MENU

Με τους Μανωλά και Χολέμπας να ξεκινούν ως βασικοί και τον Τοροσίδη να βρίσκεται στον πάγκο, οι «τζιαλορόσι» μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, το σύνολο του Γκαρσία ανέβασε την πίεσή του κι έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με ατομική-εξαιρετική-ενέργεια του Ζερβίνιο, όμως ο Λόπεθ κατάφερε κι αποσόβησε τον κίνδυνο (29’).

Τρία λεπτά μετά, οι παίκτες της Ρόμα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ντε Γιονγκ, με τον Ολλανδό μέσο να έχει βρει πιθανότατα αντικανονικά την μπάλα. Στο 38’ ήταν η ώρα της Μίλαν να κάνει αισθητή την παρουσία της με μία τρομερή έμπνευση του Μεξές, όμως ο Ντε Σάνκτις απομάκρυνε και κάπως έτσι τελείωσε ένα πρώτο, μουντό, ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος δεν έκρυβε-εκτός από το τέλος-πολλές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες κι ειδικότερα τους «ροσονέρι», να... φοβούνται να απειλήσουν. Η κατοχή ανήκε στους γηπεδούχους, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη ουσία ενώ τα πράγματα για την ομάδα του Ιντσάγκι έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Αρμέρο αντίκρισε δέυτερη κίτρινη κάρτα, για χέρι κι αποβλήθηκε (70').

Η Μίλαν είχε κλειστεί στα καρέ της, η Ρόμα πίεζε όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ δεν έμελλε να νικηθεί. Οι Ρωμαίοι βγήκαν ωραία στην επίθεση, ο Ζερβίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Ισπανό πορτιέρο ο οποίος έδειξε τα τρομερά αντανακλαστικά του, αποσοβώντας την ήττα.

Έτσι, οι «τζιαλορόσι» έχασαν σημαντικούς βαθμούς και την ευκαιρία να πλησιάσουν εκ νέου στο -1 από την κορυφή ενώ οι «ροσονέρι» πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, σε μία δύσκολη έδρα, ενόψει της συνέχειας.Σώθηκε από έναν... Κρητικό

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, παρότι η Σασουόλο ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με πέναλτι του Ζάζα στην αναμέτρηση κόντρα στην Τσεζένα, ο άλλοτε παίκτης του ΟΦΗ, Ζε Εντουάρντο, σκόραρε στο 90+3’ κι έδωσε στην ομάδα του έναν σημαντικό βαθμό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Βραζιλιάνος μέσος αγωνίστηκε στους Κρητικούς τη σεζόν 2013-14, έχοντας καλή παρουσία με τρία γκολ και πέντε ασίστ σε 41 εμφανίσεις.Η μεγάλη επέμβαση του Λόπεθ στο 90+2’:

https://vine.co/v/OXh7zqv2Zw3/embed/simple
«Όρθια» με Λόπεθ! (vid)