MENU

Από το φιλικό στην Ελευσίνα, όμως, προέκυψαν κάποια συμπεράσματα με κυριότερο ότι ο Μάικλ Εσιέν είναι ακόμα ανέτοιμος. Ο Γκανέζος μέσος αγωνίστηκε σε όλο το ματς, έπαιζε απλά και είχε σωστές μεταβιβάσεις, αλλά ήταν φανερό πως δεν είχε «τρεξίματα». Έπαιζε στο... ρελαντί και όχι στο «κόκκινο». Θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος να βοηθήσει το «τριφύλλι» σε επίσημο ματς. Θετική ήταν και η παρουσία του Τελάντερ. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, βέβαια, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 και ένα «κράμα» βασικών και αναπληρωματικών. Ο Γιαννακόπουλος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Μαρινάκης, αριστερά ο Χουχούμης και το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Τριανταφυλλόπουλος και Τελάντερ. Εσιέν και Ζέκα ήταν τα αμυντικά χαφ με τους Ατζαγκούν, Καρέλη (δεξιά), Καλτσά (αριστερά) να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Μπεργκ. Βέβαια, Καλτσάς, Καρέλης, Μπεργκ πολλές φορές άλλαζαν θέσεις.

Αν και φιλικό, ο Παναθηναϊκός μπήκε αγχωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν υποτονικός. Στο 8' ο διαιτητής του ματς Κορδολαίμης «χάλασε» το φιλικό, αφού απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Δημόπουλο. Ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή, αφού ο παίκτης του Πανελευσινιακού «γκρέμισε» τον Καρέλη που έβγαινε τετ α τετ, αλλά θα μπορούσε να του «χαρίσει» την κόκκινη για να συνεχίσουν και οι δύο ομάδες με έντεκα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, μάλιστα, ζήτησαν από τον διαιτητή να αφήσει άλλον παίκτη των γηπεδούχων να μπει στη θέση του Δημόπουλου, αλλά δεν το επέτρεψε!

Μετά το πρώτο μισάωρο του ματς, στο οποίο ο Μπεργκ απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες, ξεκίνησε ο χορός των γκολ. Στο 31' ο Καρέλης μετά από πάσα του Ζέκα έκανε το 1-0 με σουτ μέσα από την περιοχή, στο 34΄ ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού και στο 36' οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους. Ο Μπεργκ έδωσε έτοιμο γκολ στον Καλτσά και το 3-0 ήταν γεγονός. Τρία λεπτά αργότερα ο Καλτσάς με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Μπεργκ, αυτός κατέβασε φανταστικά την μπάλα με το δεξί, σούταρε με το αριστερό και έκανε το 4-0. Στο 41' ο Χουχούμης βρήκε τον Καρέλη και ο Κρητικός επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αναστασίου απέσυρε τον Καρέλη και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες για να αποκατασταθεί η ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. Το «τριφύλλι» έπαιξε με 4-3-2, ο Μπεργκ αντικαταστάθηκε από τον πιτσιρικά Λάζαρο Λάμπρου και ο 17χρονος έμελλε να χαρίσει την πιο όμορφη στιγμή του δεύτερου ημίχρονο. Στο 60' οι αμυντικοί των γηπεδούχων έκανε λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Λάμπρου, μπήκε στην περιοχή και με τρομερό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα για να γράψει το τελικό 6-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Γιαννακόπουλος (72' Βασίλας), Μαρινάκης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Τελάντερ, Εσιέν, Ζέκα (46' Αγγελόπουλος), Ατζαγκούν, Καρέλης (αποσύρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο δίχως να αντικατασταθεί), Καλτσάς, Μπεργκ (46' Λάμπρου)

Πανελευσινιακός: Μανιάτης, Παληγεώργος, Λίτσος, Δημόπουλος, Γκεμίσης, Τσίγγρος, Ανδρίκος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γιαννιτσάνης, Κακαρά.

Δείτε ολόκληρο το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό

Ανέτοιμος Εσιέν, γκολάρα ο πιτσιρικάς Λάμπρου