MENU

Οι «ροσονέρι» προέρχονταν από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες), έχοντας χάσει ήδη πολύ σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της εξόδου στο Europa League, μην έχοντας άλλα περιθώρια για απώλειες.

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται... Κάπως έτσι έγινε και για τους «ροσονέρι», μόνο που δεν υπήρχε τίποτα το καλό! Μόλις στο 43'' ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να αποβάλει τον Ντε Σίλιο, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι, απόφαση η οποία ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Παρόλα αυτά, ο Ιγκουαΐν που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει από νωρίς τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τους «ροσονέρι» να απαντούν στο 39' με μία κεφαλιά του Μποναβεντούρα, η οποία για λίγο δεν βρήκε το στόχο της και τους «παρτενοπέι» να μην μπορούν να πετύχουν το γκολ με τον Χάμσικ (43').

Το αριθμητικό πλεονέκτημα από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε δώσει άλλον «αέρα» στο σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ, το οποίο σιγά-σιγά άρχισε να κυριαρχεί. Αφού πρώτα λοιπόν προειδοποίησε με τους Χάμσικ (το σουτ βρήκε στο δοκάρι) και Γκουλάμ (67'), κατάφερε τελικώς να... σπάσει το ρόδι.

Ο Χάμσικ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έπειτα από σουτ που κόντραρε στους αμυντικούς και με ιδανικό πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα η Μίλαν κατέρρευσε τελείως κι έδωσε το δικαίωμα στη Νάπολι με δύο ακόμη γκολ, από τους Ιγκουαΐν (74') και Γκαμπιαντίνι (76') να φτάσουν στη νίκη με σκορ 3-0.

Έτσι, οι Ναπολιτάνοι μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την τρίτη Λάτσιο και τα play off του Champions League, ενώ οι «ροσονέρι» γνώρισαν τρίτη σερί ήττα, έμειναν στο -9 από την πέμπτη και τελευταία προνομιούχο θέση, με τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη να λιγοστεύουν επικίνδυνα, τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2oz4xj

Marek Hamsik Goal Napoli 1-0 Ac Milan Serie A... από enteritament

Gonzalo Higuain 2:0 SSC Napoli - AC Milan 03... από EuropeanLeagueLiveGoal

Napoli 3-0 AC Milan - Goal Gabbiadini - 03-05... από Gol-Live

«Θολώνει» η Ευρώπη για τη Μίλαν (vids)