MENU

Οι «κανονιέρηδες» ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την ήττα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, από την Τότεναμ (2-1) και να επιστρέψουν στις νίκες, πιάνοντας παράλληλα τη Σαουθάμπτον στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ είχε τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά και στο 27' κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Κοσιελνί να πιάνει ωραία κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ και να «γράφει» το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεσή τους και λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (41'), κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ο Γουόλκοτ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, παίρνοντας το «ριμπάουντ», έπειτα από σουτ του Οζίλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά κι αφού προειδοποίησαν με τον Κράμαριτς, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο παίκτης για τον οποίο οι «αλεπούδες» ξόδεψαν ποσό-ρεκόρ (σ.σ. 12 εκατ. Ευρώ) για να τον αποκτήσουν, βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή κι έπειτα από σύγχυση στην άμυνα της Άρσεναλ, κατάφερε με αριστερό βολέ να νικήσει τον Οσπίνα και να κάνει το 2-1.

Η Λέστερ συνέχισε την αντεπίθεσή της και έχοντας ξεθαρρέψει αρκετά, πίεζε για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 71' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-2, όμως το τεχνικό πλασέ του Μαρέζ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν τελικώς να πάρουν τη νίκη, παρόλο που τα... χρειάστηκαν, πιάνοντας έτσι τη Σαουθάμπτον στην τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, οι «άγιοι» έχουν ματς λιγότερο, αφού αντιμετωπίζουν αύριο (11/2) τη Γουέστ Χαμ.

//rutube.ru/play/embed/7501844//rutube.ru/play/embed/7501876//rutube.ru/play/embed/7501943

Με Εντόι το... ντέρμπι η Χαλ

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Χαλ, έπειτα από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, απέναντι στην Άστον Βίλα (2-0), στο «ντέρμπι» των ουραγών, ξεφεύγοντας έτσι από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τον Ντάμε Εντόι να συμμετέχει και στα δύο γκολ.

Μπορεί να είχε ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την ομάδα του, όμως ήταν η πρώτη εμφάνισή του στην έδρα της Χαλ και φρόντισε να... συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «τίγρεις» ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Γέλαβιτς στο 22', έπειτα από πάσα του άλλοτε επιθετικού του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο, οι «χωριάτες» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι όμως δεν μπόρεσαν να βρουν την ισοφάριση, ενώ ήρθε και το 2-0 από τον, Εντόι, το οποίο τους άφησε στην 18η θέση της Premier League.

//rutube.ru/play/embed/7501839//rutube.ru/play/embed/7501976

«Ανάσα» για ΚΠΡ

Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας πέτυχε η ΚΠΡ στην έδρα της Σάντερλαντ (2-0), ξεφεύγοντας από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά και τη ζώνη του υποβιβασμού. Παράλληλα, ήταν η πρώτη της εκτός έδρας τη φετινή σεζόν!

Οι «ρέιντζερς» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, μετουσιώνοντας την εικόνα τους σε γκολ. Ένα από τον Φερ (17') κι ένα από τον Ζαμόρα (45+1') ήταν αρκετά για να «κλειδώσουν» ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο έπειτα από τέσσερις σερί ήττες, τη στιγμή που τελευταία φορά είχε... χαρεί στις 20/12, απέναντι στην Γουέστ Μπρομ (3-2).

//rutube.ru/play/embed/7501816//rutube.ru/play/embed/7501900
Ξανά «σεντονάτη» η Άρσεναλ (vids)