MENU

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν παρών το απόγευμα της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ» για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ. Ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» δεν αποκλείεται να κοίταξε με απορία τις συνθέσεις των ομάδων, όταν αυτές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και να αναρωτήθηκε βλέποντας τον παίκτη των αντιπάλων με το νούμερο 27 «Who is Mavropanos?» (κατά το περιβόητο πια «Who is Giourkas» που είχε πει για τον Σεϊταρίδη το 2001 όταν η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ).

Η απορία σχετικά με τον νεαρό Έλληνα αμυντικό, ο οποίος μόλις πριν από μερικούς μήνες άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα για να ενταχθεί στην Άρσεναλ, μπορεί να ήταν γενικότερη... Ο Βενγκέρ είχε πάρει τον Μαυροπάνο άλλη μια φορά σε αποστολή και την Κυριακή ήταν η πρώτη φορά που του έδωσε θέση βασικού...

Οι «Κανονιέρηδες» έφυγαν ηττημένοι από το Μάντσεστερ, αλλά ο Μαυροπάνος ήταν, δίχως καμία υπερβολή, ο μεγάλος κερδισμένος στην ομάδα του. Το μαρτυρούν τα δεκάδες αποθεωτικά άρθρα που υπάρχουν γι' αυτούν από το πρωί της Δευτέρας στην Αγγλία, η υψηλή βαθμολογία που του έδωσαν οι δημοσιογράφοι, αλλά και τα εξαιρετικά σχόλια που έγραψαν γι' αυτόν χρήστες του twitter.

«Ο Μαυροπάνος ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει κόντρα στην Ατλέτικο» είναι ο τίτλος στο άρθρο της εφημερίδας «Express», που χρησιμοποιεί μια ατάκα από τα λόγια του Ίαν Ράιτ, ο οποίος αποθέωσε τον Έλληνα άσο. Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Άρσεναλ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Μαυροπάνος μπορεί να σταθεί καλύτερα από τους Κονσιελνί και Μουστάφι στη ρεβάνς με την Ατλέτικο στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

«Είχα καιρό να δω μια τέτοια εμφάνιση από παίκτη της Άρσεναλ. Ένας 20χρονος να κάνει το ντεμπούτο του σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να είναι τόσο ήρεμος και συγκεντρωμένος. Με εντυπωσίασε. Πρέπει να τον ξεκινήσει ο Βενγκέρ, δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κόντρα στον Λουκάκου. Μπορεί να τον βάλει πάνω στον Ντιέγκο Κόστα, ναι μεν είναι ένας επιθετικός διαφορετικού τυπου, αλλά ο Μαυροπάνος δείχνει έτοιμος για τη μάχη» ήταν τα λόγια του Ράιτ.

Στον τίτλο του άρθρου και στην ιστοσελίδα «football.london» ο Μαυροπάνος με τον συντάκτη να τον χαρακτηρίζει «κυρίαρχο».

Ο ίδιος ο Αλσατός τεχνικός μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για τον νεαρό Έλληνα. όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. «Ο Μαυροπάνος, στις προπονήσεις, έχει δείξει την υψηλή ποιότητά του. Μπορεί να τη δείξει και στα μεγάλα παιχνίδια; Ποτέ δεν ξέρεις. Θεωρώ πως το έκανε. Εξέπληξε τους πάντες με την ποιότητά του σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.

Και οι... ύμνοι δεν σταματούν εκεί! Το ESPN βαθμολόγησε τον Μαυροπάνο με 8/10 και τον ανακήρυξε κορυφαίο της Άρσεναλ στην αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ».

«Δεδομένων των συνθηκών ήταν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για τον 20χρονο. Δεν φάνηκε καθόλου φοβισμένος, πήρε τις κεφαλιές και το ότι τελείωσε με 92% ακρίβεια στις πάσες στο Όλντ Τράφορντ δείχνει ότι έχει πραγματική ψυχραιμία» ήταν η κριτική του συντάκτη. Ενδεικτικά ο Ομπαμεγιάνγκ βαθμολογήθηκε με 6, ο Μχιταριάν με 7, ο Μπεγερίν με 7, ο Τσάκα με 7.

Eντυπωσιασμένος με τον νεαρό Έλληνα έμεινε άλλος ένας θρύλος της Άρσεναλ, ο Τιερί Ανρί. Τι είπε ο Γάλλος για τον Μαυροπάνο; «Νομίζω ήταν ήταν συμπαγής. Το τάκλιν που έκανε στον Λουκάκου δείχνει ποιος είναι. Νομίζω ότι ήταν γενναίος. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Το twitter, επίσης, πήρε... φωτιά για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι οπαδοί της Άρσεναλ, καιν όχι μόνο αυτοί, έγραψαν αποθεωτικά σχόλια με κάποιους να αναφέρουν ότι είναι καλύτερος και από τον Πάολο Μαλντίνι και άλλους να γράφουν ότι θα ήθελαν να δουν τον Μαυροπάνο να ξεκινά στο αρχικό σχήμα στα εναπομείναντα παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Δείτε μερικά ενδεικτικά σχόλια:

«Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι καλύτερος από τον Σκοντράν Μουστάφι. Δεν κάνω πλάκα».

«Σίγουρα πρέπει να παίξει ο Μαυροπάνος την Πέμπτη. Δείχνει συμπαγής. Γρήγορος, καλός στον αέρα, επιθετικός. Καλή μεταγραφή»

«Οπωσδήποτε πρέπει να παίξει ο Μαυροπάνος αντί του Μουστάφι το βράδυ της Πέμπτης. Είναι πολύ καλύτερος».

«Ξεχάστε τον Κοσιελνί και τον Μουστάφι για το βράδυ της Πέμπτης. Ο Μαυροπάνος είναι αυτός που χρειαζόμαστε».

Και εδώ η σύγκριση με τον Μαλντίνι, αλλά και με τον Φάμπιο Καναβάρο.

«Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του σημερινού αγώνα ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ».

Τρέλα στην Αγγλία για Μαυροπάνο: «Πρέπει να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο»