνο για το αν ασκεί διοίκηση.

Δεν ζητεί άρση περιοριστικών όρων ο Μαρινάκης!