MENU

Το καλοκαίρι για τον φετινό Παναθηναϊκό ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός άρχισε νωρίς, οι προσθήκες έγιναν σε σωστό timing προκειμένου να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στο ρόστερ και όλα φάνταζαν αισιόδοξα ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο, τα πράγματα, για την ώρα τουλάχιστον, δεν εξελίσσονται ομαλά. Τραυματισμοί, κακή φόρμα, καθυστέρηση προσαρμογής και συνολικά μικρή προσφορά είναι το έως τώρα ταμείο από τις περισσότερες καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού».

Τραυματισμοί και... νυχτοπερπατήματα

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση φέρνοντας τον σταρ Μίκαελ Εσιέν. Το λαμπερό όνομα του Γκανέζου άσου γέμισε με ενθουσιασμό τους φίλους του «τριφυλλιού». Ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών που έβγαλε ο Εσιέν από το καλοκαίρι έδειξαν κακά σημάδια. Ένα χειρουργείο (που κρίθηκε απαραίτητο) τον άφησε ακόμα πιο πίσω σε επίπεδο προετοιμασίας και έφερε... σύννεφα όσον αφορά την κατάστασή του. Ο Εσιέν δεν έχει καταφέρει να ακόμα να προσφέρει στο «τριφύλλι». Στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως οι νέες εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί θα ανάψουν το πράσινο φως για τη συμμετοχή του την επόμενη αγωνιστική με τον Πλατανιά. Συν τοις άλλοις το περιστατικό με το αλκοτέστ, ασχέτως αν ο Εσιέν πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος ή όχι, προσθέτει ακόμα ένα αρνητικό πρόσημο στη μέχρι τώρα παρουσία του.

Η αποβολή, η θλάση και ο εγκλιματισμός

Ο Σέρχιο Σάντσεθ ήρθε για να «δέσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. Αναμφισβήτητα η εμπειρία της Primera Division που κουβαλάει ο Ισπανός στόπερ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι γεγονός πως δεν έχει προσφέρει. Ο Σάντσεθ με μία ανόητη αποβολή στο ματς με την Μπριζ στη Λεωφόρο «κρέμασε» ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό, στερώντας του στη ρεβάνς στο Βέλγιο τη δυνατότητα να διεκδικήσει με καλύτερες πιθανότητες την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League. Συν τοις άλλοις, ο Σάντσεθ μπήκε και στα... πιτς «χτυπημένος» από μία θλάση, η οποία τον είχε ταλαιπωρήσει πέρυσι στη Μάλαγα. Στον Παναθηναϊκό γενικότερα πάντως φαίνονται προβληματισμένοι από τη μέχρι τώρα παρουσία του Σάντσεθ στην ομάδα. Ο Ισπανός δεν φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί πλήρως και στο «πράσινο» στρατόπεδο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προσανατολίζονται σε τετ-α-τετ μαζί του προκειμένου να ανεβάσει στροφές.

Κατώτερος των προσδοκιών

Ο Γερμανός δεξιός μπακ, Γενς Βέμερ, ήρθε για να καλύψει την «τρύπα» στα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού με την εμπειρία του, ωστόσο κάθε άλλο παρά θετικά σημάδια έχει παρουσιάσει ως τώρα. Οι εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν άφησαν μία γεύση μετριότητας στους «πράσινους», ενώ στην πορεία προέκυψε και ο τραυματισμός για να τον αφήσει εκτός αγωνιστικών πλάνων του Γιάννη Αναστασίου. Το πρόβλημα στη γάμπα που τον ταλαιπωρεί διατηρεί και το δικό του όνομα στο «πράσινο» απουσιολόγιο με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου, με την επιστροφή του να πηγαίνει στην καλύτερη για την επόμενη εβδομάδα.

Παραμένει ακόμα ερωτηματικό

Ο Δανός αμυντικός, Ράσμους Τελάντερ δεν έχει καταφέρει να προσφέρει καθόλου στον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που αποκτήθηκε από την Άαλμποργκ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και να ξεκινήσει με ντεσαβαντάζ τη φετινή σεζόν. Πλέον ο Τελάντερ έχει αφήσει πίσω την κακοτυχία των τραυματισμών και δείχνει έτοιμος να προσφέρει. Άλλωστε ο Αναστασίου φαίνεται να τον υπολογίζει, περιμένοντας από αυτόν να προσφέρει με την δύναμη που τον διακρίνει στα μετόπισθεν. Οψόμεθα... Για την ώρα πάντως...αγνοείται.

Στάθηκε άτυχος

Ο Φινλανδός μέσος Ρόμπιν Λουντ διαθέτει ταλέντο. Με άρτια τεχνική κατάρτιση και στυλ, ο Λουντ έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν αξιόλογα στοιχεία. Ωστόσο, ένας τραυματισμός στον πνεύμονα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν τον έθεσε εκτός μάχης για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι πως ο Λουντ έχει σταθεί άτυχος με το ξεκίνημα της σεζόν και στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως θα επιστρέψει 100% υγιής καθώς είναι μία προσθήκη που μπορεί να δώσει λύσεις με την ποιότητά του στην ανάπτυξη των «πρασίνων».

Περιμένουν να φανούν

Οι μεταγραφές που δεν συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους στον Παναθηναϊκό είναι ο Νίκος Καλτσάς και ο Μεχντί Αμπέντ. Ο πρώτος προσφέρει ως αλλαγή μέχρι στιγμής, κάτι που αναμενόταν άλλωστε, ενώ ο Αλγερινός μέσος ήταν η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ που έγινε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Άλλωστε ο Αμπέντ δεν αποτελεί ουσιαστικά νέο πρόσωπο στη Λεωφόρο. Έχει αποδείξει την αξία του στο πρώτο πέρασμά του από το «τριφύλλι» και στον Παναθηναϊκό αναμένουν να δείξει το γνωστό καλό του πρόσωπο δίνοντας σημαντικές λύσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός περιμένει από όλους περισσότερα, καθώς η υπέρβαση εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το «παραπάνω» που θα δώσουν οι νεοαποκτηθέντες. Γι΄ αυτό, άλλωστε, αποκτήθηκαν. Μπορούν; Ο χρόνος θα δείξει...

Ο σχεδιασμός... τραυματίστηκε!