MENU

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον 0-0

Με τον καλύτερο τρόπο εξαργύρωσε η Έβερτον την τεράστια σε έκταση και σημασία νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη αγωνιστική. Παρότι επί 87 λεπτά η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν αδυνατούσε να βρει απάντηση στον γρίφο του σκοραρίσματος απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ, η λύση ήρθε από τον δεξιό μπακ των «ζαχαρωτών», Σίμους Κόουλμαν. Ο Ιρλανδός αμυντικός ντύθηκε... Μιραλάς και στο 87ο λεπτό του αγώνα βρήκε στον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα έξοχο τελείωμα και ενώ η Έβερτον ασκούσε ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Πάλας.

Η ομάδα του Λίβερπουλ ήταν πάντως καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για ένα γκολ, όπως με τις φάσεις των Μπάρκλεϊ και Μιραλάς στο δίλεπτο 15'-16' τις οποίες σταμάτησε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Χένεσεϊ και το δοκάρι του Λουκάκου στο 34'. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπάρκλεϊ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες στο 56' και το 65'. Αντίθετα, για την Πάλας, η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε νωρίς στο ματς με το δοκάρι του Μπεντέκε στο 8', ενώ η επόμενη κλασική ήταν αυτή του Νταν στο 79', λίγο πριν το γκολ της Έβερτον που έκρινε το ματς.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν μετρούσε πριν λίγο καιρό μόλις 1 νίκη σε 10 ματς, ωστόσο στο τελευταίο διάστημα έχει πλέον 5 σε 7 αγώνες και πλησιάζει την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Από την πλευρά της, η Κρίσταλ Πάλας γνώρισε την 12η ήττα της στα τελευταία 15 ματς στο πρωτάθλημα και ο Σαμ Άλαρνταϊς αναζητεί ακόμη την πρώτη του νίκη στην Premier League στον πάγκο της ομάδας.

Μπόρνμουθ – Γουότφορντ 2-2

Μέχρι σήμερα, στις λιγοστές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Premier League, μόλις 3, ισάριθμες ήταν και οι ισοπαλίες, μια παράδοση που διατηρήθηκε και στο ματς της 22ης αγωνιστικής. Μετά από ένα πολύ καλό ματς στο «Ντιν Κορτ» Μπόρνμουθ και Γουότφορντ ήρθαν ισόπαλες 2-2 και παρέμειναν αμφότερες στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι του Έντι Χόου ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παρότι βρέθηκαν δις πίσω στο σκορ, όμως πλήρωσαν και πάλι τα πολλά αμυντικά κενά. Αντίθετα, η Γουότφορντ του Βάλτερ Ματσάρι μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τον βαθμό αφού αν και προηγήθηκε δύο φορές, είδε τον αντίπαλο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει πολλές ευκαιρίες. Μια Γουότφορντ που σε βαθμολογικό επίπεδο πάντως συνεχίζει να πέφτει. Γιατί μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν, όμως μετά τον Δεκέμβριο πτώση -και μάλιστα ελεύθερη- πραγματοποιεί και η απόδοσή της, παραμένοντας χωρίς νίκη επί 7 αγωνιστικές και μόλις 1 νίκη στα τελευταία 10 ματς στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς με δύο ευκαιρίες από Φρέιζερ και Γουίλσιρ στα πρώτα λεπτά, όμως ο Καμπασέλε έβαλε τη Γουότφορντ μπροστά στο 24' μετά από λάθος του Φρέιζερ. Η Μπόρνμουθ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 48' με τον Κινγκ. Ο Χολέμπας που αγωνίστηκε βασικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 53' πριν τελικά ο Ντίνεϊ βάλει και πάλι μπροστά τη Γουότφορντ στο 64' και ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα. Τελικώς, την παρτίδα για τη Μπόρνμουθ έσωσε στο 82' ο Αφόμπε για το τελικό 2-2.

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 0-1