MENU

Γήπεδο Σαν Σίρο, 19 Απριλίου 2014. Η Μίλαν αντιμετωπίζει τη Λιβόρνο για την 34η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ διατηρεί κάποιες ελπίδες για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Στο 43ο λεπτό, ο Μάριο Μπαλοτέλι, με εντυπωσιακή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό είναι το τελευταίο γκολ του Ιταλού επιθετικού στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν 4 παιχνίδια με τη Μίλαν και άλλα 12 με τη Λίβερπουλ, αλλά ο Μπαλοτέλι δεν έχει βρει στόχο. Η υπομονή των ανθρώπων της Λίβερπουλ έχει αρχίσει να εξαντλείται τόσο με την μακρά περίοδο... ξηρασίας, όσο φυσικά και με τις εκκεντρικότητες του Μπαλοτέλι. Αυτές, τουλάχιστον, τις γνώριζαν από πριν.  Ο ίδιος ο προπονητής των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, φαίνεται να έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Ο Ρότζερς είναι, βέβαια, κατηγορηματικός πως ο Ιταλός επιθετικός δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα, παρά το γεγονός πως η Λάτσιο έχει κάνει δελεαστική προσφορά ζητώντας το δανεισμό του μέχρι το καλοκαίρι καλύπτοντας τις μισές απολαβές του ποδοσφαιριστή.

Ο... «Λοκοτέλι» λίγο δείχνει να ενοχλείται με την κατάσταση. Ούτε καν πρέπει να έχει υπολογίσει ότι έχουν περάσει ήδη 277 ημέρες από εκείνο το γκολ στο Σαν Σίρο. Από τότε έχει πετύχει μόλις τρία γκολ, αλλά κανένα στο πρωτάθλημα. Σημείωσε ένα κόντρα στον αγώνα Ιταλία-Αγγλία στο Μουντιάλ, ένα κόντρα στη Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο ένα με αντίπαλο τη Σουόνσι στο Λιγκ Καπ. Συνολικός απολογισμός σε έντεκα μήνες: τρία γκολ.

Καθώς προχωρά η σεζόν, o Mπαλοτέλι έχει όλο και λιγότερα λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια της Λίβερπουλ (έπαιξε μόλις 24 λεπτά κόντρα στη Σάντερλαντ), ενώ έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα το περασμένο Σάββατο και στην αναμέτρηση με την Τσέλσι την Τρίτη για το Λιγκ Καπ. Επισήμως τον ταλαιπωρούσε μια ίωση από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει μέχρι το Μάντσεστερ την Κυριακή για να δειπνήσει με φίλους του, ενώ την Τρίτη έμεινε σπίτι και παρακολούθησε το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Όσο αμφίβολο θεωρείται πια το μέλλον του στη Λίβερπουλ, τόσο σίγουρο είναι πως πρόκειται για τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του, αυτής που, όπως είχε πει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι «κινδυνεύει να την πετάξει στα σκουπίδια, όπως έκανε ο Αντριάνο».

Τι συμβαίνει με τον τρελό-Μάριο; (pics)