MENU

Η πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων κάθε άλλο παρά βαρετή ήταν. Η Βαλένθια έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Ρεάλ, που δεν μπόρεσε έτσι να καταρρίψει το ρεκόρ νικών της Κοριτίμπα. Λίγες ώρες αργότερα, η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία κόντρα στη Σοσιεδάδ να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Λουίς Ενρίκε άφησε στον πάγκο Μέσι και Νεϊμάρ, ο Άλμπα πέτυχε αυτογκόλ και οι Καταλανοί έφυγαν ηττημένοι από το «Ανοέτα». Κερδισμένη της αγωνιστικής η Ατλέτικο, που επικράτησε της Λεβάντε, την ώρα που η Σεβίλλη αργά, αλλά σταθερά σκαρφαλώνει στον βαθμολογικό πίνακα.

Μετά την 17η αγωνιστική, από την πρώτη Ρεάλ μέχρι την πέμπτη Σεβίλλη υπάρχει διαφορά μόνο έξι βαθμών. Και οι δύο ομάδες, βέβαια, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους που θα διεξαχθεί αρχές Φεβρουαρίου. Οι Μαδριλένοι έχουν 39 βαθμούς, ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο με 38, η Βαλένθια έχει 34 και η Σεβίλλη 33. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν από τη σεζόν 2001-01, όταν Ρεάλ, Μπέτις, Αλαβές, Λα Κορούνια και Θέλτα συνωστίζονταν στις πρώτες θέσεις έχοντας διαφορά μόλις τριών βαθμών. 

Η συνέχεια αναμένεται «καυτή» και μάλιστα ήδη από την επόμενη αγωνιστική με τη Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί στο «Καμπ Νου» την Ατλέτικο Μαδρίτης. Βαλένθια και Σεβίλλη μπορεί να θεωρούνται αουτσάιντερ στην κούρσα για τον τίτλο, ωστόσο η περσινή επικράτηση της Ατλέτικο μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τις δύο ομάδες, που δείχνουν φέτος ιδιαίτερα αξιόμαχες και φιλόδοξες. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι «ροχιμπλάνκος» ονειρεύονται την επανάληψη του περσινού κατορθώματος. Και το πρωτάθλημα των... αστεριών «παίρνει» φωτιά.   

Συνωστισμός στην κορυφή