MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ
1 2
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Με δύο βαθμολογικές απώλειες στο παθητικό της στις ισάριθμες φορές που χρειάστηκε να... βγει από το ΟΑΚΑ (Ξάνθη, Τούμπα), για την ΑΕΚ το πρώτο και το βασικό ζητούμενο στη Βέροια ήταν να κάνει επιτέλους την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από την αναμέτρηση της Βέροιας με την ΑΕΚ

Η Ένωση δεν... μάγεψε με την απόδοσή της, όμως είχε αποφασιστικότητα, ήταν από το πρώτο λεπτό του αγώνα το αφεντικό, όμως η μοίρα αποφάσισε να την... δοκιμάσει, καθώς ενώ εκείνη... τριγύριζε το αντίπαλο τέρμα, ψάχνοντας τον τρόπο να το παραβιάσει, είδε τους γηπεδούχους να φτάνουν στο γκολ στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στο ματς. Ωστόσο, δείχνοντας πάθος και ψυχή, οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να «επιστρέψουν» με την έναρξη του δεύτερου μέρους και κυνηγώντας τη νίκη μέχρι τέλους, δικαιώθηκαν λίγο πριν την εκπνοή από ένα πανέμορφο γκολ του Μπαρμπόσα.

Μαζί με τους ποδοσφαιριστές του δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (από το στήσιμο της ενδεκάδας μέχρι και την διαχείριση στην πορεία) ότι δεν συμβιβάζονταν με την ισοπαλία, φτάνοντας στο τέλος να τα παίξει... «όλα για όλα», παίζοντας με τρεις στην άμυνα και έχοντας στην ενδεκάδα έξι παίκτες με κυρίως επιθετικές αρετές (Αραβίδη, Κρισάντους, Βάργκας, Μάνταλο, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα).

Ανούσια υπεροχή και τιμωρία

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με σαφή διάθεση να δείξει από το πρώτο λεπτό ότι ήταν αποφασισμένη να κυνηγήσει το διπλό πολύ πιο έντονα απ' ότι έκανε στην Ξάνθη και την Τούμπα. Πήρε γρήγορα την κατοχή της μπάλας, έφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της Βέροιας, πίεσε, κέρδισε πολλά στημένα (φάουλ και κόρνερ) δεν κατάφερε να βγάλει ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Στο 5' ο Γκάλο έκανε ωραίο γέμισμα στην περιοχή, όμως ο Μάνταλος δεν κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα με το κεφάλι απέναντι στον Καντιμοίρη. Στο 12' ο Βάργκας έκανε γύρισμα στην περιοχή, ο Μάνταλος έκανε το σουτ, αλλά ο Σιόντης πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Τρία λεπτά αργότερα ο Βάργκας εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Καντιμοίρη να κάνει ωραία απόκρουση. Στο 25' ο Μπουονανότε έκανε κάθετη στον Αραβίδη μέσα στην περιοχή, εκείνος από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Κι εφόσον η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της, στο 32', κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βέροια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπουονανότε έχασε τη μπάλα στη σέντρα, με αποτέλεσμα η άμυνα της Ένωσης να βρεθεί ανοργάνωτη, ο Ναζλίδης έκανε μια κούρσα, έδωσε στον Νέτο από δεξιά και εκείνος ξεπερνώντας το εμπόδιο του Τζανετόπουλου πλάσαρε τον Μπαρόχα για το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στον χρόνο που της απέμενε, όμως στη μεγαλύτερη ευκαιρία της, στο 41', ο Καντιμοίρης είπε πάλι όχι. Ο Βάργκας έκανε κάθετη μπαλιά στον Μπουονανότε, εκείνος έκανε μια ντρίπλα και έκανε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας απέκρουσε, κρατώντας το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Ανατροπή με τσαμπουκά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε... με την εικόνα του πρώτου, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Η ΑΕΚ, που συνέχισε την πίεση, κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της ουσιαστική επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή. Στο 49' ο Σιμόες έκανε μια καλή σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή, οι αμυντικοί της Βέροιας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά και ο Μπουονανότε, με σουτ από το ύψος του πέναλτι με το δεξί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 56', ο Γκάλο εκτέλεσε ένα -από τα πολλά που συνέχισε να κερδίζει η ΑΕΚ- φάουλ, ο Λαμπρόπουλος σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 70' η ΑΕΚ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς έπειτα από φάση διαρκείας ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι από τον Καντιμοίρη μέσα στην περιοχή και δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Επτά λεπτά αργότερα, ο Γκάλο έκανε μια κούρσα από δεξιά, έκανε και το γύρισμα, ο Αραβίδης έκανε το σουτ με τη μία, αλλά ο Μαραγκός έβαλε την κόντρα. Στο επόμενο λεπτό ο Γκάλο έκανε νέο γέμισμα στην περιοχή, ο Κρισάντους πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, ο Μπαρμπόσε ήρθε να λυτρώσει την Ένωση στο 89', καθώς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καντιμοίρη, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (87' Γεωργιάδης), Μεραμπασβίλι (77' Μαγέφσκι), Αμπντούν (71' Κόλα), Ναζλίδης.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (79΄Μπαρμπόσα), Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (64' Πλατέλλας), Μάνταλος, Βάργκας, Μπουονανότε (75' Κρισάντους), Αραβίδης.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, δεν το έβαλε κάτω όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, πίστεψε στην ανατροπή και τελικά δικαιώθηκε στην εκπνοή. Σίγουρα, καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς αν αυτό το 1-0 παρέμενε, πιθανότατα η πίεση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη για τους Κιτρινόμαυρους όσο περνούσε η ώρα.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Αρετόπουλος δεν έκανε κάποιο... κραυγαλέο λάθος. Ο Μπουονανότε διαμαρτυρήθηκε έντονα (μαζί του και η ΑΕΚ) ότι στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ της Βέροιας του έγινε φάουλ. Επίσης, οι Κιτρινόμαυροι φώναξαν για μερικά ακόμη φάουλ που δεν δόθηκαν έξω από την περιοχή. Για κάποια διαμαρτυρήθηκε και η Βέροια. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε κάποια καθοριστική φάση στο ματς.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: «Χωρούν» τελικά μαζί Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας;

Στο αποψινό παιχνίδι έδειξαν να προσπαθούν να βρουν τη χημεία τους μέρα στο γήπεδο και ταυτόχρονα ο Δέλλας τη... φόρμουλα για να αποδώσει αυτή η τριάδα καλύτερα (άλλαξαν θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα). Ο Μάνταλος στις δηλώσεις του εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου η συγκεκριμένη τριπλέτα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ. Σίγουρα, αξίζει η ΑΕΚ να της δώσει τον χρόνο της...

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Υπήρξαν παίκτες που υστέρησαν και στις δύο ομάδες. Όμως, ο Τζαμέλ Αμπντούν διεκδικεί τον... τίτλο για τον λόγο ότι η Βέροια δικαιολογημένα θα περίμενε πολύ περισσότερα από εκείνον σε ένα παιχνίδι σαν το σημερινό, όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Ούτε καν να της δώσει έστω κάποιες ανάσες με δυο τρεις προσωπικές ενέργειες.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το πρόσωπο που έκρινε σχεδόν τα πάντα ήταν ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Ήρθε από τον πάγκο, έστειλε τη μπάλα έξω από την περιοχή της Βέροια στο 89' και με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Τραϊανός Δέλλας... επέστρεψε στο αγαπημένο του 4-2-3-1 και έκανε κάποιες αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στην Τούμπα. Στο τέρμα ήταν ο Μπαρόχα, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Γιόχανσον, Σιμόες και πίσω από τον Αραβίδη έπαιξε για πρώτη φορά η τριάδα των Μάνταλου, Βάργκας, Μπουονανότε.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Στο τέρμα ήταν ο Καντιμοίρης, στην άμυνα οι Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, στα αμυντικά χαφ οι Σιώντης, Βεργώνης και οι Νέτο, Αμπντούν, Μερεμπασβίλι έπαιξαν πίσω από τον Ναζλίδη.

Αντρίκια και ΑΕΚτζήδικα!