MENU

Τα παραδείγματα Οζίλ - Σάντσες

Το αγγλικό πρωτάθλημα, δεν κάνει για όλους. Ένα αρκετά πρόσφατο παράδειγμα, και πολύ εύστοχο μάλιστα, είναι αυτό του Μεσούτ Οζίλ, όταν και «μετακόμισε» στο Λονδίνο στις 2 Σεπτεμβρίου το 2013, αφήνοντας την Μαδρίτη και τη Ρεάλ για λογαριασμό της Άρσεναλ, την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Στις αρχές δεν μπορούσε να προσαρμοστεί με τίποτα. Σύμφωνα με τους Άγγλους, χρειάστηκε μέχρι και ψυχολογική υποστήριξη, πέραν των extra προπονήσεων που έκανε έτσι ώστε να γίνει σωματικά «ισάξιος» με τους Βρετανούς -και μη- κεντρικούς αμυντικούς που βρισκόταν ήδη στο Νησί. Βέβαια, σε πλήρη αντίθεση με τον Αλέξις Σάντσες (έναν χρόνο αργότερα) που προσαρμόστηκε άμεσα πετυχαίνοντας σε 52 αγώνες 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ.

Το συμπέρασμα είναι, πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για ένα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ να αποκτήσει ένα «όνομα» του ποδοσφαιρικού στερεώματος και πολύ απλά... να μην βγει! Σίγουρα, ισχύει και για άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, απλώς στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι πιο συχνό και με τρανταχτά παραδείγματα. Έτσι λοιπόν, ένας ποδοσφαιριστής για να «πιάσει» εκεί θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, σε οποιονδήποτε top σύλλογο της Ευρώπης και αν έπαιζε προηγουμένως.

Οι υποψήφιοι, οι φήμες και η εξήγηση...

Eντισόν Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ταχύτατος με αρκετά καλή συχνότητα σκοραρίσματος τις τελευταίες χρονιές στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ένστικτο που δύσκολα συναντάει κανείς και το γερό «πάτημα» που έχει μοιάζει ασταμάτητο.

Η τιμή του «αγγίζει» τα 42 εκατ. ευρώ. Πολλά δημοσιεύματα τον θέλουν να «μετακομίζει» στην Άρσεναλ, καθώς αποτελεί τον διακαή πόθο του Αρσέν Βενγκέρ.

Γκονζάλο Ιγουαΐν (Νάπολι)

Ο επιθετικός που δεν θα πρεσάρει, δεν θα τρέχει άσκοπα εντός των γραμμών, αλλά ο παίκτης που θα δώσει βαθμούς στην ομάδα του και θα εκτελέσει ανά πάσα στιγμή με ψυχραιμία. Το ενδιαφέρον της Τσέλσι είναι έντονο, η οποία τον θέλει για να ξεμπλοκάρει επιθετικά. Η Νάπολι τον κοστολογεί 55 εκατ. ευρώ ...

Πιέρ- Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Έχει πετύχει σε 19 ματς 25 γκολ. Alternative παίκτης που μπορεί να προσφέρει και στις θέσεις πίσω από την αιχμή της επίθεσης. Το Νησί θα του πήγαινε πάρα πολύ...

Η Λίβερπουλ (λόγω Κλοπ) αναμένεται να κινηθεί για την απόκτησή του. Η τιμή του είναι στα 58 εκατ. ευρώ.

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

Είναι από τους επιθετικούς που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών. Η αντίληψη, κυρίως εντός περιοχής, τον διακρίνει και βασίζεται στα εξαιρετικά του πατήματα. Η κίνηση χωρίς την μπάλα είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τον κάνει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι στη λίστα της Άρσεναλ, διότι είναι νέος, φιλόδοξος, εργατικός και γκολτζής. Η τιμή του υπολογίζεται στα 48 εκατ. ευρώ. Στην Πρέμιερ Λιγκ, κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει, καθώς σωματικά είναι έτοιμος και η προσαρμογή του θα ήταν άμεση.

Αλεξάντερ Πάτο (Σάο Πάολο)

Η σωματοδομή του είναι η κατάλληλη για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο παίκτης που δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει το μεγάλο άλμα από τη Μίλαν. Τώρα, αγωνίζεται στη Βραζιλία και στη Σάο Παόλο. Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, τον φέρνουν κοντά σε συμφωνία με την Λίβερπουλ.

Ο ίδιος αν χάσει κάποια κιλά που έχει πάρει, θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για την «αιχμή» της επίθεσης των «ρεντς». Να σημειωθεί, πως αν όντως είναι καλά ψυχολογικά και δεν αντιμετωπίσει προβλήματα συμπεριφοράς, θα προσφέρει πολλά, με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση.

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λυών)

Πέρσι, ο Γάλλος τερμάτισε τη σεζόν με 27 τέρματα στο Σαμπιονά. Ένας ογκώδης επιθετικός και αρκετά δύσκολα αντιμετωπίσιμος για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι από αυτούς που θα βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά και θα τραβήξουν παίκτες, καθώς διαθέτει καλά στοιχεία και στο ψηλό παιχνίδι, βοηθούμενος από τον όγκο του κυρίως.Οι «Λυωνέ» τον κοστολογούν 35 εκατ. ευρώ, με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Μίκι Μπατσουαγί (Μαρσέιγ)

Διανύει εξαιρετική σεζόν και αν δεν φύγει τώρα... δεν θα φύγει ποτέ. Είναι η στιγμή που πρέπει να «εκπαιδευτεί» ποδοσφαιρικά στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ. Ταιριάζει απόλυτα, καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιθετικός για να παίξει στο Νησί.

Καλές τοποθετήσεις στα αντίπαλα «καρέ» και παιχνίδι με πλάτη που μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο. Τεχνίτης, με καλές μεταβιβάσεις σε σωστό χρόνο και χώρο. Η Τότεναμ λέγεται πως θα κινηθεί για την απόκτησή του τον Γενάρη. Κοστολογείται περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο)

Ο Ιταλός «φονιάς», που έπαιζε στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα του Μπέργκαμο, έχει κάνει την Λίβερπουλ να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, η οποία πρέπει να καταβάλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ (φθηνός για τα δεδομένα).

Στο «κόλπο» έχει μπει και η Γιουβέντους, αλλά πραγματικά αξίζει αυτός ο παίκτης να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ, διότι έχει στοιχεία όπως ο διασκελισμός του και η εργατικότητά του μέσα στο γήπεδο που είναι απαραίτητα για να αγωνιστεί κανείς στο Νησί.

Αυτοί είναι οι 8 πιο hot επιθετικοί, που ίσως «γευτούν» τις δυσκολίες που έχει η Πρέμιερ Λιγκ στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, αλλά με την σωστή καθοδήγηση από τους κατάλληλους ανθρώπους (όχι μόνο προπονητές), μπορούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Επιθετικοί που ταιριάζουν «κουτί» στην Πρέμιερ Λιγκ (pics)