MENU

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προξενούσε βλέμματα απορίας, τα οποία θα συνοδεύονταν από ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Στη χειρότερη, θα έρχονταν δύο τύποι με ασθενοφόρο και θα φορούσαν στον ομιλητή ένα πουκάμισο από αυτά που δένουν πίσω.

Αυτές είναι οι δύο πιθανές αντιδράσεις σε περίπτωση που κάποιος έλεγε, εκεί γύρω στον Οκτώβρη, πως η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο θα μείνει αήττητη για 16 σερί παιχνίδια και θα είχε βάσιμες ελπίδες να προλάβει το τραίνο που οδηγεί ακόμα και απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Κι όμως, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» από εκείνη τη βαριά ήττα από την Τσέλσι στις 23/10/2016 και μετά... διαολίστηκαν, με αποτέλεσμα να διαγράψουν τη λέξη «ήττα» από το αγωνιστικό τους λεξιλόγιο.

Το σερί συνεχίστηκε και σήμερα, με την Μάντσεστερ να υιοθετεί τακτική «Ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» κόντρα στην Γουότφορντ: ωραία ομαδική ενέργεια στο 32', ο Μχιταριάν βρήκε τον Μαρσιάλ αριστερά, αυτός γύρισε παράλληλα την μπάλα, ο Ζλάταν άφησε (;) να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Μάτα «έγραψε» το 1-0. Στο 60΄ ο Μαρσιάλ πήρε την πάσα του «Ίμπρα», το σκέφτηκε ελαφρώς κι εν τέλει αποφάσισε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για τον τελικό 2-0.

Κάπως έτσι, η Γιουνάιτεντ σκαρφάλωσε, έστω και προσωρινά, στην 5η θέση και δείχνει ικανή να συνεχίσει ακόμα και μέχρι το δεύτερο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον, αυτό μπορεί να το πει κάποιος χωρίς να φοβάται.

Τα λευκά πουκάμισα που κουμπώνουν πίσω έχουν μπει για τα καλά στο συρτάρι.

https://twitter.com/UtdGoals
https://t.co/2zXheU8lNF

Στόουκ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

Με το λάθος πόδι- το αριστερό- ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγγλία ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς: ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην Στόουκ, όμως οι γηπεδούχοι δεν του έκαναν το χατίρι: ο Τζο Άλεν στο 67΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «Αετών» και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Πάλας συνεχίζει να βρίσκεται, λοιπόν, στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και ν' αναζητά αγωνιωδώς θετικά αποτελέσματα...

https://twitter.com/stokecity

Μίντλεσμπρο- Έβερτον 0-0

Η μεν γηπεδούχος ήθελε τη νίκη για ν' απομακρυνθεί από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού. Η δε φιλεξενούμενη προκειμένου να συνεχίσει την σούπερ φετινή της πορεία, η οποία την έχει φέρει στις παρυφές της πρώτης πεντάδας.

Εν τέλει, όμως, αρκέστηκαν και οι δύο σ' έναν «άνοστο» βαθμό: Μίντλεσμπρο και Έβερτον διασταύρωσαν τα... πόδια τους στην έδρα της πρώτης, όμως Κλέιτον (52') από τη μία και Λουκάκου- Λούκμαν (31΄ και 69΄ αντίστοιχα) σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και, μοιραία, έμειναν στο μηδέν.

Γουέστ Χαμ- Γουέστ Μπρομ 2-2

Ξεκίνησε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, όμως παρ' ολίγον να... σπάσει τα μούτρα της: η Γουέστ Μπρομ προηγήθηκε της «συνονόματης» Χαμ μόλις στο 6΄ με τον Τσαντλί. 11 λεπτά αργότερα ο Ροντόν σημάδεψε το δοκάρι αντί για τα δίχτυα και χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 0-2.

Τα «Σφυριά» αντέδρασαν και με γκολ των Φεγκουλί (63’) και Λαντσίνι (86’) πήραν κεφάλι με 2-1 στο σκορ, για ν' ανταπαντήσει- και να δώσει από έναν βαθμό στις δύο ομάδες- ο ΜακΟλεϊ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας το τελικό 2-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ 2-0