MENU

Αμφότεροι έγραψαν την δική τους ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Αντίπαλοι στην Ιταλία, συμπαίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας τους. Μαζί, άλλωστε, κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.

Πριν από ένα χρόνο, τέτοιες ημέρες, ο Τότι έλεγε το δικό του «αντίο» στο ποδόσφαιρο και μερικούς μήνες μετά ήρθε και η σειρά του εμβληματικού τερματοφύλακα να αποχαιρετήσει πρώτα τη Γιουβέντους και ίσως και το ποδόσφαιρο, καθώς αναμένεται η απόφασή του για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή όχι.

Αυτή είναι η επιστολή του Τότι στον Μπουφόν, όπως δημοσιεύτηκε στην «Gazzetta dello Sport»:

«Ανέκαθεν ένιωθα πιο άνετα όταν μου ανέθεταν οι άλλοι έναν ρόλο. Δεν μπορούσα να αποχωριστώ τη φανέλα μου και εσύ πάντα προσπαθούσες να με βοηθήσεις με τη λογική σου. Για εμένα ήταν δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να κλείσω τον κύκλο. Και τώρα που ανακοίνωσες την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους, αγαπημένε μου Τζίτζι, με έκανες να γυρίσω πίσω, να νιώσω εκείνα τα συναισθήματα που είχα πριν από δώδεκα μήνες.

Δεν μπορώ να σου περιγράψω αυτό που θα νιώσεις αύριο στο γήπεδο. Δεν ξέρω καν τι θα περάσει από το μυαλό σου τις επόμενες ώρες, όταν θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις ή αν θα αφήσει το ποδόσφαιρο οριστικά. Καθένας διαχειρίζεται τις καταστάσεις με τον δικό του τρόπο.

Θυμάμαι τις βραδιές του Μουντιάλ, το τρόπαιο στον ουρανό του Βερολίνου, τις αγκαλιές μας...

Είμαι σίγουρος ότι αυτές τις ημέρες θα κάνεις μια αναδρομή στην καριέρα σου. Και είναι ευτυχές να σκέφτομαι ότι στις ταινίες μας υπήρξαμε πρωταγωνιστές. Συναντηθήκαμε παιδιά, σταδιακά γίναμε αρχηγοί και άνδρες. Υπερασπιστήκαμε την ίδια φανέλα, της εθνικής ομάδας.

Καθένας έδωσε τη μάχη του για το δεύτερο δέρμα του: εγώ «τζιαλορόσο», εσύ «μπιανκονέρο». Δεν μπορώ καν να βάλω σε χρονολογική σειρά όσα ζήσαμε τώρα που κατακλύζομαι από συναισθήματα. Θυμάμαι όλα τα πειράγματα που σου έκανα, τα γκολ που σου έβαλα, τις αποκρούσεις που έκανες.

Σε ευχαριστώ που ήσουν αντίπαλος και συμπαίκτης μου.

Αν τις επόμενες ημέρες χρειαστείς συμβουλές, να μου πεις. Θα είμαι πάντα εδώ για σένα».

Πέρυσι τον Μάιο, μετά την αποχώρηση του Τότι από την αγωνιστική δράση ήταν ο Μπουφόν αυτός που είχε στείλει, μέσω instagram, ένα συγκινητικό μήνυμα...

«Μεγαλώσαμε μαζί. Αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον ως αντίπαλοι. Πανηγυρίσαμε και κλάψαμε μαζί. Να έχεις μία καλή ζωή Φραντσέσκο. Οποιο κι αν είναι το μονοπάτι που θα ακολουθήσεις, όποια κι αν είναι η επόμενη σου πρόκληση» είχε γράψει ο Τζίτζι.

Η συγκινητική επιστολή του Τότι στον Μπουφόν: «Θα είμαι πάντα εδώ για σένα»