MENU

«Καλά, καλά, όλα καλά, τέλεια» ήταν η απάντηση του αμυντικού της Μπαρτσελόνα κατά την άφιξή του στο προπονητικό κέντρο των «φούριας ρόχας» όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το πως αισθάνεται για τον... ντόρο που υπάρχει στα social media από τους Ισπανούς φιλάθλους. Τι γίνεται στο Twitter με κεντρικό πρόσωπο τον Πικέ; Ένας διαδικτυακός εμφύλιος!

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ισπανού αμυντικού εναντίον της Ρεάλ μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα κηρύχθηκε... ανεπιθύμητος σε μαδριλένικα εδάφη. Αποδοκιμάστηκε κατά τις προπονήσεις και τα παιχνίδια της εθνικής Ισπανίας, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και στα επόμενα παιχνίδια. Στο Twitter υπάρχει ειδική ετικέτα ( #PitadaaPique) υπό την οποία οργανώνονται οι πολέμιοι του ποδοσφαιριστοί, οι οποίοι υπόσχονται να τον αποδοκιμάσουν με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο.

Από την άλλη, υπάρχει ένα άλλο hashtag ( #AplaudamosaPique), το οποίο προτρέπει τους φίλους του Πικέ που θα βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους «φούριας ρόχας» να τον χειροκροτήσουν. Εννοείται , φυσικά, ότι ανάμεσα στις δύο... παρατάξεις ανταλλάσονται μηνύματα κάθε άλλο παρά κόσμια.

Τόσο ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, όσο και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας υπερασπίστηκαν τον Πικέ και χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, με εξαίρεση τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος τόνισε ότι καθένας θα πρέπει να δέχεται τις συνέπειες των πράξεων και των λόγων του.

Πόλεμος στο Twitter: Γιούχα ή χειροκρότημα στον Πικέ;