MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς / Novasports 2
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2 1
Αστέρας Τρίπολης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Σε ένα ματς που θα διεκδικούσε επάξια τον τίτλο του χειρότερου της χρονιάς... αν δεν υπήρχε στο γήπεδο ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει ένα σχετικά εύκολο όπως αποδείχθηκε «τρίποντο» και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεπέρασε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την τραγική εμφάνιση και ήττα με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό και πλέον μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, ο κάκιστος (και) σήμερα Αστέρας Τρίπολης, ελάχιστα πράγματα κατάφερε να δημιουργήσει στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς και μοιραία είναι αναγκασμένος να βυθιστεί στους προβληματισμούς του για το τι ακριβώς δεν πηγαίνει καλά φέτος...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν διάθεση να πιέσουν, όμως τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Χωρίς απολύτως τίποτα για να ακριβολογούμε. Μια φλύαρη κατοχή μπάλας από τον Λεβαδειακό, κάποιες σχετικά εύκολες άμυνας από τον Αστέρα, και αργός ρυθμός. Αργός. Αρ-γός. Η μπάλα ταλαιπωρούνταν κυρίως γύρω από τη σέντρα και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε κανένα λεξιλόγιο που να μην δικαιολογεί την τραγική εικόνα του αγώνα στο πρώτο αυτό 45λεπτο.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Αστέρας ισορρόπησε μάλιστα κάπως το ματς, με τα λάθη στη μεσαία γραμμή να αυξάνονται, όπως επίσης τα λάθη και τα φάουλ. Την ίδια ώρα -και για τις δύο ομάδες- το ρίσκο περιοριζόταν στο απόλυτο μηδέν, όταν η μπάλα πλησίαζε την αντίπαλη εστία σε ακτίνα 10-15 μέτρων. Μοναδική υποψία φάσης ήταν ένα σουτ του Δημούτσου στο 22' λίγο πριν αποχωρήσει από το ματς με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Ο χρόνος κυλούσε και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ικανή να δημιουργήσει φάσεις με τη μπάλα κάτω. Οι μακρινές μπαλιές και τα γεμίσματα, κόβονταν εύκολα από τις άμυνες. Μοιραία, ο μοναδικός τρόπος για να μπει γκολ θα ήταν με κάποια ατομική ενέργεια, με μια έμπνευση, με ένα λάθος.

Μόλις στο 41' είχαμε την πρώτη κανονική ευκαιρία στο ματς, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Μάντζιος πάσαρε έξοχα με τη μία για τον Μίνγκα όμως το σουτ κόντραρε τελευταία στιγμή. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάντζιος υποδέχεται μια μακρινή μπαλιά σχεδόν πάνω στην αριστερή πλάγια γραμμή, κάνει μια σέντρα από εκείνο το σημείο με τη μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Θεοδωρόπουλος κάνει αντίστοιχα δύο πίσω βήματα για να την χάσει μέσα από τα χέρια του και να τη μαζέψει ακολούθως από τα δίχτυα. Αυτό ήταν το 60ο γκολ του 32χρονου επιθετικού στην Α' Εθνική και δεύτερο στο πρωτάθλημα. Μέχρι το επόμενο.

Τέσσερα λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε λάθος του γκολκίπερ αλλά η κλάση του έμπειρου φορ του Λεβαδειακού για να καθαρίσει το ματς. Ο 32χρονος επιθετικός υποδέχεται ένα παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, κάνει με τη μία το πλασέ με το αριστερό και στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου που αυτή τη φορά δεν είχε την παραμικρή τύχη για να γλιτώσει το 2-0.

Για λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Αστέρας σα να ζωντάνεψε. Στο 53' υπήρξε φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού που πέρασε και δεν ακούμπησε, στο 67' ένα καλό σουτ του Σκούρτη σταμάτησε στον Τσιντώτα, ενώ η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 82' πέρασε άουτ. Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με λίγες φάσεις και τον Λεβαδειακό να μην έχει πλέον τον παραμικρό λόγο για να ρισκάρει οτιδήποτε. Η κατοχή μπάλας είχε φτάσει στο 61% για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι κατάφεραν απλώς να μειώσουν σε 2-1 δύο λεπτά πριν το τέλος, σε μια από τις λιγοστές επιθέσεις με αρχή, μέση και τέλος. Η σέντρα του Σκούρτη ήταν καλή από τα αριστερά, ο Γιάννου έκανε καλό άλμα και έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώντα.

Τα γκολ του αγώνα

https://vine.co/v/exFE5vvPzbu/embed/simple
https://vine.co/v/exFt9Eh5lua/embed/simple
https://vine.co/v/exUmAuPemLM/embed/simple

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Κακό, πολύ κακό ματς για περίπου 75-80 λεπτά, με ελάχιστες στιγμές κανονικού ποδοσφαίρου. Ένα λάθος, μια στιγμή-δείγμα μεγάλης κλάσης ενός ποδοσφαιριστή και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς. Στους 6 βαθμούς ο Λεβαδειακός που ανασαίνει και μειώνει ταυτόχρονα στον 1 τη διαφορά του από τον Αστέρα, που είχε την ευκαιρία να μπει στην πρώτη πεντάδα με νίκη, όπως αντίθετα συνεχίζει να προβληματίζει.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Αρκετά λάθη από τον άπειρο Αθανάσιο Τζήλο, κυρίως στον πειθαρχικό τομέα και στην πλειοψηφία τους υπέρ του Αστέρα Τρίπολης. Σωστά φωνάζουν οι γηπεδούχοι για τρεις κίτρινες που δεν δόθηκαν, ενώ άδικα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι δύο ομάδες σε δύο φάσεις.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Έκανε όντως τη διαφορά ο Μάντζιος;

Είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα. Δύο δικά του αγγίγματα έφεραν δύο γκολ και ήταν ο μοναδικός μόνιμος κίνδυνος γύρω και μέσα στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου. Προφανώς «ναι», λοιπόν.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Μάντζιος δύο γκολ, Θεοδωρόπουλος μία γκάφα ολκής. Λιτά και απέριττα.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Μπορεί να συμβεί στον καθένα, όμως η φάση που ο Θεοδωρόπουλος έχασε τη... μπουγάδα από τα μανταλάκια, έκρινε σε μεγάλο ποσοστό και το ματς...

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Λεβαδειακός, τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, Μιλιάζες, Τριποτσέρη, Εντούιν και Μουλόπουλο στην άμυνα, Στάθη-Γιάχιτς στα χαφ, αριστερά τον Μίνγκα, δεξιά τον Ναβάρο, επιτελικό τον Μάρκοβιτς και σέντερ φορ τον Μάντζιο.

Ο Αστέρας πάλι κατέβηκε με 4-3-3, τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, Γιαννούλη, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Λούι στην άμυνα, τριάδα στη μεσαία γραμμή Χαμντανί, Ιγκλέσια και Δημούτσο, με τον Μάσα στο αριστερό άκρο, τον Σκούρτη στο δεξί και τον Γιάννου στην κορυφή της επίθεσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Εντουίν, Μίνγκας (77’ Θέος), Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Στάθης, Μουλόπουλος, Ναβάρο (58’ Γιακουμάκης), Μάρκοβιτς (68’ Μάρκοβιτς), Γιάχιτς, Β. Μάντζιος.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ (59’ Μούκαμ), Γκοϊάν, Λούι (83’ Ζησόπουλος), Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Δημούτσος (Κουρμπέλης), Μάσα, Σκούρτης, Γιάννου.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Τέταρτος: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1