MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
LA LIGA
Camp Nou,Cosmote Sport 2
Barcelona
BARCELONA
2 1
Valencia CF
VALENCIA CF
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το κλίμα στις εξέδρες ήταν περίεργο, το ίδιο και στο γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα περνούσε το μετατραυματικό σοκ από τον αποκλεισμό στο Champions League και η επίσκεψη της Βαλένθια στο «Καμπ Νόου» μύριζε ζόρια. Όντως, έτσι ήταν. Η Μπαρτσελόνα ίδρωσε, υπέφερε, μάτωσε για να φτάσει στο 2-1, που την έφερε ακόμα πιο κοντά στο φετινό πρωτάθλημα, αφού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει πια 7 βαθμούς στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια για να σηκώσει την κούπα.

Οι «νυχτερίδες» στάθηκαν εξαιρετικά στο «Καμπ Νόου» και οι αποκρούσεις του τερ Στέγκεν γλίτωσαν την Μπαρτσελόνα από τα χειρότερα. Ο Γερμανός έκανε δύο φανταστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Γκέδες (5’) και του Ροντρίγκο (25’), με τον Νέτο να κρατάει κι αυτός το μηδέν σε καθαρή ευκαιρία του Τζόρντι Άλμπα (14’).

Μία μαγική κάθετη του Φελίπε Κοουτίνιο, την οποία αξιοποίησε με έξυπνο πλασέ στην κλειστή γωνία ο Λουίς Σουάρες (15’, 1-0) έδωσε το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» που όμως έδειχναν εμφανές έλλειμμα ενέργειας στο γήπεδο.

Με τον Μέσι άκεφο, η Βαλένθια είχε τον απόλυτο έλεγχο (4-10 οι τελικές στο πρώτο μέρος), με τον Ροντρίγκο να σπαταλά ακόμα μία ευκαιρία για την ισοφάριση (43’).

Το γρήγορο 2-0 από τον Ουμτιτί (51’) με δεύτερη ασίστ του Φελίπε Κοουτίνιο έκανε λιγάκι πιο απλά τα πράγματα για τον τελικό νικητή κι άνοιξε ακόμα περισσότερο το ματς που είχε πολλές εκατέρωθεν φάσεις.

Ο Κοουτίνιο με ένα υπέροχο σουτ «ξύρισε» το δοκάρι του Νέτο (59’), ενώ το κακό βράδυ του Μέσι συνεχίστηκε με τον Αργεντινό να αστοχεί (για ελάχιστα) σε τρεις στιγμές έμπνευσης που είχε στην επανάληψη.

Ένα φαλτσαριστό φάουλ του Παρέχο λίγο έλειψε να καρφωθεί στο «παραθυράκι» του τερ Στένγκεν, με την Βαλένθια να βάζει τουλάχιστον ένα γκολ με εύστοχη εκτέλεση του ίδιου παίκτη τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (2-1), αν και ήταν πολύ αργά πια για τις «νυχτερίδες» για να πάρουν κάτι καλύτερο στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε.

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-1 (vid)