MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
PREMIER LEAGUE
Arsenal F.C.
ARSENAL F.C.
3 1
Sunderland AFC
SUNDERLAND AFC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ήταν, θα μπορούσε να πει κανείς, κάτι σαν πρόβα τζενεράλε πριν τη μεγάλη και ιδιόμορφη- λόγω σημαντικότητας- πρεμιέρα: η Άρσεναλ υποδεχόταν στο “Emirates” την Σάντερλαντ 4 ημέρες πριν τον «τελικό» απέναντι στον Ολυμπιακό για το Champions League και ήθελε να εντυπωσιάσει, όσο γίνεται, τα δικά της πλήθη.

Ωστόσο, τα πράγματα απείχαν αρκετά από το να χαρακτηριστούν ως «ιδεατά» και ο σκηνοθέτης Αρσέν Βενγκέρ μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί ενόψει «Καραϊσκάκης»: η Άρσεναλ έφτυσε ποδοσφαιρικό αίμα προκειμένου να πάρει τους τρεις- υπερπολύτιμους είναι η αλήθεια- σημερινούς βαθμούς: μπορεί μεν να προηγήθηκε στο 33΄ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Τζόελ Κάμπελ μετά από την... τρισχιλιοστή (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται κι ας είναι 12) ασίστ του Οζίλ, όμως μετά το πράγμα ελαφρώς στράβωσε.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, εκτελέστηκε και ο Ολιβιέ Ζιρού θεώρησε φρόνιμο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για το 1-1, κάνοντας τον Βενγκέρ στον πάγκο να βλέπει αγωνιστικούς εφιάλτες.

Ωστόσο, ο Γάλλος επιθετικός μπήκε στο δρόμο της εξιλέωσης και τον βάδισε μέχρι τέλους στο 63΄: με κεφαλιά έγραψε το 2-1, φτάνοντας σε μια τριετία τα 17 γκολ με το κεφάλι (περισσότερα από κάθε άλλον στην Premier League από τη σεζόν 2012-2013 κι έπειτα).

Στις καθυστερήσεις ο Ράμσεϊ έδιωξε το άγχος καθώς με κοντινό σουτ έγραψε το τελικό 3-1, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ δημιουργική εμφάνιση, καθώς στο δεύτερο γκολ ήταν αυτός που είχε τροφοδοτήσει τον Ζιρού για το προβάδισμα της Άρσεναλ.

Μ' αυτή τη νίκη οι «Κανονιέρηδες» προσπέρασαν την Μάντσεστερ Σίτι που έχασε νωρίτερα και βλέπει, πλέον, μόνο την πλάτη της απίστευτης Λέστερ του Ρανιέρι.

Κάπως έτσι, έρχονται με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο «Καραϊσκάκης» για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Στο...πόδι του Ολυμπιακού είναι να τους τη χαλάσει...

//rutube.ru/play/embed/8142118
//rutube.ru/play/embed/8142145
//rutube.ru/play/embed/8142227
//rutube.ru/play/embed/8142269
«Εξιλέωση» Ζιρού και τώρα... τελικός! (vid)