MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Πλατανιάς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
1 2
Ατρόμητος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ένας φουριόζος και εξαιρετικά διαβασμένος Πλατανιάς μπήκε στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με την επιθετικότητά τους την ομάδα του Περιστερίου και με τις επιθετικές τους ενέργειες την ανάγκασαν σε παθητικό ρόλο.

Μόλις στο 2' το σουτ του Μιλούνοβιτς απείλησε τον Γκορμπούνοφ ενώ η πίεση της ομάδας των Χανίων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19' όταν ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα απ'τα δεξιά, ο Βάντερσον έπιασε κοντινό πλασέ που βρήκε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Κιβρακίδης την στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Πλατανιάς συνέχισε να είναι καλύτερος, συνέχισε να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Ατρόμητου και σε δυο περίπτώσεις θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0 με τα επικίνδυνα σουτ του Αποστολόπουλου στο 21' και του Κουλιμπαλί στο 36'.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι στο 43' όταν το σουτ του κόντραρε στο στήθος του Φυτανίδη μέσα στην περιοχή με τον Θάνο να αφήνει πάντως σωστά το παιχνίδι να συνεχίζεται.

Ο Γρηγορίου "ανακάτεψε την τράπουλα" με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και η αλλαγή του Λε Ταλέκ έπιασε τόπο πολύ γρήγορα. Μόλις στο 50' ο Ατρόμητος, που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε απειλήσει στο ελάχιστο, ισοφάρισε με τον Μαρσελίνιο να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Λε Ταλέκ με κεφαλιά να νικάει τον Ολιμπά για το 1-1.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να πιάσει εκ νέου την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και να γίνει ξανά το αφεντικό της αναμέτρησης αλλά ήταν ξεκάθαρο πως το γκολ της ισοφάρισης είχε αλλάξει τα δεδομένα σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το ματς ισορρόπησε για τα καλά και χρειάστηκε να φτάσει στο 76' για να γίνει μια καλή ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο, ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από καλή θέση για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Φαίνεται πως αυτή η φάση ανέβασε και πάλι την ψυχολογία του Πλατανιά και ο Γιακουμάκης, δύο φορές μέσα στο ίδιο λεπτό, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ από κοντά τις επιθετικές ενέργειες των συμπαικτών του.

Και ενώ ο Πλατανιάς φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή και πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 84', μετά από εκτέλεση του Ούμπιντες, ο Ναπολεόνι έπιασε την κεφαλιά, αυτή χτύπησε και στον Κουλιμπαλί και κατέληξε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπρίτο έπιασε το σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πλατανιάς διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν η μπάλα κόντραρε από κοντά στο χέρι του Μπιτόλο.

Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από την έδρα του Πλατανιά.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (84' Γουνδουλάκης), Ντίνας (65' Γκόμες), Μιλούνοβιτς (77' Μενδρινός), Γιακουμάκης

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46' Μπρίτο), Γοδόι (46' Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία (67' Στόιτσεφ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ουσέρο, Ναπολεόνι

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης; Η αλήθεια είναι πως μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα. Με βάση την εικόνα του αγώνα όμως, με τον Πλατανιά να είναι σαφώς ανώτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα της Κρήτης να έχει και τις μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη και με μια αμφισβητούμενη φάση στο 88' που θα μπορούσε να είχε δοθεί το πέναλτι, η ήττα είναι σίγουρα ένα πολύ άδικο αποτέλεσμα για την ομάδα του Παράσχου.

GREXIT: Ο Μπιτόλο ήταν με διαφορά ο πιο κακός παίκτης του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο που ο Πλατανιάς κάνει επιθέσεις κατά κύματα, γίνεται πάρτι από την μεριά του ενώ είναι και αυτός που θα μπορούσε να γίνει μοιραίος αν ο Θάνος αποφάσιζε να δώσει το πέναλτι στο 88'.

CAPITAL CONTROL: Είναι κρίμα για τον Θάνο αλλά το πέναλτι (που δεν δίνει) στο 88' χαλάει όλη την εμφάνισή του. Έχει πάει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν έχει κάνει κανένα λάθος και έχει πάρει σωστές επιλογές σε κάθε αμφισβητούμενη φάση αλλά στο τέλος θα έπρεπε να δώσει το πέναλτι στους γηπεδούχους.

ATM: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ατρόμητος ξεκινάει με δύο στα δύο. Και πέρυσι με αντίστοιχο τρόπο είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο τρόπος όμως που νικάει σε αυτό το παιχνίδι, ο κυνισμός με τον οποίο μετατρέπει το σκορ από 1-0 σε 1-2, δείχνει ότι ίσως αυτή η πολυπόθητη... αλλαγή επιπέδου έχει συντελεστεί για την ομάδα του Περιστερίου.

EUROGROUP: Μπήκε στο παιχνίδι και άλλαξε την εικόνα. Ο Λε Ταλέκ ισοφάρισε σχεδόν με το που πάτησε γήπεδο και φαίνεται πως μετά την περσινή χρονιά, οπότε και έλειψε πολύ ο Παπαδόπουλος, η ομάδα του Περιστερίου βρίσκει φορ κλάσης.

PLAN B: Νικητής βγήκε ο προπονητής που είχε το καλύτερο υλικό στα χέρια του και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Ο Παράσχος όμως είχε διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλό του (τον γνωρίζει άλλωστε...) και όπως ο Πλατανιάς αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αντίστοιχα αδικημένος είναι και ο προπονητής του.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

https://www.youtube.com/embed/LBXiY08vC2A
Ατρόμητος και στην Κρήτη! (vid)