MENU

Σε αυτό το clasico οι πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το… supporting cast. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ανάλογη σημασία με την απόδοση των σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα έχει και η απόδοση του… αστυνομικού διευθυντή της Μαδρίτης. Μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και τα μέτρα ασφαλείας για το μεγάλο ντέρμπι της Primnera Division, που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του πλανήτη θα είναι πρωτοφανή.

Μπορεί ο ισλαμικός κίνδυνος στην Ισπανία να θεωρείται μικρότερος από ότι στην Γαλλία, ωστόσο υπάρχει clasico με τρομοκρατικό παρελθόν, όταν στις 2 Μαΐου του 2002 ένα αυτοκίνητο εξερράγη τρεις ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι σε περιοχή πλησίον του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αφήνοντας πίσω του 10 τραυματίες. Η ΕΤΑ με προειδοποιητικό της τηλεφώνημα για το παγιδευμένο Renault ανέλαβε την ευθύνη πριν την έκρηξη και μείωσε τις συνέπειες της έκρηξης με το clasico να διεξάγεται κανονικά.

Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πάνω από 3000 αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια όσων θα βρεθούν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», νούμερο σχεδόν διπλάσιο από το ιστορικό ρεκόρ των 1635 που είχαν χρησιμοποιηθεί στις 13 Μαΐου για τον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Γιουβέντους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από την Πέμπτη, όταν ειδικό τμήμα της αστυνομίας με την συνοδεία εκπαιδευμένων στην ανίχνευση εκρηκτικών σκύλων χτένισε την περιοχή γύρω από το γήπεδο της «βασίλισσας».

Για να μπορέσει να μπει κανείς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα πρέπει να περάσει από τρεις διαφορετικές ζώνες ελέγχου, που θα βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου.

Σε κάθε μία από αυτές θα υπάρχει ανιχνευτής μετάλλων, που θα συμπληρώνει την σωματική έρευνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτός από τα μεταλλικά αντικείμενα απαγορεύονται ρητά όλα τα σακίδια, ενώ η αστυνομία έχει δώσει ρητές εντολές να γίνεται εξονυχιστική έρευνα μέχρι και στα… φαγητά που θα επιχειρήσουν να περάσουν κάποιοι στο γήπεδο, αφού στο πρόσφατο ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπενφίκα, Πορτογάλοι οπαδοί επιχείρησαν να περάσουν πυρσούς και φωτοβολίδες κρυμμένους μέσα σε σάντουιτς!

Οι πόρτες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα ανοίξουν αυστηρά δύο ώρες πριν από την σέντρα του ματς και οποιοσδήποτε χωρίς εισιτήριο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου του γηπέδου, θα απομακρύνεται από τις αρχές.

Κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Τα μέτρα ασφαλείας του clasico