MENU

Μετά τις νέες ομορφιές του Ντιέγκο Κόστα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ φίλοι μου, το sdna φρόντισε να τον αποθεώσει όπως του άξιζε με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα. Ο Σωτήρης Μήλιος έσταξε μέλι για το χαρακτήρα του:

«Ο Ντιέγκο Κόστα με την αντιαθλητική συμπεριφορά του στο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ, πρόσθεσε ακόμα μία μαύρη σελίδα στο βεβαρημένο ποινικό του μητρώο. Ο τύπος δεν είναι ποδοσφαιριστής, αλλά κάτι άλλο. Το αποδεικνύουν 19 (!) βίντεο γεμάτα αλητεία». Ακολούθησαν 19 βίντεο, στα οποία ο Ντιέγκο Κόστα δίδαξε ήθος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το αφιέρωμα του sdna στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί με την περίπτωσή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος σκέφτηκε ότι ο Βραζιλιάνος και ο Ολυμπιακός του, είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον και επικοινώνησε μαζί του για να του ζητήσει να έρθει στο λιμάνι, αν θέλει να ξεπλύνει το όνομά του στην κολυμπήθρα του Σάββα. Γιατί αν έρθει στο Καραϊσκάκη θα μπορεί:

1. Να δείχνει ελεύθερα τα καλαμπαλίκια του

Άνθρωποι είμαστε. Σε μια στιγμή έντασης μπορεί ο Ντιέγκο Κόστα να θέλει να δείξει την οικογένεια Παργαλάτσου στους αντίπαλους παίκτες και οπαδούς για να ξεθυμάνει. Γιατί να καταπιέζεται άδικα; Τα δείχνει ελεύθερα και την άλλη μέρα αν βρεθεί κάνας αλήτης και μιλήσει για άσεμνη χειρονομία ευχόμαστε να του καεί ο φούρνος και στη συνέχεια του εξηγούμε ότι το να δείχνεις το μηρό σου στο κοινό εντάσσεται στα ταχύρρυθμα μαθήματα ανατομίας ανθρώπινου σώματος που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θέλετε και άλλη απόδειξη; Τι λένε οι Πειραιώτες όταν βλέπουν τον Άγιο Σεραφείμ να περνάει; «Παπάς, πιάσ’ το μηρό σου...».

2. Να κουτουλάει τον αντίπαλο

Ο Ολυμπιακός παίζει με αντίπαλο τον Λεβαδειακό ο οποίος αμύνεται λυσσαλέα (αύριο θα σας πω και ένα με το Γιωρίκα). Ο Ντιέγκο Κόστα εκνευρίζεται από το μαρκάρισμα του Τριποτσέρη και σε μια στιγμή αδυναμίας ακούει τον Κομπότη να τραγουδάει «Τσιποτσέρη, Τριποτσέρη άστο καμουτσίκι απ’ το χέρι» και εκνευρισμένος τραβάει μια κουτουλιά στο δόξα πατρί του αμυντικού της Λιβαδειάς. Ο διαιτητής σπριντάρει και φτάνει στον τόπο του εγκλήματος για να δείξει κόκκινη κάρτα στον Τριποτσέρη επειδή στη βίαιη απώθηση (και ουχί κουτουλιά) του Ντιέγκο Κόστα διέκρινε ότι δεν πήγε το κεφάλι του Βραζιλιάνου στο κούτελο του Τριποτσέρη, αλλά το κούτελο του Τριποτσέρη στο κεφάλι του Βραζιλιάνου.

3. Να κάνει χειρονομίες στους οπαδούς

Ο Ντιέγκο Κόστα σκοράρει στο 90’ ύστερα από μαγική ασίστ του Μπέρτου. Ο Βραζιλιάνος δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τη χαρά του και αρχίζει να τρέχει σαν τον Τάκη τον Κυριλέ μετά από 2 «έκσταση» μπροστά στην αντίπαλη κερκίδα κουνώντας χέρια και πόδια. Οι οπαδοί εξοργίζονται, αρχίζουν να πετάνε αντικείμενα και το ματς διακόπτεται. Την άλλη μέρα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον καλεί για να του απονείμει το βραβείο ήθους «Βίτορ Περέιρα» και ο «Πειραιάς Νικητής» δίνει το όνομά του σε ένα αδιέξοδο.

4. Να βρίζει σαν Ανευλαβής στη φυσούνα

Τελειώνει το ματς και ο Ντιέγκο Κόστα νιώθει ότι η διαιτησία έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό (και τα διαπλεκόμενα τον Σταύρο Θεοδωράκη). Τρέχει στη φυσούνα και αρχίζει τα γαμωσταυρίδια και στη συνέχεια ψέλνει μαζί με το Σάββα στο διαιτητή το «Αι γενεαί (14) πάσαι». Αμέσως μετά αρχίζει να ψάχνει το ρέφερι όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη Σία Κοσιώνη και μόλις τον βλέπει του εύχεται γυρίζοντας στο σπίτι να βρει τις παντόφλες του ζεστές και τη μάνα του να πρωταγωνιστεί σε σίκουελ του Παπακαλιάτη. Την άλλη μέρα ο «Γαύρος» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «Κοχονάτος Πειραιώτης ο Ντιέγκο Κόστα» και ο Μεϊμαράκης του στέλνει sms: «Υπεραστική ευγένεια να ‘ούμε».

5. Να κατεβαίνει στο ημίχρονο για να ευχηθεί καλή επιτυχία στους διαιτητές

Στο ημίχρονο του ματς ο Ντιέγκο Κόστα νιώθει μια ακατανίκητη επιθυμία να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στους διαιτητές. Γι’ αυτό κατεβαίνει με δυο άσβερκα Ορκ στα αποδυτήρια και εύχεται στο διαιτητικό τρίο, καλή πρόοδο, καλή σαρακοστή και καλά σαράντα. Οι διαιτητές σκλαβώνονται από τη συμπεριφορά του και στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίζουν να παίξουν 50­50 (50% υπέρ του Ολυμπιακού και 50% κατά του αντιπάλου). Στην κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης ο Μανιάτης κάνει την απόκρουση του αγώνα όμως ο διαιτητής δεν είναι εκεί για να τον συγχαρεί και να του σφίξει το γάντι.

Έφυγε νωρίτερα μαζί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού για να προλάβει το τρένο επειδή θυμήθηκε ότι είχε αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα στο σπίτι. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Ολυμπιακός απαγορεύει τις δηλώσεις των παικτών του στον OTE­Tv μέχρι να κερδίσει ο Πανιώνιος το Θρύλο με χατ τρικ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη και να ανακηρυχθεί και επίσημα Άγιος ο πρόεδρος από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

6. Να εμποδίζει τη μετάδοση αγώνων

Δημοσιογράφος έχει την απαίτηση να περιγράψει το ματς για λογαριασμό σταθμού που δεν έχει πάρει πιστοποιητικό ολυμπιακοφροσύνης από τον Κώστα­Τσέλσι. Ο Ντιέγκο Κόστα αναλαμβάνει δράση. Μπουκάρει στα δημοσιογραφικά μαζί με τρεις χτιστούς που έτρωγαν το φαί τους (και το φαί των άλλων) για να διαπιστώσει αν η γραμμή του ΟΤΕ έχει πρόβλημα. Βγάζει το στηθοσκόπιο, την εξετάζει και διαπιστώνει ότι έχει πάθει «Εσιέν». Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούν να κάνουν την περιγραφή έστω από κινητό. Ο Ντιέγκο Κόστα το αρπάζει και με ένα βον πλανέ που θα ζήλευε και ο Κώστας Μαλουμίδης το στέλνει στο ΣΕΦ. Συγκινημένος ο Δημήτρης Σιόβας δηλώνει ότι αν ο δημοσιογράφος δεν ήταν άτυχος θα περιέγραφε κανονικά το ματς και τον προτρέπει να ζητήσει φέτος από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει δώρο μια περιγραφή από το Βόρειο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός καλεί Ντιέγκο Κόστα