MENU

Το... πρωτόκολλο ορίζει πως η απονομή στον πρωταθλητή Ισπανίας γίνεται κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σεζόν. Η αποχώρηση, όμως, του Τσάβι από την Μπαρτσελόνα «ανάγκασε» τη διοργανώτρια αρχή να κάνει μια εξαίρεση και να πραγματοποιήσει την απονομή με την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, ώστε ο θρύλος των «μπλαουγκράνα» να είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος το τρόπαιο στο τελευταίο παιχνίδι του στο «Καμπ Νου». Κι ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή, όπως και της δεύτερης θέσης, έχουν κριθεί, η τελευταία αγωνιστική είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς έντεκα από τις είκοσι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θέλουν πάση θυσία βαθμούς για δικούς της λόγους η κάθεμια.

Ατλέτικο και Βαλένθια δίνουν μάχη για την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» αν πάρουν έστω έναν βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γρανάδα, η οποία όμως θέλει επίσης βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Οι «νυχτερίδες» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Αλμερία και θέλουν τη νίκη για να ελπίζουν για την τρίτη θέση κόντρα σε μια ομάδα, όμως, που επίσης «καίγεται» να μείνει στην κατηγορία, ενώ εκρεμμεί και απόφαση του CAS για αφαίρεση βαθμών. Η Βαλένθια, μάλιστα, μάχεται μεν για την τρίτη θέση, αλλά δεν αποκλείεται να καταλήξει και πέμπτη (άρα εκτός ακόμα και από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) καθώς την απειλεί η Σεβίλλη, που είναι μόλις ένα βαθμό πίσω της και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μάλαγα. 

Με τη σειρά της η Μάλαγα, όπως και η Εσπανιόλ, η Μπιλμπάο, η Ράγιο Βαγιεκάνο διεκδικούν τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.  Οι Βάσκου του Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν το προβάδισμα καθώς χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Βιγιαρεάλ και να μην νικήσει η Μάλαγα τη Σεβίλλη. Σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας, η Μάλαγα θα πάρει το εισιτήριο. 

Aνοιχτή είναι και η μάχη για τη σωτηρία, καθώς εκτός της καταδικασμένης Κόρδοβα, Γρανάδα, Λα Κορούνια και Εϊμπάρ θα προσπαθήσουν την ύστατη στιγμή να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Primera Division

Σάββατο 23/05

Λεβάντε - Έλτσε 17: 30

Aλμερία - Βαλένθια 19:30

Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 19:30

Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια 19:30

Θέλτα - Εσπανιόλ 19.:30

Εϊμπάρ - Κόρδοβα 19:30

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης 19:30

Μάλαγα - Σεβίλλη 19:30

Ράγιο Βαγιεκάνο -Σοσιεδάδ 19:30

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 21:30

Η απονομή στον Τσάβι και ο κακός (ισπανικός) χαμός...